AlfaTV:n kevään ohjelmistoa

TAMMIKUU 2020:

Folke Westin parhaat, 2. kausi, 12 jaksoa tammikuusta alkaen

Aikamatka menneeseen: AlfaTV esittää Folke Westin parhaita matkaohjelmia arkistojen kätköistä 12-osaisessa sarjassa. Puolen tunnin mittaiset ohjelmat lähetetään lauantaisin ja uusintana sunnuntaisin. Kesto 30 min.

Filminurkka 18. kausi pe 3.1. alkaen klo 22.30, 27 jaksoa.

Filminurkka on AlfaTV:n viikoittainen elokuvien arvosteluohjelma, joka esittelee uusimmat ensi-iltaelokuvat, haastattelee kotimaisia kärkinäyttelijöitä ja ohjaajia sekä vierailee kotimaisilla elokuvafestivaaleilla. Filminurkka kertoo, mitä elokuvamaailmassa tapahtuu. Ohjelman toimittaa Kimmo Kestilä.

PikeMasters 3. kausi ti 7.1. alkaen klo 18.00, 6 jaksoa.

Reality-henkisessä kilpailusarjassa joukkueet saavat pisteitä haukien pituuden mukaan. Vain yli 60-senttiset hauet lasketaan mukaan ja kaikki kalat vapautetaan mahdollisimman nopeasti. Kunkin joukkueen veneessä on mukana kuvaaja, joka toimii myös tuomarina ja valvoo, että sääntöjä noudatetaan. Kesto 60 min.

Lukutoukat 2. kausi ma 13.1. alkaen klo 19.30, 12 jaksoa.

Vieraina sarjassa nähdään tämän hetken kiinnostavimmat kirjailijat ja heidän uutuusteoksensa. Ohjelman toimittavat Heini Röyskö ja Sanna Stellan. Kesto 30 min.

Lavalla-sarjan konsertit vuodelta 2019 uusintana la 18.1. alkaen klo 21.00, 8 jaksoa.

Konserttien kesto 90 min. Esitysajat: 18.1. Sinitaivas, 25.1. Jukka Kuoppamäen juhlakonsertti, 1.2. Laila ja Olavi -laulukilpailun avauskonsertti, 8.2. Reijo Taipaleen muistokonsertti, 15.2. Romantiikan jättiläiset, 22.2. Tangomarkkinoiden 35-v konsertti osa 1, 29.2. Tangomarkkinoiden 35-v konsertti osa 2 ja 7.3. Arja Korisevan juhlakonsertti.

Tanssin tähden 2. kausi ti 28.1. alkaen klo 20.30, 9 jaksoa.

Ohjelmasarjassa tutustutaan monipuoliseen seuratanssikulttuuriin lähtien perinteisistä seuratanssilajeista uusimpiin tulokkaisiin, kuten argentiinalaiseen tangoon ja salsaan. Lisäksi vieraillaan seuratanssileirillä Vääksyn Tallukassa. Sarjassa seurataan myös maailman luokan pyörätuolitanssiparin harrastusta. Vaihtoaskel kansalaistaidoksi -osuudessa tutustutaan nuoreen pariin, jonka rinnalla jokainen voi oppia tanssimaan. Kesto 30 min.

Hetki hyvinvoinnille ti 28.1. alkaen klo 21.30, 12 jaksoa.

Hetki ja Suunnitellaan häät -sarjojen tekijältä uusi ohjelmasarja, jossa pysähdytään terveellisen, hyvän ja kauniin äärelle. Jaksoissa tutustutaan mielenkiintoisiin urheilulajeihin, tavataan tunnettuja henkilöitä ja saadaan vinkkejä oman hyvinvoinnin vahvistamiseen. Kesto 30 min.

Snowcross SM 2020 ti 28.1. alkaen klo 18.00, 7 jaksoa.

Koostelähetyksissä seurataan Snowcrossin seitsemässä osakilpailussa kuninkuusluokan Pro SM:n kilpailuja. Hyppää kelkkaan seuraamaan Suomen nopeimmin kasvavaa moottoriurheilulajia! Koosteen kesto 60 min.

Tanssi kanssain

Suositussa musiikin värittämässä ohjelmassa nähdään tanssin lomassa kotimaisten tähtien haastatteluja sekä tanssilavojen esittelyjä. Kevään 2020 aikana nähdään uusintoja edellisen kauden jaksoista. Kesto 60 min.

HELMIKUU 2020

Fillaripäiväkirja la 1.2. alkaen klo 21.30, 11 jaksoa.

Tärkeintä on lähteminen. Pyörä on kuljettanut Jaska Halttusen uskomattomiin seikkailuihin. Vielä muutama vuosi sitten hän ei olisi pitänyt mahdollisena sitä, että tulisi polkemaan Hangosta Nuorgamiin. Kesto 30 min.

Bom apetite! Uusi ruokailuohjelma la 1.2. alkaen klo 20.00, 10 jaksoa.

Brandaot keittiössä; The Voice of Finland -laulukilpailun semifinaalista tuttu Roberto Brandao valmistaa brasilialaista ruokaa tyttärensä Saran ja vaimonsa Annemarin kanssa. Ruoanlaiton lomassa keskustellaan siitä, mikä elämässä on tärkeää. Kesto 30 min.

Sisu Diaries ma 3.2. alkaen klo 22.00, 10 jaksoa.

Dokumenttisarja kamppailijan ja toiminnallisen harjoittelun gurun, Antti Nurmen seikkailuista erikoisjoukkojen ja liikunta-alan ammattilaisten valmentajana. Kesto 30 min.

Mestarien maa 2. kausi ma 3.2. alkaen klo 21.00, 12 jaksoa.

Satu Aarnion juontama kotimainen sarja esittelee maamme urheilun mestareita. Kohti hyvinvoivaa elämää ponnistelevat mm. Heidi Sohlberg ja Lotta Merenmies. Kesto 30 min.

Kiken kanssa kuntoon to 6.2. alkaen klo 20.00, 10 jaksoa.

Rautarouva Kike Elomaa on edelleen huippukunnossa. Uudessa sarjassa hän neuvoo askelmerkit kohti parempaa jaksamista. Ohjelma tarjoaa helposti toteutettavia neuvoja kunnon ylläpitämiseen ja terveelliseen elämään, johon kuuluu osaltaan kuntoilu ja ravitsemus. Kesto 30 min.

Lämäri 2. kausi ke 12.2. alkaen klo 19.30.

Sarja on jääkiekkoa, sen ilmiöitä ja puheenaiheita käsittelevä makasiiniohjelma. Jaksoissa tutustutaan tunnettuihin pelaajiin, valmentajiin ja lajin parissa toimiviin avainhenkilöihin. Kesto 30 min.

Sävelkuvia: Riku Niemi Orchestran kolmen konsertin sarja, suorien lähetysten kesto 90 minuuttia.

Pe 14.2. klo 20.00 Seija Simola – Kansansuosikki vai suuri yksinäinen, solisteina Annimaria Rinne ja Juki Välipakka. Pe 20.3. klo 20.00 Tapio Rautavaara – Trubaduuri, elokuvatähti vai olympiavoittaja, solisteina Anne Mattila ja Marko Haavisto. Pe 24.4. klo 20.00 Irwin Goodman – protestilaulaja vai viihdyttäjä, solisteina Johanna Försti ja Mikael Konttinen. Kesto 90 min.

Hurjia perinnejuhlia maailmalta (Red Bull) ma 17.2. alkaen klo 20.00, 6 jaksoa.

Kussakin tunnin mittaisessa jaksossa tutustutaan eri maiden perinnekilpailuihin ja tapahtumiin, joissa osallistujien voimat ja sitkeys laitetaan koetukselle. Miten ikiaikaiset perinteet vaikuttavat osallistujiin? Kuinka kilpailijat pärjäävät kisoissa? Kesto 60 min.

Annin uunissa -leivontaohjelma to 20.2. alkaen klo 18.00, 10 jaksoa.

Anni Paakkunainen on kirjailija ja bloggaaja. Hän jakaa herkullisimmat kakkureseptinsä ja parhaat leivontavinkkinsä ohjelmassaan. Annin opeilla valmistuu nopeat herkut ja juhlavammat tarjottavat. Herkuissa huomioidaan kauden teemat ja juhlat. Pääosassa on leivonnan ilo. Kesto 30 min.

MAALISKUU 2020:

Vanhanen 2. kausi ke 4.3. alkaen klo 20.00, 7 jaksoa.

Ensimmäisellä kaudella sarja sai kiitosta aiheiden syvällisestä ja asiantuntevasta käsittelystä. Sarjan toisella kaudella ohjelmassa käsitellään katsojien toivomia aiheita, jotka ovat: syntyvyys- ja väestökehitys, maahanmuutto, energiatuotannon tulevaisuus, suomalaisten identiteetit, ruokaomavaraisuus ja mitä tekee pieni kunta. Kesto 60 min.

Moottorikelkkailun Sledstore SM 2020, to 5.3. alkaen, 3 jaksoa.

Ohjelmasarja sisältää 3-osakilpailua: Kemijärvi 12.3., Karstula 19.3. ja Salla 2.4. Osakilpailut ajetaan pohjoisen lumisissa maisemissa. Kilpailussa testataan sekä moottorikelkkojen että kuljettajien kestävyyttä vaativissa olosuhteissa. Kesto 60 min.

Matkalla Miss Suomeksi ke 18.3. alkaen klo 21.00, 10 jaksoa.

10-osaisessa sarjassa seurataan viikoittain missikandidaattien matkaa kohti kilpailun finaalia. Katsojat seuraavat nuorten naisten oppimiskaarta castingista ja karsinnoista aina kilpailun loppuhuipennukseen saakka. Jokainen kilpailuun osallistuva kandidaatti pääsee osallistumaan koulutukseen, joka vahvistaa heidän esiintymis- ja työelämätaitojaan. Sarjaa juontaa Miss Suomen ensimmäinen perintöprinsessa ja lehdistön suosikki Jutta Kyllönen. Kesto 30 min.

Kuninkaalliset kimpassa ke 18.3. alkaen klo 21.30, 6 jaksoa.

Kuortaneen urheiluopistolla kesällä 2019 kuvatussa ohjelmasarjassa kolmisenkymmentä iskelmälaulajaa ja tangokuninkaallista kilpailee keskenään eri lajeissa. Urheilun lomassa nauretaan ja puhutaan elämästä sen iloineen ja suruineen. Kesto 30 min.

Menestystä metsästä ma 30.3. alkaen klo 22.30, 7 jaksoa.

Lumilautailun kolminkertainen maailmanmestari Roope Tonteri hankki metsää ja aloitti metsuriopinnot. Ohjelmasarjassa kuullaan uuden metsänomistajan kokemuksia ja seurataan hänen työskentelyään. Roopen metsät ovat nuorta kasvatusmetsää, taimikkoa ja uudistuskypsää metsää. Kesto 30 min.

HUHTIKUU 2020:

Kaasujalka 6. kausi ma 22.4. alkaen klo 19.30, 10 jaksoa.

Kaasujalka on autoihin ja autoiluun intohimoisesti suhtautuville suunnattu ohjelma. Jaksoissa käydään koeajamassa erilaisia autoja ja tutustutaan tunnettuihin henkilöihin ja heidän autoihinsa. Ohjelmaa juontaa Linnea Aaltonen. Kesto 30 min.

Huippunaiset 1. kausi huhti-toukokuussa 14 jaksoa.

Jaana Villasen haastatteluohjelma nostaa esiin vahvoja naistarinoita, positiivisia suomalaisia naisesikuvia. ”Huippunaiset” on ennen muuta positiivinen reality, jossa halutaan kannustaa naisia uskomaan itseensä ja etenemään kohti sitä, minkä kokevat itselleen tärkeäksi. Menestystä käsitellään monelta kantilta ja myös pohditaan, mikä on menestystä. Jokaisessa jaksossa vieraana on yksi nainen, jonka kanssa keskustelen hänen tarinastaan ja urastaan. Mukana ohjelmassa ovat mm. Nasima Razmyar, Minna Parikka, Hanna-Maria Seppälä, Erja Lyytinen, Cristina Andersson, Maria Drockila, Susanna Rahkamo, Birgitta Kervinen, Tiina Koski, Johanna Oras, Saimi Hoyer ja Laura Huhtasaari. Kesto 30 min.

 

TOUKOKUU 2020

Miss Suomi 2020 finaalin suora lähetys pe 22.5. klo 20.00.

Suora finaalilähetys pitenee tunnista puoleentoista tuntiin. Ohjelmassa nähdään tällä kertaa enemmän vieraiden haastatteluja punaiselta matolta sekä kilpailijoiden tunnelmia lämpiöstä lavan takaa. Kesto 90 min.

Aarteenetsijä Hellevaara

Lämminhenkinen sarja kahden kaveruksen seikkailuista metallinpaljastimen kanssa. Matkoillaan he pyrkivät löytämään historiallisesti merkittäviä esineitä ja nähtäväksi jää pääsevätkö he viikinkien jalanjäljille. Aarteenetsinnän ohella nähdään kaunista luontoa eri kuvakulmista. Sarjan alussa lähdetään liikkeelle Kanta-Hämeestä ja siitä matka jatkuu aina Kalajoen kautta Lapin kultamaille asti. Aarteenetsijä on Joonas Hellevaara, kuvaajana ja apuna etsinnöissä toimii Marko Saikkonen. Laulaja Janne Tulkki on jaksojen kertoja. Kesto 30 min.

Huipulle (Red Bull) huhti-toukokuussa, 6 jaksoa.

Kussakin puolentunnin mittaisessa jaksossa nähdään tuore kattaus kuvamateriaalia kiipeilymaailman huipulta – rennolla otteella. Kesto 30 min.

Tractor pulling -kilpailukoosteet, 7 jaksoa, toukokuusta alkaen Koosteet osakilpailuista nähdään kanavalla viikon viiveellä touko-elokuun aikana. Kilpailuaikataulu: 23.5. Lievestuore, 6.6.2020 Piikkiö, 21.6. Haapajärvi, 11.7. Honkajoki, 18.7. Tyrnävä, 14.8. Härmä ja 22.8. Kalajoki. Koosteiden kesto 90 min.

Kuvia ja käännekohtia 6. kausi

Viihteen ja musiikin valovoimaiset kestotähdet kertovat elämänsä tärkeimmistä muistoista ja hetkistä Taavi Vartian isännöimässä sarjassa. Edelliset kaudet ovat olleet AlfaTV:n katsotuimpia ohjelmia. Kesto 60 min.

 

AlfaTV:n ajankohtaisohjelmat:

Uutiset joka päivä klo 17.00, 17.30, 17.55, 19.55, 22.55.

Alfastudio to klo 19.00 ja su klo 21.00 (U).

Alfastudiossa keskustellaan ajankohtaisista ilmiöistä. Polttopisteessä ovat yhteiskunta, politiikka ja elämän eri alueet.

Dosentti ti klo 19.30 ja to klo 22.30 (U).

Viikoittainen ajankohtais- ja keskusteluohjelma, jota isännöi Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen yliopistolehtori, teologian tohtori, kirjailija ja mediapersoona Arto Luukkanen. Ohjelmassa käsitellään politiikan, tieteen, taiteen ja kulttuurin aiheita.