LÄMÄRI

Lämäri esittelee suomalaisen jääkiekon ilmiöitä ja avainhenkilöitä. 

Uusi sarja alkaa maanantaina 4.2. klo 22, uusinnat torstaina klo 18:00 ja perjantaina klo 18:30

Lämäri on uusi, raikas ja kokonaisvaltainen jääkiekon makasiiniohjelma, joka tutustuu suomalaisen jääkiekon ajankohtaisiin ilmiöihin, puheenaiheisiin ja ruohonjuuritason toimintaan. 10-osaisessa sarjassa haastatellaan kovimpia leijonalegendoja ja tämän päivän tähtipelaajia. Ääneen pääsevät myös entiset ja nykyiset jääkiekkovalmentajat, jotka avaavat ajatusmaailmaansa, kertovat valmennusmetodeistaan ja analysoivat pelin taktisia nyansseja. Ohjelmassa ei myöskään unohdeta ruohonjuuritason intohimoisia taustahenkilöitä eikä seurajohtamisen ammattilaisia.

 

Kuvateksti: NHL on pakottanut Patrik Laineen kehittymään kokonaisvaltaiseksi pelaajaksi. Se tarkoittaa sitä, että hyvin on pelattava, oli kiekko lavassa tai ei.

 

Lämäri on tarkoitettu kaiken ikäisille jääkiekon ystäville. Myös juonioripelaajat voivat saada ohjelmasta hyviä vinkkejä omaan kehittymiseensä. 10-osaisen sarjan avausjaksossa haastatellaan NHL-pelaaja Patrik Lainetta, joka muistelee omaa kasvuaan junioripelaajasta yhdeksi tämän hetken tähtipelaajista. Patrik Laine tunnetaan kovasta ja tarkasta laukauksestaan. Hän kertoo treenanneensa sitä paljon junnusta saakka.

Ei sitä missään tuu hyväksi, jos ei reenaa. Joka päivä kesäisinkin olin takapihalla ja ammuin joskus monia tunteja. Sitä teki, koska se oli kivaa, sanoo Laine.

Jääkiekko on ollut Laineelle rakas lapsuuden harrastus, josta tuli unelmien ammatti. Pelaaminen on tehnyt Patrik Laineesta miljonäärin, mutta raha ei aja miestä kaukaloon:

– Tekisin tätä edelleen, vaikka tästä ei maksettaisi minulle euroakaan, sanoo Laine.

Tulevissa jaksoissa kuullaan muun muassa jääkiekkovalmentaja Jukka Jalosta, Oulun Kärppien mestarivalmentaja Mikko Manneria, NHL:n parasta maalivahtia Pekka Rinnettä, pitkän NHL-uran pelannutta Jussi Jokista ja valmentajalegenda Alpo Suhosta. Ohjelman tuottanut Mistake Media ja sitä juontaa Erika Helin.