AlfaTV:n Huippunaiset-ohjelmasarjassa on mukana Suomen eturivin naisia urheilun, taiteen, politiikan, yrittäjyyden ja tieteen saralta

 

Nasima RazmyarMinna Parikka, Hanna-Maria Seppälä, Erja Lyytinen, Cristina Andersson, Maria Drockila, Susanna Rahkamo, Birgitta Kervinen, Tiina Koski, Johanna Oras, Saimi Hoyer, Laura Huhtasaari, Jaana Hirsikangas ja Ann Wahlroos-Jaakkola

Toukokuussa alkava ohjelmasarja on puheenvuoro huippunaisista tämän päivän Suomessa. Ohjelma nostaa esiin vahvoja naistarinoita ja positiivisia suomalaisia naisesikuvia. Ohjelmasarja on ennen muuta reality, jossa naisia kannustetaan uskomaan itseensä ja etenemään kohti sitä, minkä he kokevat itselleen tärkeäksi. Ohjelman tuottaa AlfaTV.

Mitä on menestys ja miten se määritellään? Ohjelman käsikirjoittaa ja toimittaa tietokirjailija, erikoisjuristi Jaana Villanen. Hän kohtaa jokaisessa jaksossa huippunaisen, jonka kanssa pohditaan menestystä eri kanteilta.

Naisten tarinoille ja menestyksen esiin nostamiselle on nyt tilausta. Vaikka naisten urakehityksestä puhutaan, heidän menestystarinoitaan koskevaa keskustelua on edelleen tv:ssä turhan vähän, sanoo Jaana Villanen.

Suomi on täynnä inspiroivia naisia

Huippunaiset-sarjan ensimmäiselle kaudelle mukaan on valittu 14 mielenkiintoista naista. Jokaiselle on varattu oma jakso ja valinta on tehty menestystarinan pohjalta. Valinnassa kiinnitettiin huomiota heidän tekemäänsä työhön sekä tapaansa olla ja vaikuttaa ympäröivään yhteiskuntaan. Ohjelmassa kuultavat tarinat ovat monimuotoisia. Naiset avaavat ajatuksiaan siitä, kuinka he ovat löytäneet rohkeuden itsestään ja uskaltaneet mennä ja aloittaa elämässään uusia merkittäviä lukuja.

Ohjelmasarjassa mukanaolonsa ovat varmistaneet:

Nasima Razmyar, Helsingin apulaispormestari, poliitikko

Minna Parikka, huippukenkämerkin perustaja, yrittäjä

Hanna-Maria Seppälä, uinnin MM-mestari, viisinkertainen olympiaurheilija, yrittäjä, liikuntatieteiden maisteri

Erja Lyytinen, kansainvälisesti palkittu blueskitaristi, mm. European Blues Awards “Paras Kitaristi 2017-tunnustus

Cristina Andersson, robotiikan ja tekoälyn asiantuntija, tietokirjailija

Maria Drockila, yrittäjä, kouluttaja, mentori

Susanna Rahkamo, taitoluistelun MM-mitalisti, tekniikan tohtori, johdon konsultti

Birgitta Kervinen, toiminut mm. kansainvälisen naisurheilujärjestön johtajana, ENGSO Honorary President

Tiina Koski, Suomen yrittäjänaisten puheenjohtaja

Johanna Oras, kuvataiteilija

Saimi Hoyer, yrittäjä, hotellin johtaja, TV-kasvo

Laura Huhtasaari, europarlamentaarikko, erityisopettaja

Ann Wahlroos-Jaakkola, hallitusammattilainen

Jaana Hirsikangas, Suomen UN Women ry:n toiminnanjohtaja

Huippunaiset-ohjelmasarjan tavoitteena on vahvistaa naisten itsetuntoa. Jaana Villanen toivoo, että hyvin erilaisten tarinoiden avulla nainen oivaltaisi olla vähättelemättä omaa osaamistaan ja tekemistään.

Uskon, että jokaisella naisella on oma, ainutkertainen tarinansa kerrottavanaan. Huippunaiset-ohjelman tavoitteena on edistää sitä, että jokaiselle naiselle syntyisi voima löytää äänensä ja tuoda se esiin aitona ja ainutkertaisena. Toisten naisten esimerkki, voimaannuttavat tarinat ja rohkaiseminen auttavat tähän, sanoo Jaana Villanen.

Tavoitteena on myös synnyttää keskustelua, nostaa esiin menestyksen elementtejä ja tässä ajassa toimivaa johtamisosaamista.

Nöyrä toiveemme on, että kykenisimme edistämään osaltamme suomalaisten naisten mahdollisuuksia edetä urallaan heidän niin halutessaan. Tämä on tärkeää myös Suomen tulevaisuuden näkökulmasta. Jos haluamme pärjätä jatkossa, meillä ei ole varaa jättää hyödyntämättä naisilla olevaa osaamista, Jaana Villanen summaa.

Jaana Villanen
Jaana Villanen on kirjoittanut kirjan Huippunaiset. Menestystarinoita, jonka on kustantanut Kauppakamari keväällä 2016. Hän on toimittanut myös kirjan #nostanainenpäivässä, jonka sivuilta kuuluu 365 naisen ainutkertainen ääni. Tämä kirja on julkaistu keväällä 2019, kustantaja on Readme. Kaikessa toiminnassaan Jaana haluaa pureutua arvojen, merkityksellisyyden ja rohkeuden voimaan, ja haastaa pysähtymään kahden tärkeän kysymyksen äärelle: ”Kuka minä olen?” ja ”Mitä minä haluan?”

Vain taivas on rajana naisille – eikä aina edes se. (Risto E. J. Penttilä)

Lisätietoja:
Jaana Villanen
puh. 0500 484477

yhteistyökumppanuudet, tuotesijoittelu:
Danita Westphal
danita.westphal@alfatv.fi
p. 050 573 0621 tai 040 3525156