AlfaTV:n Paratiisi takapihalla -puutarhaohjelma jatkuu – uusia jaksoja on toisella kaudella lähes tuplamäärä!

Viime keväänä katsojia ihastuttanut puutarhaohjelma Paratiisi takapihalla saa tänä keväänä 16 uutta jaksoa. Luonnonläheistä ja lämminhenkistä ohjelmaa toimittavat tulevallakin kaudella tutut tekijät, puutarhatoimittaja Paula Ritanen-Närhi ja puutarhaneuvos Seppo Närhi.

Viherstudio avaa kevään

Kevät avataan kahdeksassa ensimmäisessä jaksossa, jotka alkavat jo helmikuussa. Viherstudiota isännöi toimittaja Seppo Närhi, joka keskustelee alan parhaiden asiantuntijoiden kanssa pihan, puutarhan ja puistojen ajankohtaisimmista teemoista.

Ensimmäisessä jaksossa keskustellaan luonnon terveysvaikutuksista. Studiovieraina ovat hyvinvoinnin ja kansanterveyden edistämiseen tähtäävän Meijän polku -hankkeen käynnistämisessä mukana ollut kehittäjäylilääkäri Pirjo Mustonen, Porin kaupungin projektipäällikkö Heli Nukki ja professori Liisa Tyrväinen Luonnonvarakeskuksesta. Muita katsojia puhuttavia aiheita ovat haitallisten vieraslajien torjunta, kestävyyden edistäminen kotipihassa, kaupunkien viheralueiden merkitys, pihasuunnittelu, kotimaisten taimien kestävyys ja kasvualustan merkitys. Jokaisessa jaksossa ovat uudet asiantuntijat ja uudet puheenaineet.

Kesää kohti kuljettaessa mennään puutarhaan

Huhtikuun lopulla puutarhatoimittaja Paula Ritanen-Närhi vie katsojat pihalle, omalle ja vieraille. Kahdeksan jakson aikana päästään nojatuolimatkalle kevääseen herääviin puutarhoihin, joita niiden hoitajat itse esittelevät. Luvassa on muun muassa rautaisen kasvinkeräilijän, kartanon, kesämökin ja havukasviharrastajan pihat.

Lähes reaaliajassa kuvattavissa ja esitettävissä jaksoissa Paula jakaa myös pariskunnan oman kotipuutarhan vinkkejä puutarhan kevättöihin. Seppo jalkautuu pihalle jututtamaan asiantuntijoita, jotka neuvovat käytännönläheisesti pihan perustajaa ja hoitajaa.

Esitysajat

viherstudio 23.2. – 16.4.

puutarhajaksot 20.4. – 11.6.

tiistaisin klo 19.00 (uusintana pe klo 20.00 ja la klo 12.00)

 

Yhteistyökumppanit

 

Paratiisi takapihalla -sarjan yhteistyökumppanit:

Avant Tecno Oy www.avanttecno.fi

EG-Trading Oy www.eg-trading.fi

Kotipuutarha www.kotipuutarha.fi

Puutarha Tahvoset Oy www.tahvoset.fi

Real Rental Finland www.realrental.fi

VRJ Group Oy www.vrj.fi

Viherstudion yhteistyökumppanit:

Envire www.envire.fi

Järvenpään Kukkatatalo www.jarvenpaankukkatalo.fi

Puutarha Tahvoset Oy www.tahvoset.fi

RealRental Finland www.realrental.fi