Hulvattomassa maalaiskomediassa seikkaillaan Pohjanmaalla

 

Pohjanmaan kautta -komediasarja alkaa AlfaTV:llä tiistaina  27.9. klo 21.00.

Antero on kuollut hiukan epäselvissä olosuhteissa edellisenä vuotena venetsialaisten – eli mökkikauden päättäjäisjuhlien aikaan. Koska Anteron haaveena oli aina ollut mennä Kauhavan Lentäjien juhannusjuhlille limusiinilla, Pena ja Kale päättävät toteuttaa unelman jälkijättöisesti. Auton laadusta on tosin hiukan jouduttu tinkimään. Matkaan tulee kuitenkin mutkia heti alkumetreillä, kun mukaan tulee muitakin kyydittäviä, muun muassa muistoseuroihin tulossa oleva oululainen runoilija Torsti.

Myöhemmissä jaksoissa Kalella ja Penalla on edessä taas kesän kohokohta ”Muistoseurat” eli ajelu Ransu-autolla pitkin maakuntaa. Tarkoitus on lähteä Kalliojärvelle naistentansseihin. Edesmenneen Anteron jäämistöstä löytyy kuitenkin salaperäinen kirje, joka saa suunnitelmat muuttumaan. Tuhraantuneessa kirjeessä puhutaan aarteesta, jonka leski Maire ja velipoika Kale päättelevät löytyvän Lappajärven suunnalta. Suunnan vaihtuminen sopii hyvin myös äitee-Lempille: Lempin mielitietty Usko on nimittäin alkanut harrastaa varjoliitoa, mutta kone ei olekaan pysynyt hallinnassa ja Usko on kadonnut taivaan tuuliin. Myös Lempi nousee Ransun kyytiin, joka vastuksista huolimatta johdattaa matkalaiset lopulta aarteen jäljille.

Kalen ja Penan perinteinen kesän kohokohta ”Muistoseurat” eli ajelu Ransu-autolla pitkin maakuntaa on päätetty unohtaa. Anteron aarteen löytyminen oli niin suuri järkytys, ettei Kale enää halua ottaa riskiä uusista yllätyksistä. Kaksikko lähtee sen sijaan tanssikurssille, mutta kaikki ei mene kuitenkaan ihan putkeen. Varmaa ainakin on, että harha-askelia voi tulla muuallakin kuin tanssilattialla.

Sarja koostuu Muistoseurat-elokuvista:

Muistoseurat 1 (2017), ohjaus Katja Kujala

Muistoseurat 2 (2018), ohjaus Jukka Mäkinen

Muistoseurat 3 (2020), ohjaus Jukka Mäkinen

Käsikirjoitus: Leea Keto

Tuotanto: Järvilakeuden kansalaisopisto