Jaksot


Vko 20

Presidentti Mauno Koivisto yhdisti älyn ja tavallisuuden. Oliko tämä syynä hänen kansansuosioonsa? Siihen vastaa ensimmäinen studiovieraamme, Kalevi Sorsa -säätiön toiminnanjohtaja Mikko Majander. Toisena aiheena on koko maailmaa ravisuttanut kyberhyökkäys.


Vko 17

Miten viikon päästä valittava Ranskan uusi presidentti vaikuttaa Euroopan yleiseen ilmapiiriin? Onko EU:n virheistä opittu? Studiovieraana on professori Niilo Kauppi Strasbourgin yliopistosta.


Vko 16

Euroopan katseet kääntyvät Ranskaan, joka äänestää presidentistä ensi sunnuntaina. Uutiskauhan haastattelema tutkija Laura Parkkinen kertoo, missä ilmapiirissä vaaleja maassa käydään. Puhumme myös kiistaa aiheuttaneesta taksialan uudistuksesta. Studiovieraana on Helsingin taksiautoilijoiden toiminnanjohtaja Anssi Roitto. Haastateltavina myös Sdp:vaalitappiota puiva puoluesihteeri Antton Rönnholm sekä Halla-ahon ja Terhon jalkoihin jäänyt perussuomalaisten puheenjohtajaehdokas Leena Meri.Vko 15

Maahanmuuton ministerityöryhmä on hyväksynyt laittoman maahantulon ja maassa oleskelun vastaisen toimintaohjelman vuosille 2017–2020. Uutiskauhassa siitä kertoo poliisitarkastaja Mia Poutanen Poliisihallituksesta.


Vko 14

Pietarissa räjähti metrossa. Useissa venäläiskaupungeissa on ollut mielenosoituksia. Mitkä ovat tapahtumien syyt ja seuraukset? Sitä pohtii Uutiskauhan studiovieras, tutkimusjohtaja Markku Kangaspuro Aleksanteri-instituutista. Helsingin pormestariehdokkaat Jan Vapaavuori ja Anni Sinnemäki kertovat Uutiskauhalle, mihin suuntaan he vievät Helsinkiä, jos tulevat valituksi. Aiheena myös Helsingissä järjestetyt taitoluistelun MM-kisat.


Vko 19

Mobiilimaksaminen muuttuu, pankkipalveluja karsitaan. Putoavatko ikääntyneet kelkasta? Studiovieraina Nordean Uudenmaan aluejohtaja Antti Valtanen ja Suomen eläkeläisjärjestöjen yhteistyöelimen EETU ry:n puheenjohtaja Matti Hellsten. Puhumme myös meriteollisuuden miljardihankkeista. Haastateltavana on Finpron johtava asiantuntija Ulla Lainio. Kolmas aihe liittyy perhevapaisiin. Haastateltavina ovat Suomen Yrittäjien työmarkkinajohtaja Janne Makkula ja kansanedustaja Sari Sarkomaa.


Ajankohtaista