Jaksot


Filminurkka osa 212

Johnny Depp palaa valkokankaalle kaikkien tunteman hurjapäisen antisankarin Jack Sparrow'n rooliin uudessa seikkailussa Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge. Lisäksi elokuva Kaikki kaikessa.


Elävän kuvan legenda

Ainutlaatuinen dokumentti Elävän kuvan legenda kertoo elokuvatuotantoyhtiö Solar Filmsistä, joka on tuottanut elokuvia jo yli 20-vuotta. Miten syntyy elokuva? Tähän ja moniin muihin kysymyksiin saamme vastauksen tässä dokumentissa.


Filminurkka osa 211

Ridley Scott tekee paluun luomaansa maailmaan ALIEN: COVENANT –elokuvassa, joka on uusi luku hänen uraauurtavassa ALIEN-sarjassaan. Katsomme myös millainen leffa on Hulluna onnesta sekä lyhytelokuva nimeltä Katto.Filminurkka osa 210

Maineikas ohjaaja Guy Ritchie tuo dynaamisen tyylinsä eeppiseen ja toiminnantäyteiseen fantasiaseikkailuun King Arthur: Legend of the Sword. Dokumenttielokuva War/Peace kertoo The Weather Underground ryhmän tarinaa joka kiteytyi muutaman kuukauden ajanjaksolle vuosien 1969-1970 vaihtuessa. Pitkän linjan elokuvantekijän, Marco Bellochion ohjaama Muistoja äidistäni on varmaotteisesti ohjattu draama, jolla on lämmin sydän.


Filminurkka osa 209

Vuonna 2018 on tulossa uusi elokuva työnimeltään East of Sweden, Filminurkka pääsi tutustumaan leffan kuvauspaikalle ja saamme kuulla pienen raportin tästä vierailusta. Lisäksi ennakossa Blade Runner 2049, joka julkaistaan vasta lokakuussa 2017.


Filminurkka osa 208

Upouuden Mahti-Mix 2 -kasetin tahtiin rokkaava Marvelin Guardians of the Galaxy Vol. 2 jatkaa ryhmän seikkailuja halki kosmoksen syöverien. Ohad Naharin on yksi maailman merkittävimmistä nykytanssikoreografeista elokuvassa Mr. Gaga. Lisäksi leffat: Song to Song ja Riku Haikara animaatio elokuva.Filminurkka osa 207

Mestariduo Dardennen veljesten (Kaksi päivää, yksi yö) uusin elokuva nimeltään Tuntematon tyttö, jossa draaman pääosassa loistaa nuori ja lahjakas César-voittaja Adèle Haenel. 1940-luvun Lontoossa tummaihoisen miehen ja valkoihoisen naisen romanssi herättää pahennusta, elokuvassa A United Kingdom. Lisäksi mukana seuraavat elokuvat: Free Fire, Joka toinen pari ja lopuksi japanilainen animaatio Your name.


Filminurkka osa 206

Fast & Furious 8 on toimintaelokuvien kuningasliigaan nousseen elokuvasarjan uusin osa, joka ei säästele kierroksissa. Oscar-voittajat Morgan Freeman, Michael Caine ja Alan Arkin yhdistävät voimansa esittäessään elinikäisiä kaveruksia elokuvassa Tyylikäs lähtö. Lisäksi katsomme seuraavia leffoja: The Boss Baby, Bamse ja noita-akan tytär, Vain maailmanloppu ja Three Generations.


Filminurkka osa 205

Punaisesta piposta ja palkituista dokumenttielokuvista tunnetun legendaarisen Jacques Cousteaun elämäkertaelokuvasta ei puutu upeita kuvia merenalaisesta maailmasta, joka oli Cousteaulle kaikki kaikessa. Saban's Power Rangers -elokuva seuraa viittä tavallista lukiolaista. Heidän elämänsä muuttuu täysin, kun heille selviää, että he pystyvät muuntautumaan voimakkaiksi supersankareiksi. Hyppelihiiri Myökki-Pyökki-metsässä perustuu norjalaisen Thorbjørn Egnerin samannimiseen satuklassikkoon, joka on valloittanut lukijoita 1950-luvulta alkaen. Francois Ozonin ohjaama FRANTZ palkittiin Venetsian elokuvajuhlilla viime syksynä ja se on ehdokkaana 11 César-palkinnon saajaksi, mukaanlukien paras elokuva ja ohjaus. Mukana myös luontodokumentti Pingviinien matka 2.Filminurkka osa 204

Videokooste Jussi-juhlasta 24.3.2017. Rupert Sandersin ohjaama Ghost in the Shell elokuva perustuu Masamune Shirow’n luomaan ja Kodansha Comicsin julkaisemaan mangasarjakuvaan. Smurffit: kadonnut kylä on aivan uudenlainen smurffiseikkailu elokuva. Oscar-ehdokas Selma Vilhunen on ohjannut dokumenttielokuvan Hobbyhorse Revolution nuorista keppihevosharrastajista. Erityislaatuisesta harrastuksesta on kymmenessä vuodessa tullut tuhansien nuorten rakastama ilmiö ja elämäntapa, saamme haastatella myös elokuvan tekijää Selma Vilhusta. Season Film Festival starttaa 30.3. ja Jussit jaettiin Helsingissä, Filminurkka kertoo tästä ja muista tapahtumista elokuvamaailmassa.


Extra / Neljä elementtiä

NELJÄ ELEMENTTIÄ - MAA, TULI, VESI, ILMA -dokumenttielokuva on matka neljään klassiseen elementtiin ainutlaatuisten ihmisten kautta ja saamme kuulla myös tekijöiden haastattelut.


Filminurkka osa 200

Filminurkan 200:s juhlalähetys. Ohjelmaan, koottu vuosien varrelta kokokohtia eri Filminurkka ohjelmista! Lisäksi mukana elokuvat Matka merelle ja Logan.


Ajankohtaista