Tiedotteet

 

AlfaTV palkkasi Timo Suomen kehittämään kulttuuriohjelmiaan

 

– Odotan innolla pääseväni suunnittelemaan kulttuuriohjelmatarjontaa yhdessä talon ammattitaitoisen tiimin kanssa. On upeaa, että AlfaTV haluaa panostaa kotimaiseen kulttuuriin, sanoo Timo Suomi.

Timo Suomi on nimitetty mm. musiikki- ja kulttuuriohjelmien taiteelliseksi johtajaksi 18.2.2019 alkaen. Suomi siirtyy AlfaTV:lle Tampere-talosta, jossa hän on vastannut kulttuuriohjelman kehittämisestä. Pisimmän työrupeamansa hän on tehnyt Yleisradiossa, jossa hän vastasi yli tuhannen musiikkiohjelman monikameraohjauksesta ja tuottamisesta.

Kotimaassa palkittu ja kansainvälistä tunnustusta saanut ohjaaja tuo AlfaTV:lle vankan osaamisensa suurten musiikkiproduktioiden läpiviemisestä. Suomella on vyönsä alla lähes 200 suoraa musiikkiohjelmalähetystä, joista merkittävin oli Euroviisujen Suomen karsinta- ja finaalilähetykset vuosina 2001‒2007. Yhteistyö ei ole aivan uusi asia, sillä Suomi on jo aiemmin ohjannut kanavalle useita konserttiohjelmia.

 

 

Timo Suomi on ohjannut Alfatv:lle useita konserttiohjelmia, viimeisimpänä Finlandia-talossa Suomen Itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi järjestetyn romanssimusiikin konsertin ”Vuosisadan Romanssi”. Konsertissa esiintyi karismaattinen Maria Ylipää ja muita kotimaisia ja venäläisiä huippunimiä (kuva: Romanssimusiikin Edistämisyhdistys ry).