Modernia tutkimusmatkailua

Charley Boorman on seikkailija, joka ystävineen lähtee tutustumaan Kanadan vaihteleviin maisemiin. Kymmenenosaisessa sarjassa matkataan halki Kanadan ja tutustutaan maan luontoon, ihmisiin ja kulttuuriin.  Charlie laittaa itsensä likoon fyysisesti ja psyykkisesti kokeillessaan ensikerran kalliokiipeilyä, opetellessaan jäärailosta pelastautumista tai sukeltaessaan jääkylmässä Huronjärvessä. Ensimmäinen jakso esitetään tiistaina 16.4. klo 18.30, jakson pituus on 45 min.

 

Jakso 1/10 Seikkailu Kanadan halki alkaa itärannikolta. Jaksossa etsitään jäävuoria ja tutustutaan sekä muinaisten viikinkien että alueen nykyisten asukkaiden elämäntapaan.

 

Jakso 2/10 Charley vierailee Prinssi Edwardin saarella. Hän ajaa motocrossia metsäpoluilla ja tutustuu vaahterasiirapin keruuseen.

 

Jakso 3/10 Matka jatkuu Pohjois-Quebeciin, jossa Charley kokeilee kalliokiipeilyä. Lisäksi sukelletaan tutkimaan laivanhylkyjä.

 

Jakso 4/10 Charley leiriytyy erämaassa, laskee kanootilla hurjan kosken, harjoittelee taitoja ratsupoliisikoulussa ja tutustuu kansalaisten tunnelmiin Kanada-päivänä.

 

Jakso 5/10 Charley tutustuu Kanadan eteläisen rajaseudun elämään ja osallistuu rodeoon. Hän käy myös hylätyssä kivihiilikaivoksessa ja pääsee ajamaan kaivoksen junalla.

 

Jakso 6/10 Charley opettelee vaativia cowboytaitoja, käy maailman kolmanneksi suurimmalla jäätiköllä ja kiipeää ensi kertaa elämässään vuorelle.

 

Jakso 7/10 Tässä jaksossa matkustetaan Jäämeren rannalle Inuvikiin. Charley tapaa rekkakuskeja, jotka ajavat äärimmäisissä olosuhteissa, ja tutustuu eskimoiden elämäntapaan.

 

Jakso 8/10 Charley opettelee railosta pelastautumista Kakawulshin jäätiköllä ja erämaassa selviytymistaitoja 95-vuotiaan erämiehen opastuksella sekä kokee purjelennon huumaa.

 

Jakso 9/10 Brittiläisessä Kolumbiassa Charley kokeilee maastopyöräilyä vaativissa olosuhteissa, ohjaa laivaa matkalla Vancouverinsaarelle ja sukeltaa tippukiviluolaan.

 

Jakso 10/10. Charley ja Russ muistelevat Kanadan-reissun fyysisesti ja psyykkisesti haastavimpia hetkiä huikaisevilta vuorenhuipuilta jääkylmään sukellukseen Huronjärvellä.