Uusi tanssiin keskittyvä 3-osainen sarja alkaa

Tanssin Tähden on tanssiin keskittyvä 3-osainen sarja, jossa esitellään suomalaista seuratanssia. Ohjelmassa syvennytään siihen, mitä tanssiharrastus on nykyaikana, mitä se pitää sisällään aina tanssisaleista ja harjoituksista kisaparketeille asti.

Tällä kertaa kameraa ei viedä tanssipaikoille ja kuvata orkesteria ja sen edessä tanssivia ihmisiä, vaan painutaan hikisille harjoitussaleille ja kisaparketeille. Ohjelmassa haastatellaan harrastajia, tosifriikkejä ja tanssialan vaikuttajia. Kameran mukana päästään seuraamaan erilaisia tanssikisoja ja tapahtumia. Huippumuusikoilta kysytään, miksi he ovat lavoilla niin suosittuja ja onko tanssimusiikilla tulevaisuutta.

Ohjelmassa esitellään sekä seurojen että koulujen toimintaa, tutustutaan opettajiin ja ohjaajiin ja seurataan aitoja opetustilanteita. Dramatiikkaa ohjelmaan tuovat tanssikilpailut. Katsoja jännittää kilpailijoiden kanssa, kuka pukee päälleen Suomen parhaan viejän paidan ja kuka on parkettien kuningatar.

 

Torstaina 16.05.2019 klo 20.00

Jakso 1: Kuka on Suomen paras viejä tanssiparketeilla? Entä seuraaja? Se selviää vain kisaamalla. Mistä intohimo tanssiin kumpuaa? Seuratanssijat kertovat monipuolisesta harrastuksestaan.

Torstaina 23.05.2019 klo 20.00

Jakso 2: Voiko lumihangessa tanssia tangoa? Lisäksi Helena Ahti-Hallbergin ja ammattilaisten näkemyksiä tavistansseista. Kisa-extra: Olli Johanna -kilpailu.

Torstaina 30.05.2019 klo 20.00

Jakso 3: Kyösti Mäkimattilan ja muusikoiden näkemyksiä tanssimusiikin nykytilasta. Tanssikansan kokoontumisajot Tallukassa: tanssita mut taivaisiin. Tanssin hurmaa ja tiukkaa kisaa.