Jaksot


Isäntänä Tapani Ruokanen - Vieraana Risto Volanen

Isäntänä Tapani Ruokanen
Risto Volanen on entinen valtiosihteeri ja tutkija, joka kävi ranskalaisen eliittiyliopiston ENAn. Hänen uusi kirjansa käsittelee Suomen historiaa Ranskan vallankumouksesta alkaen. Napoleonin ja Aleksanteri I:n suhde oli melkein kuin rakastavaisten, Ruotsin kuningas sortui heidän pelissään.


Isäntänä Tapani Ruokanen - Vieraana Lenita Airisto

Isäntänä Tapani Ruokanen
Lenita Airisto on kestojulkkis, kahdehdittu räväyttäjä ja ihailtu muoti-ikoni. Lenita tuntee maailman ja hänen verkostonsa on globaali. Ohjelmassa kohtaa kaksi tuttua, joilla oli yhteinen tv-show 1980-luvulla: Lenita Airisto ja Tapani Ruokanen tekivät silloin 7.hetki -ohjelmaa.


Isäntänä Tapani Ruokanen - Vieraana Alpo Rusi

Isäntänä Tapani Ruokanen
Maailman tilanne on muuttunut nopeasti sen jälkeen, kun Venäjä tunkeutui Krimille ja Ukrainaan. Muutosta syvensivät Englannin brexit ja Yhdysvaltain presidentinvaalit. Suomi etsii entistä tiiviimpää yhteistyötä naapurinsa Ruotsin kanssa ja pohtii elintärkeitä ulko- ja turvallisuuspolitiikan kysymyksiä. Vuosien ajan kansainvälistä tilannetta analysoinut entinen suurlähettiläs ja tasavallan presidentti Martti Ahtisaaren neuvonantaja, professori Alpo Rusi arvioi tilannetta suorapuheisesti ja tarkasti.


Isäntänä Tapani Ruokanen - Vieraana Jörn Donner

Isäntänä Tapani Ruokanen
Jörn Donner on arvioinut Suomea ja suomalaisuuttaan Maamme- ja maailmankirjoissaan jo viidenkymmenen vuoden ajan. Tuorein arvio ilmestyi juhlavuoden merkeissä tammikuussa. Ikuinen radikaali kertoo, missä nyt on remontin tarvetta. Hän pohtii myös vanhenemista ja kertoo ajatuksistaan poliitikkona, kirjailijana ja elokuvantekijänä nyt, yli 80-vuotiaana.


Isäntänä Tapani Ruokanen - Vieraana Raimo Sailas

Isäntänä Tapani Ruokanen
Vieraana ministeri Raimo Sailas, joka on ollut korkeana virkamiehenä selvittämässä Suomea ulos kolmesta lamasta. Miltä Suomen tulevaisuus näyttää nyt Suomen itsenäisyyden juhlavuoden alkaessa? Olemmeko lopulta selviytymässä talouden painajaisesta vai onko edessä uusi lama?


Isäntänä Tapani Ruokanen - Vieraana Maarit Tyrkkö

Isäntänä Tapani Ruokanen
Vieraana toimittaja Maarit Tyrkkö, joka on luonut komeaa uraa politiikan ja kulttuurin huippuhaastattelijana sekä tietokirjailijana. Hän yllätti suomalaiset kahdella kirjallaan, jotka kertovat presidentti Urho Kekkosen viimeisistä vuosista hyvin läheltä. Päiväkirjat olivat piilossa yli kolme vuosikymmentä.


Isäntänä Tapani Ruokanen - Vieraana Mikko Heikka

Isäntänä Tapani Ruokanen
Mikko Heikka on piispa, mutta vähemmän tunnettu taloustieteen pohdiskelijana ja tulevaisuuden tekoälyn ja robotiikan asiantuntijana. Hän pohtii, miksi raha on parasta ja pahinta, mitä ihmisellä on käytössään. Mitä hän sanoo rahasta, robotiikasta ja ihmisen perusolemuksesta?


Isäntänä Tapani Ruokanen - Vieraana Reijo Karhinen

Isäntänä Tapani Ruokanen
Reijo Karhinen on noussut maalaisosuuspankin apulaisjohtajasta Suomen pankkimaailman ykkösmieheksi ja nostanut samalla OP-ryhmän suurimmaksi suomalaiseksi pankiksi. Hän väittää sen tapahtuneen esimerkin ja arvoilla johtamisen avulla. Vuorineuvos, pääjohtaja Karvinen pohtii myös tulevaisuutta, jossa digitalisaatio muuttaa jälleen kaiken.


Isäntänä Tapani Ruokanen - Vieraana Timo Korhonen

Isäntänä Tapani Ruokanen
Timo Korhonen teki dokumentin mieleltään järkkyneiden suomalaissotureiden lapsista, jotka kantavat yhä isän häpeää: miltä tuntuu, kun hän ei saanut sankarihautaa? Sota koskettaa yhä tuhansia. Korhonen on palkittu dokumentaristi ja elokuvaohjaaja, taiteen tohtori ja teologi