Elinvoimaiset, kotimainen 6-osainen reality-sarja alkaa 2.4. klo 21.30.

Mikä on työssä menestymisen hinta, entä minkälainen on työnhakijan arki? Huhtikuussa alkava Elinvoimaiset on kotimainen 6-osainen reality-sarja, jonka päähenkilöitä ovat suomalaiset arjen sankarit. Samastuttavat tarinat paljastavat, miten monitahoinen asia työ on ja mitä se tai sen puuttuminen meille merkitsee. Sarjan kahdeksan päähenkilöä tavoittelevat työhön liittyviä unelmiaan ja tarjoavat katsojille vuorovaikutteisesti elinvoimaa!

Jakso 1/6: Toisessa jaksossa tutustutaan kenkäkauppiatar Niina Styrmaniin. Kaupanteon lomassa huuli lentää ja jutut äityvät levottomaksi. Hyvä työilmapiiri on jaksamisen avain. Voisiko Niinan ja työkavereiden työyhteisö olla malliksi teidänkin työpaikalle?

Jakso 2/6: Buongiorno, päevvee! Paco Nucci on kahden ravintolan loukussa. Hän tekee työtä rakkaudesta lajiin ja ihmisiin keikkuen positiivisen työnarkomanian rajoilla. Aina tunnit eivät meinaa vuorokaudessa riittää ja perheenkin kanssa tulisi viettää aikaa. Mitä pitäisi tehdä Pacon tahdin rauhoittamiseksi tai kuten Paco toteaa: ”Tullooko tästä mittää? No tulloo.”

Jakso 3/6: Anne Ryhänen on ollut useamman vuoden ilman työtä. On vaikea uskoa, miksi näin energinen ihminen on työtön. Onko kyse ikärasismista? Nyt Anne haluaa takaisin työelämään ja kamera seuraa työnhaun edistymistä. Samalla seurataan Annen nuorimman lapsen Janitan kouluttautumista uuteen ammattiin parin vuoden työttömyysjakson jälkeen. Kumpi ponnistaa ensin työelämään, viisikymppinen äiti vai parikymppinen tytär?

Jakso 4/6: Nanna Hänninen ja Carme Plumed-Ferrer ottavat askelia yrittäjyyden maailmaan. He laittavat itsensä likoon Slushissa. Nanna on tehnyt pitkän ja ansioituneen uran valokuvataiteilijana ja toiminut viimeiset kaksi vuotta Neemo Methods yrityksen toimitusjohtajana. Barcelonasta kotoisin oleva ja Suomessa 15 vuotisen tutkijauran tehneen Carmen akateeminen työ kantaa viimein hedelmää, kun hänen kehittämänsä tuotteet päätyvät kuluttajille vuonna 2019. Hiukan yli 40-vuotiaina uranaisina he ovat virkistävä poikkeus totutusta start-up skenestä.

Jakso 5/6: Aapo Julkunen valittiin suoraan koulunpenkiltä S-Trainee ohjelmaan. Hän joutuu kovaan paikkaan, kun hänet siirretään kylmiltään marketpäällikön tehtävään. Kuinka miehen käy? Tatu Laine on modernin verkostoitujan prototyyppi, jolla on useita työnantajia samanaikaisesti. Hän on monella tapaa Aapon vastakohta urasuunnittelussa. Töitä voi tehdä perinteisemmin tai modernimmin, mikä sopii sinulle, Social selling?  Hieman yli 30-vuotias Siiri Kiiskinen lähti kahdeksan vuotta sitten Espanjaan. Hän palasi takaisin Suomeen miehensä Carloksen ja pienen poikansa kanssa. Millaisia haasteita paluumuuttaja kohtaa työtä etsiessään? Onko verkostoituminen kaiken a ja o?

Jakso 6/6: Sarjan päätösjaksossa palataan katsomaan, miten heillä kaikilla menee nyt.

Elinvoimaiset-sarjan on ohjannut ja käsikirjoittanut Thomas Urogallus ja sen on tuottanut tuotantoyhtiö Sawomo.