Jaksot


Vko 16

Keskustan puoluesihteeri vaihtuu kesällä, kun Jouni Ovaska luopuu tehtävästään. Studiovieraaksi tulee puoluesihteeriksi pyrkivä Jirka Hakala, joka haluaa viedä puoluetta alkiolaisempaan suuntaan. Toisena vieraana on sote-asiassa selkeän käännöksen hallituksen hyväksi tehnyt professori Heikki Hiilamo. Ohjelma esitetty 20.4.2018.


Vko 15

Jihadismista kansanomaisen kirjan kirjoittanut Atte Kaleva uskoo, että jihadistisen terrorismin uhka tulee kasvamaan Suomessa lähivuosina. Uutiskauhan studiossa hän vastaa myös siihen, miksi Turun joukkopuukottaja hymyili kameroille oikeudenkäynnissä. Vanhempien asenne nuorten alkoholinkäyttöön on tiukentunut. Mistä tämä positiivinen kehitys johtuu? Siihen vastaa THL:n erikoistutkija Kirsimarja Raitasalo. Kolmantena aiheena on politiikan ja uskonnon yhdistelmä. Studiovieraana on pastori ja Demokraatin päätoimittaja Mikko Salmi. Viimeisenä aiheena ruokakauppaketjujen kampanja vähentää muovikassien käyttöä. Haastateltavana on Lidl Suomen vastuullisuusasiantintija Maija Järvinen. Ohjelma esitetty 13.4.2018.


Vko 14

Ulkomaalaislaki kieltää etnisen profiloinnin. Tuoreen tutkimuksen mukaan se on kuitenkin yleistä. Studiossa siitä kertoo väitöskirjatutkija Markus Himanen Helsingin yliopistosta. Toisena vieraana on tulevaisuustutkija Ilkka Halava, jonka mukaan tämän päivän imeväisikäiset eivät aja aikuisena autolla, kaupat muuttuvat ravitsemisterapeuttien palvelutaloiksi ja työn ja vapaa-ajan raja hämärtyy. Aiheena myös opetushallituksen suunnitelma kolminkertaistaa koulutusvienti ja tarjota sitä Kiinaan. Haastateltavana on Opetushallituksen ohjelmajohtaja Lauri Tuomi. Kuulemme myös, miksi VATT:n tutkimusjohtaja Essi Eerola pitää hankalana perintöveron poistamista. Ohjelma esitetty 6.4.2018.

Näytä lisää

Ajankohtaista