Jaksot


Vk 41

Hiilinielut, metsähakkuut ja ilmastonmuutoksen raju vauhti. Pitäisikö olla huolissaan? Studiossa aiheesta on puhumassa professori Markku Kanninen Helsingin yliopistosta. Kuluneella viikolla on vietetty poikkeuksellisen lämmintä lokakuuta. Mistä on kyse, sitä kommentoi Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Anniina Valtonen. Kolmantena aiheena on kiinteistöveron muutosesitys. Se toisi roiman lisälaskun omakotiasujille. Studiovieraana on Omakotiliiton toiminnanjohtaja Kaija Savolainen. Neljäs aiheemme on kevytautot, joita kaavaillaan mopoautojen tilalle. Haastateltavana on Teknisen kaupan asiamies Hannu Kyyhkynen. Ohjelma esitetty 12.10.2018.


Vk 40

Kotihoidontuki pitää lakkauttaa, jyrähtää Uutiskauhan studiovieras Keskuskauppakamarin johtava ekonomisti Mauri Kotamäki. Täysin toista mieltä on kansanedustaja Simon Elo. Toisena aiheena on järjestö nimeltä Ilmastovanhemmat. Studiovieraana on järjestön puheenjohtaja Sampo Koistinen. Kuulemme myös verohallinnon harmaan talouden selvitysyksikön johtaja Janne Marttisen perustelut, miksi hallituksen lakiesitys pienten yritysten vapauttamiseksi tilintarkastuksesta lisäisi harmaata taloutta. Ohjelma esitetty 5.10.2018.


Vk 39

Venäläisten maakaupat ja Airiston Helmi nousivat viikon merkittävimmiksi puheenaiheiksi. Onko kyse turvallisuusuhkista? Siihen vastaa studiovieraamme Reserviläisliiton varapuheenjohtaja Ismo Nöjd. Toisena teemana on 70 yrityksen ja järjestön kampanja yritysvastuulain saamiseksi Suomeen. Studiossa kampanjasta kertoo Unicefin yritysvastuuasiantuntija Irene Leino. Teimme myös katugallupin aiheesta ”pysyvä kesäaika vai pysyvä talviaika?” Suomalaisilla on kolmisen viikkoa aikaa ottaa kantaa kellojen siirtelyn lopettamiseen. Ohjelma esitetty 28.9.2018.

Näytä lisää

Ajankohtaista