AlfaTV:n syksyn uutta ohjelmistoa

 

Sanna Ukkola Live (palaa ma 9.8. klo 19.30)

Ajankohtaisohjelma, jossa haastatellaan Suomen eturivin poliitikkoja, päättäjiä ja asiantuntijoita tärkeimmistä uutis- ja ajankohtaisaiheista.


Tavallinen Virtanen (alkaa ti 10.8. klo 19.30)

Mitä tapahtui Suomelle, jossa porvarit olivat porvareita, duunarit duunareita, miehet miehiä ja naiset naisia? Miksi nykyaikaa on niin vaikea ymmärtää? Vastauksia etsitään toimittaja Matti H. Virtasen juontamassa haastattelusarjassa.


Kansan kesken (palaa ti 10.8. klo 21.00)

Juha Veli Jokisen juontama ohjelma, jossa käsitellään kansaa puhuttavia ajankohtaisa aiheita. Kamerat viedään sinne, missä tapahtuu ja välillä taas keskustellaan asiantuntijoiden kanssa studiossa. Katsojilla on mahdollisuus soittaa tai lähettää kysymyksiä ohjelmaan.


AlfaStudio (ke klo 18.00, uudet jaksot 11.8. alkaen)

Ohjelmassa käsitellään kysymyksiä ajankohtaisista ilmiöistä. Polttopisteessä ovat yhteiskunta, politiikka ja elämän eri alueet. Toimittajina Tomi Lindblom, Heikki Kauhanen ja Heini Röyskö.


Hjallis – Lisää rahaa! (palaa to 12.8. klo 19.30)

Hjallis tenttaa ja tekee suorassa lähetyksessä ne kysymykset, joita muut eivät uskalla tehdä, mutta kaikki haluavat kuulla.


Viikon Parkkonen (alkaa pe 13.8. klo 19.30)

Politiikkaa rennosti suorassa lähetyksessä. Ohjelmassa käydään viikon päätteeksi läpi kuluneen viikon yhteiskunnallisia ja poliittisia tapahtumia. Vieraina nähdään ja kuullaan poliitikkoja sekä muita oman elämänsä asiantuntijoita. Ohjelman juontajalla Tommi Parkkosella on pitkä kokemus politiikan toimittajana Iltalehdessä. Edellisen tv-sarjan hän on tehnyt purjehduksesta.


Matkalla Miss Suomeksi, kausi 2 (alkaa pe 13.8. klo 21.00, 5 jaksoa)

Miss Suomi -kilpailun voitto on tänä päivänä kovan työn takana. Katsojat pääsevät seuraamaan kuukausien harjoittelua viisiosaisessa Matkalla Miss Suomeksi –sarjassa, joka huipentuu kaksipäiväiseen upeaan ja jännittävään finaaliin.


Koiran paras ystävä (ma klo 19.00, 13 jaksoa, uudet jaksot jatkuvat 20.9. saakka)

Koirat eivät ole vain ihmisen parhaita ystäviä, vaan ne voivat olla myös muiden eläinten, kuten apinoiden, lintujen tai jopa delfiinien ystäviä. Tämä sarja kertoo tositarinoita näistä epätavallisista ystävyyssuhteista, hauskoista hetkistä sekä koirien ja niiden omistajien kohtaamista vaikeuksista.


Aivan pellolla (to klo 18.30, alkaa 19.8.)

Salkkareista ja teatterilavoilta tuttu näyttelijä Leo Kirjonen vierailee maatalousyrittäjien luona ja osallistuu yhden päivän ajan tilan töihin työntekijänä. Jokaisessa jaksossa tutustutaan suomalaisiin ruoantuottajiin sekä maaseudun yrittäjiin; puhtaaseen, monipuoliseen ja nykyaikaiseen tuotantoon. Ohjelma tehdään yhteistyössä ProAgrian kanssa.


Tanssi kanssain (ke klo 21.00 ja la klo 20.00)

Sari Tamminen juontaa tuttua tanssiohjelmaa, jossa kohdataan tähtiesiintyjiä Suomen huipulta ja kuullaan henkilöhaastatteluja. Ohjelman pääosassa ovat lavatanssin ystävät ja tanssijat.


Aarteenetsijä Hellevaara (2. kausi alkaa to 2.9. klo 17.30, 8 jaksoa)

Joonas Hellevaara jatkaa seikkailujaan metallinpaljastimen kanssa uuden kauden jaksoissa.


Sinua, sinua rakastan (alkaa to 9.9. klo 21.00, 10 jaksoa)

Parisuhdetohtori Hanna Ranssi-Matikaisen ja kansan rakastaman Joel Hallikaisen luotsaama ohjelma parisuhteen kriiseistä selviämisestä ja rakkaudesta. Kyseessä on elämää ihmisenkokoisesti tarkasteleva ohjelmasarja, joka luo toivoa hankalissa elämäntilanteissa eläville pariskunnille.


Miss Suomi finaali

Vuoden 2021 finaali koostuu kahdesta suorasta lähetyksestä: Kohti kruunausta lähetetään perjantaina 17.9. klo 21.00 ja Finaaligaala lauantaina 18.9. klo 21.00.


 

TerveysSummit (alkaa su 19.9. klo 18.00, 12 jaksoa)

Terveyden ja hyvinvoinnin asiantuntijat kertovat, mitä voimme tehdä itse ollaksemme terveempiä ja voidaksemme paremmin. Sarjan juontaa omat terveystaistelunsa läpikäynyt ja tiensä terveyteen löytänyt tv-ammattilainen Karita Aaltonen.


Menestystä metsästä, kausi 2 (alkaa ti 21.9. klo 21.00, 5 jaksoa)

Roope Tonteri on lumilautailija ja metsänomistaja. Hänen ideoimanaan ja johdollaan syntyi Menestystä Metsästä-televisiosarja. Ohjelmassa tutustutaan metsään liittyviin töihin, unohtamatta jokamiesoikeuksia ja virkistyskäyttöä. Nuorena metsäomistajana hän kertoo omia ajatuksiaan metsästä ja suhteestaan metsään. Sarjassa Roopella on asiantuntijavieraita. He antavat syvyyttä omalla tietämyksellään, kokemuksellaan ja ajanmukaisella asiasisällöllä.


Jukka Laaksonen Show (alkaa pe 24.9. klo 21.00, 9 jaksoa)

Amerikkalaistyylisessä ja rennossa talk showssa vierailevat Suomen ykkösrivin julkkikset. Isäntä Jukka Laaksonen kohtaa heidät sympaattisessa ja huumorilla höystetyssä ohjelmassa. Haastatteluiden lisäksi kuullaan musiikkia, imitointia ja yllätyspuheluja.


Costalaiset, kausi 2 (alkaa 27.9. klo 21.30 , 10 jaksoa)

Sarja koostuu Aurinkorannikolla asuvien suomalaisten tarinoista ja siellä toimivien yritysten esittelystä. Kakkoskaudella esitellään Costa del Solin upeita retkikohteita aina Sevillasta Gibraltarille. Jaksoissa käydään myös moottoripyöräilemässä vuoristossa, puhutaan terveydestä ja hyvinvoinnista, ulkosuomalaisten opiskelusta, työmahdollisuuksista ja eläkepäivistä Aurinkorannikolla. Ohjelman toimittaa Henry Aflecht.


Syksyn Sävel (suorat lähetykset la 2.10. klo 21.00, la 9.10. klo 21.00 ja la 16.10. klo 21.00)

Kevyen musiikin sävellyskilpailu Syksyn Sävel palaa televisioon. Lokakuussa nähtävät lähetykset sisältävät kaksi semifinaalia ja finaalin. Voittaja selviää molemmissa semifinaaleissa ja finaalissa yleisöäänestyksellä. Ohjelmat juontavat Lola Odusoga ja Mikael Konttinen.


Meil kans! (alkaa ma 4.10. klo 21.00, 10 jaksoa)

Erityisnuorten elämää seuraavassa sarjassa tuodaan esille nuorten kohtaamia haasteita, jotka liittyvät työllistymiseen ja yhdenvertaisuuteen. Sarjan tavoitteena on muuttaa sitkeässä istuvaa mielikuvaa siitä, että diagnoosin omaava erityisnuori olisi kyvytön työntekoon ja itsenäiseen elämään.


Retrotanssit (alkaa la 30.10. klo 19.30, 10 jaksoa)

Muistatko missä olit, kun Armi ja Danny tanssittivat kansaa Tahdon sulle olla hyvin hellä -kappaleen tahtiin? Uudessa sarjassa sukelletaan 80-luvun huippuiskelmien maailmaan. 80-luvun alkuperäiset musiikkivideot Keikalla-sarjasta ovat täynnä nostalgiaa. Retrotansseissa esiintyvät Suomen suuret tähdet, kuten Paula Koivuniemi, Kari Tapio, Katri-Helena, Kirka, Armi ja Danny sekä monet muut suomalaiset tähtiartistit. Ohjelman juontavat tangokuninkaat Jukka Hallikainen (2008) ja Marko Maunuksela (2010).


Kevät 2022


Kuvia ja käännekohtia, kausi 6 (alkaa pe 7.1. klo 21.00, 10 jaksoa)

Kulttuuritaivaan valovoimaiset kestotähdet kertovat elämänsä tärkeistä käännekohdista ohjaaja Taavi Vartian vieraana. Mukanaan vieraat tuovat iloisia ja koskettavia muistoja – kuvia, esineitä ja musiikkiesityksiä. Oman elämänsä historiikkia on Taavi Vartian intensiivisessä ja syväluotaavassa haastattelussa luonut jo 50 vierasta.