AlfaTV ja UMO Helsinki Jazz Orchestra yhteistyöhön

 

17.3.2021

 

AlfaTV aloittaa yhteistyön UMO Helsinki Jazz Orchestran kanssa. AlfaTV toteuttaa yhdessä UMO:n kanssa ohjelmasarjan syksyllä 2021. Sarja esittelee suomalaisen jazzin kärkinimiä ja heidän musiikkiaan UMO:n ansiokkaasti versioimana.

UMO Helsinki Jazz Orchestra on jazzin ja uuden rytmimusiikin saralla ammattimaisesti toimiva orkesteri, joka esiintyy vuosittain noin sadassa konsertissa ja tapahtumassa. Vuodesta 1975 alkaen UMO Helsinki Jazz Orchestra on julkaissut yli 60 albumia ja esiintynyt kotimaisten huippunimien lisäksi kansainvälisten jazztähtien kanssa. Orkesterin ohjelmisto ulottuu aina jazzista souliin ja klassiseen musiikkiin, yhdistäen yllätyksellisesti uutta ja vanhaa. Lisätietoa orkesterista ja musiikkisisällöistä löytyy osoitteesta www.umohelsinki.fi

– Olemme todella iloisia, että kotimainen jazz nostetaan laajaksi ohjelmasarjaksi televisioon. Esittelemme sarjassa kahdeksan suomalaisjazzarin tuotantoa sekä musiikin että taustoittavien haastatteluiden kera. Tämän hienon yhteistyön kautta saamme varmasti uusia silmä- ja korvapareja ja faneja AlfaTV:n katsojista, iloitsee UMO Helsingin toiminnanjohtaja Eeva Pirkkala.

– Itsekin vannoutuneena jazzdiggarina iloitsen, että saamme huippuluokan jazzia televisioon. UMO Helsinki Jazz Orchestra on edustanut itselleni kansainvälisen luokan orkesteria ja heidän tulkintansa suomalaisten jazzmuusikoiden tuotannosta tulee olemaan jotain aivan ainutlaatuista. AlfaTV tarjoaa katsojilleen kotimaista kulttuuria monipuolisesti. Suomalainen jazzmusiikki elää tällä hetkellä uutta kulta-aikaansa ja on upeaa tuoda sitä laajemman yleisön nautittavaksi, AlfaTV:n taiteellinen johtaja Timo Suomi kertoo.

 

Lisätietoja:

Timo Suomi

040 537 6280

timo.suomi@alfatv.fi

 

Eeva Pirkkala

040 743 7141

eeva@umohelsinki.fi