Vuoden 2021 ohjelmistoa

TAMMIKUU

UUSI SARJA: Toivesäveliä

(kausi 1, 9 jaksoa, kesto 30 min, tiistaisin klo 13.30 ja torstaisin klo 21.00, alkaen 5.1.)

Sarja on suunnattu kaikille musiikin ystäville, mutta aivan erityisesti vanhus- ja vammaispalveluiden asukkaille ja heidän läheisilleen. Ennen ohjelman kuvauksia keräsimme kappaletoiveita ja niihin liittyviä tervehdyksiä Vantaan hoivakotien asukkailta sekä AlfaTV:n katsojilta. Näistä toiveista Diandra ja Mikael Konttinen taltioivat yhdessä Lenni-Kalle Taipaleen luotsaaman Vantaan Viihdeorkesteri Ensemblen kanssa 54 toivelaulua. Ohjelman jaksoissa tutustutaan myös Vantaan kaupungin vanhus- ja vammaispalveluiden asukkaiden arkeen ja juhlaan.

Katso ohjelman mainos

UUSI KAUSI: PikeMasters

(kausi 3, 6 jaksoa, kesto 60 min, keskiviikkoisin klo 18.00, alkaen 6.1.)

Reality-henkisessä kilpailusarjassa joukkueet saavat pisteitä haukien pituuden mukaan. Vain yli 60-senttiset hauet lasketaan mukaan ja kaikki kalat vapautetaan mahdollisimman nopeasti. Kunkin joukkueen veneessä on mukana kuvaaja, joka toimii myös tuomarina ja valvoo, että sääntöjä noudatetaan.

Katso edellisten kausien jaksot

Yhteydessä luontoon (kausi 2)

(Ma klo 19.00 ja ke klo 20.30, kesto 30 min, alkaen 11.1.)

Kalastukseen ja luontoon keskittyvä sarja. Katso tarinoita innostavasta kalastuksesta, hauskoista seikkailuista, jännittävistä matkoista ja ihmisistä, jotka tykkäävät ja arvostavat luontoa.

 

UUSI SARJA: Uusi silkkitie

(Dokumenttisarja, 4 jaksoa, kesto 60 min, perjantaisin klo 21.00, alkaen 8.1.)

Sarjassa tarkastellaan uuden silkkitien vaikutuksia Indokiinaan. Yunnasissa tutkitaan, millaisia muutoksia valtava pato aiheuttaa Indokiinan ekosysteemiin ja Myanmarissa tutustutaan merkittävään satamahankkeeseen. Lisäksi käydään Laosissa ja Kambodžassa, jotka ovat Kaakkois-Aasian maiden yhteistyöjärjestön jäseniä ja Kiinan vankkoja liittolaisia. Thaimaassa tutustutaan massiiviseen rautatiehankkeeseen. Ohjelman juontaja Anthony Morse on kotoisin Myanmarista ja Thaimaasta ja hän vie katsojat ainutlaatuiselle matkalle tapaamaan ystäviään ja sukulaisiaan, joiden elämään Kiinan uusi silkkitie on vaikuttanut.

UUSI KAUSI: Soiva postikortti

(kausi 2, 10 jaksoa, kesto 60 min lauantaisin klo 21.00, alkaen 9.1.)

Milana Misicin ja Mikael Konttisen luotsaama 10-osainen sarja on musiikin runsaudensarvi. Suomalaiset huippuartistit esittävät parhaita rakkauslaulujaan ja jokaisessa tunnin mittaisessa jaksossa kuullaan kahdeksan musiikkiesitystä. Magnum liven ja AlfaTV:n yhteistyössä tuottaman sarjan toisella kaudella ovat mukana Jukka Kuoppamäki, Arja Koriseva, Kyösti Mäkimattila, Eini, Kake Randelin, Anne Mattila, Teemu Roivainen, Frederik, Maria Lund ja Saija Tuupanen.

Katso ensimmäisen kauden jaksot

UUSI SARJA: Somero

(reality, 10 jaksoa, kesto 30 min, maanantaisin klo 21.30, alkaen 18.1.)

Uusi sarja kertoo somerolaisten elämästä ja arjesta. Asukkaat puhaltavat yhteen hiileen. He suhtautuvat tulevaisuuteen positiivisesti, vaikka koronavuosi on ollut raskas. Onko mikään niin kuin ennen vai onko tämä uusi normaali? Sarjassa seurataan Somerolaisten elämää koronarajoitusten alkaessa vaikuttaa. Somerolla ei lannistuta, vaan kaiken keskellä tanssitaan Suomen ensimmäiset koronatanssit.

UUSI KAUSI: Tanssi kanssain

(kausi 5, 8 jaksoa, kesto 60 min, keskiviikkoisin klo 21.00, alkaen 20.1.)

Lavatanssien tunnelmaa henkivä Tanssi kanssain jatkuu uusin jaksoin. Musiikin ja tanssin lomassa kuullaan kotimaisten tähtien haastatteluja sekä tanssilavojen esittelyjä.

Katso edellisten kausien jaksot

UUSI SARJA: Maalaislääkäri Kiminkinen

(kausi 1, 12 jaksoa, kesto 30 min, maanantaisin klo 21.00, alkaen 25.1.)

Saarijärven terveysasemalla työskentelevä terveyskeskuslääkäri Tapani Kiminkinen ottaa nyt vastaan potilaita ohjelmasarjassa, jonka aiheet ovat katsojien toivomia. Tapani Kiminkinen elää todeksi ihannettaan monipuolisesta yleislääkärin työnkuvasta ja ottaa työuran mittaisesti osaa yhteisön elämään iloineen ja suruineen. Sarjassa sukelletaan keskiseen Suomeen sinne, missä Suomenselkä ottaa vastaan ensilumet ja vesistöt hakevat reittiään kahteen mereen. Jaksoissa käsitellään keskeisiä kansansairauksia. Tutuiksi tulevat niin verenpaine, sokeritauti, uniapnea, eteisvärinä, raudanpuuteanemia kuin eturauhanenkin.

Katso sarjan mainos

UUSI KAUSI: TerveysSummit

(kausi 2, 20 jaksoa, kesto 60 min, tiistaisin klo 18.00, alkaen 12.1.)

TerveysSummit on Suomen suurin verkossa järjestettävä terveystapahtuma, jonka asiantuntijakeskusteluihin pohjautuvia videosisältöjä on katseltu viime vuosien aikana yhteensä jo yli 5 miljoonaa kertaa. TerveysSummit -televisiosarjan toisella kaudella jatketaan vastuun ottamista omasta terveydestä ja hyvinvoinnista. Sarjan juontaa ensimmäisellä kaudella tutuksi tullut Karita Aaltonen. Karita haastaa maamme huippuasiantuntijat antamaan katsojille ajatuksia ja ohjeita parempaan arkeen ja juhlaan. Yhdessä he hakevat vastauksia kysymyksiin ”miksi olemme muita eurooppalaisia sairaampia” ja ”miksi syömme muita enemmän lääkkeitä”. Lisäksi katsojille annetaan keinoja ja esimerkkejä oman terveyden ja hyvinvoinnin parempaan hoitamiseen.

Katso edellisen kauden jaksot

Moottorikelkkailun Sledstore

(kilpailukausi 2021, 3 jaksoa, kesto 60 min, lauantaisin klo 18.00, alkaen 30.1.)

Ohjelmasarja sisältää 3-osakilpailua: SM-Sprint Rovaniemi 30.1., SM Enduro Salla 20.3. ja SM Enduro Kemijärvi Giant 3.4. Osakilpailut ajetaan pohjoisen lumisissa maisemissa. Moottorikelkkaenduro on luotettavuuskilpailu, jossa ajetaan siirtymä- ja maastokokeita. SM-kilpailuvaatimus on vähintään 100 km:a maastokokeita sekä siirtymät, jotka asettavat sekä kuljettajan että kelkan kunnon koetukselle. Selostajana Timo Pulkkinen, kenttäkommentaattorina Marianne Konster ja asiantuntijana Vesa Silván.

Sledgestore 2020

HELMIKUU

UUSI KAUSI: Lukutoukat

(kausi 4, 12 jaksoa, kesto 30 min, tiistaisin klo 20.30, alkaen 2.2.)

Lukutoukat on Suomen ainoa kotimaisiin kirjailijoihin keskittyvä tv-sarja. Studiovieraina nähdään tämän hetken kiinnostavimmat kirjailijat ja heidän uutuusteoksensa. Ohjelman toimittavat Heini Röyskö ja Sanna Stellan.

Katso edellisten kausien jaksot

UUSI KAUSI: Hetki hyvinvoinnille

(kausi 2, 12 jaksoa, kesto 30 min, kesto 30 min, perjantaisin klo 18.30, alkaen 5.2.)

Ohjelmasarja, jossa pysähdytään terveellisen, hyvän ja kauniin äärelle. Jaksoissa tutustutaan mielenkiintoisiin urheilulajeihin, tavataan tunnettuja henkilöitä ja saadaan vinkkejä oman hyvinvoinnin vahvistamiseen.

Katso edellisen kauden jaksot

UUSI KAUSI: Paratiisi takapihalla (kausi 2)

(Studiojaksot 8 kpl, kesto 30 min tiistaisin klo 19.00, alkaen 23.2.)

(Puutarhajaksot 8 kpl, kesto 30 min, tiistaisin klo 19.00, alkaen 20.4.)

Uuden tuotantokauden takana ovat jälleen tutut puutarha-alan ammattilaiset, puutarhatoimittaja Paula Ritanen-Närhi ja puutarhaneuvos Seppo Närhi. Ohjelman toisella kaudella Seppo Närhi vetää Puutarhastudiota, johon katsojat saavat lähettää mieltään askarruttavia kysymyksiä. Puutarhoihin siirrytään Paulan johdolla luonnon herätessä.

Katso ensimmäisen kauden jaksot

MAALISKUU

UUSI KAUSI: Fillaripäiväkirja

(kausi 3, 14 jaksoa, kesto 30 min, tiistaisin klo 21.00, alkaen 2.3.)

Jaska Halttunen pakkaa mukaan retkivälineet, nousee jälleen pyöränsä selkään ja suuntaa kohti metsää. Hyppääs tarakalle! Suuren suosion saanut leppoisalla otteella tehty luonto- ja retkeilyohjelma jatkuu uusin jaksoin.

Katso edellisten kausien jaksot

UUSI KAUSI: Huippunaiset

(kausi 2, 12 jaksoa, kesto 30 min, tiistaisin klo 21.30, alkaen 9.3.)

Ohjelmasarja jatkaa vahvojen naistarinoiden ja positiivisten suomalaisten naisesikuvien vahvistamista. Tietokirjailija ja sarjan käsikirjoittaja Jaana Villanen kohtaa jälleen huippunaisia, joiden kanssa hän pohtii menestystä eri kanteilta. Mukaan sarjaan ovat jo lupautuneet Mari Rantasila, Kaari Utrio, Jutta Larm, Leena Sarvi, Minna Tervamäki, Marja-Leena Haapanen, Sunneva Kantola, Sirpa Pietikäinen, Ritva Oksanen, Arja Koriseva ja Maria Guzenina.

Katso ensimmäisen kauden jaksot

UUSIA JAKSOJA: Lavalla-sarja

(uusi kausi, 5-8 jaksoa, kesto 60-90 min, lauantaisin klo 21.00, alkaen 20.3.)

Suomalaisten estradien valtiaat ja valtiattaret elävän yleisön edessä. Lauantai-illan tunteita täynnä olevat taltioinnit tuovat kotikatsomoihin musiikillisia elämyksiä. Kevään 2021 vieraina mm. Mikko Alatalo, Arja Koriseva, Ville Rusanen ja Pete Parkkonen.

Katso sarjan aiemmat jaksot

UUSI LUONTOSARJA: Saariston kohteet

(uusi sarja, 5  jaksoa, kesto 30 min, maaliskuussa)

Sata kaunista kohdetta Suomessa ja Retkeillen kansallispuistossa -sarjojen tekijän Suomen saaristojen upeita kohteita esittelevä luontosarja.

Retkeillen kansallispuistossa

 

Tangomarkkinat 2021 heinäkuussa

Seinäjoen Tangomarkkinat sykkii jälleen suuria tunteita ja iloisia elämyksiä heinäkuussa 2021. Seinäjoen Tangomarkkinat järjestetään 7.-11.7.2021.

Katso vuoden 2019 Kuninkaallinen finaali

 

Matkalla Miss Suomeksi 2021 -sarja

(5  jaksoa, kesto 60 min, elo -syyskuussa)

Katso tuotantokausi 1

 

Miss Suomi 2021 Kohti kruunausta

(kesto 60 min, syyskuussa)

 

Miss Suomi 2021 Finaaligaala

(kesto 90 min, syyskuussa)

Suorassa finaalilähetyksessä ratkeaa, ken on kaikkein kaunehin vuonna 2021. Lähetyksessä nähdään myös vieraiden haastatteluja punaiselta matolta sekä kilpailijoiden tunnelmia lämpiöstä lavan takaa.

Katso vuosien 2019 ja 2020 finaalit

 

UUSI KAUSI: Sielunrauha

(kausi 2)

Kotimaisia kuvataiteilijoita esittelevä lämminhenkinen sarja saa jatkoa. Taiteilijoita haastattelee Markku Tenhunen.

Katso edellisen kauden jaksot

UUSI KAUSI: Suoraa puhetta terveydestä

(kausi 2)

Terveyttä tutkitun tiedon valossa käsittelevässä ohjelmasarjassa asioista puhutaan ymmärrettävästi kansankielellä. Jaksoja isännöi professori, ylilääkäri Pentti Huovinen Turun yliopistolta. Hän haastattelee sarjan edetessä eri lääketieteen alojen asiantuntijoita.

Katso edellisen kauden jaksot

UUSI KAUSI: Kuvia ja käännekohtia

(kausi 6, 12 jaksoa, kesto 60 min)

Kotimaisen kulttuurimme kestotähdet kertovat elämänsä tärkeistä käännekohdista ohjaaja Taavi Vartian vieraana. Mukanaan he tuovat iloisia ja koskettavia muistoja – kuvia, esineitä ja musiikkiesityksiä. Oman elämänsä historiikkia on Taavi Vartian intensiivisessä ja syväluotaavassa haastattelussa luonut jo useita kymmeniä vieraita. Kuudes kausi nähdään syksyllä 2021. Mukana mm. Esko Salminen, Hannele Lauri ja Sinikka Sokka.

Katso aiempien kausien jaksoja

 

Ajankohtaisohjelmat

Sanna Ukkola Live

Ma ja ke klo 19.30, kesto 45 min

Maanantaisin ja keskiviikkoisin lähetettävä ajankohtaisohjelma, jossa haastatellaan Suomen eturivin poliitikkoja, päättäjiä ja asiantuntijoita tärkeimmistä uutis- ja ajankohtaisaiheista. Politiikantoimittaja Sanna Ukkola on tuttu Ylen ajankohtaisohjelmista sekä kolumneistaan Ylen ja Iltalehden sivuilla.

360 Studio

Ti klo 19.30, kesto 45 min

Monipuolinen ohjelma, jossa puheenaiheina ovat viikon tärkeimmät aiheet, mielenkiintoisia vieraita ja ripaus viihdettäkin. Ohjelmaa toimittaa valtiotieteiden tohtori, tietokirjailija ja toimittaja Tomi Lindblom.

AlfaStudio

To klo 19.30, kesto 45 min

Ajankohtaisohjelma, jossa käsitellään yhteiskuntaan, politiikkaan ja elämän eri alueisiin liittyviä ilmiöitä. Ohjelmaa toimittavat Markku Tenhunen ja Ilkka Tiainen.

Uutiskauha

Pe klo 19.30, kesto 45 min

Uutiskauha on AlfaTV:n viikoittainen uutis- ja ajankohtaisohjelma, jota juontaa niin lehti- kuin televisiomediankin puolelta tuttu konkaritoimittaja Heikki Kauhanen. Hän kauhoo uutisvirrasta viikon tärkeimmät aiheet, uutiset ja vieraat.

 

Keskusteluohjelmat

Kansan kesken

Ma klo 18.00, kesto 60 min

Suora lähetys, johon katsojat saavat soittaa ja lähettää itseään askarruttavia kysymyksiä. Ohjelmaa isännöi toimittaja Juha Veli Jokinen.

Senioriseisake

Ma klo 17.00 ja ti klo 15.30, kesto 30 min

Ikäihmisille suunnattu keskusteluohjelma, jossa nostetaan esille erityisesti senioreita koskevia kysymyksiä ja yhteiskunnallisia ongelmia. Ohjelman toimittaa Kimmo Kiljunen.

Dosentti

Ti klo 17.00 ja su klo 17.05, kesto 60 min

Keskusteluohjelma, jota isännöi Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen yliopistolehtori, teologian tohtori, kirjailija ja mediapersoona Arto Luukkanen. Ohjelmassa käsitellään politiikan, tieteen, taiteen ja kulttuurin aiheita. Ohjelmasarjan kaudet vuorottelevat samalla ohjelmapaikalla Isäntänä Tapani Ruokanen -sarjan kanssa.

Isäntänä Tapani Ruokanen

Ti klo 17.00 ja su klo 17.05, kesto 60 min

Tapani Ruokanen keskustelee ajankohtaisista yhteiskunnallisista kysymyksistä, kulttuurista, taloudesta, politiikasta ja kansainvälisistä aiheista. Hän käy läpi myös uutuuskirjoja ja keskustelee niiden tekijöiden kanssa. Ohjelmat ovat rauhallisia, henkilökohtaisia keskusteluja yhden vieraan kanssa kahden kesken. Ohjelmasarjan kaudet vuorottelevat samalla ohjelmapaikalla Dosentti-sarjan kanssa.

 

Luonto, retkeily ja kalastus

Retkeilysarjat: Sata kaunista kohdetta Suomesta ja Retkeillen kansallispuistossa

Ma klo 20.30 ja to klo 19.00, kesto 30 min

Suomen kaunista luontoa ja retkeilykohteita esitteleviä 5-osaiset luontosarjat samalta tekijältä.

Jahtikuksa, (kausi 1)

La klo 19.25, 10 jaksoa kesto 30 min

Metsästyksen erikoisohjelma, johon mahtuu kalastusta ja luonnosta nautiskelua. Sarjassa nähdään metsästyskoirien koulutusta, kokeita sekä metsästysammunnan harjoittelua ja kilpailuja.

Jussin kalajutut

La klo 13.00, 14 jaksoa, kesto 30 min

Jussi vie katsojat kanssaan seikkailemaan kotimaisille ja rapakontakaisille kalastusretkille.

 

Lifestyle

Kiken kanssa kuntoon

Ma klo 15.30 ja la klo 17.00, 10 jaksoa, kesto 30 min

Kike kertoo omat kuntoiluun ja ruokailuun liittyvät rutiininsa ja neuvoo vannoutuneelle sohvaperunalle toimivat askelmerkit kohti parempaa vireystilaa ja ruumiinkuntoa. Katsoja pääsee liikkumisen alkuun helppojen liikesarjojen ja Kiken positiivisen kannustuksen avulla. Tarkoitus on lähestyä liikkumista ilon kautta ja matalalla kynnyksellä.

Folke Westin parhaat

Pe klo 15.30, 12 jaksoa kesto 30 min

Aikamatka menneeseen Folke Westin parhaita matkaohjelmia arkistojen kätköistä 12-osaisessa sarjassa. Puolen tunnin mittaiset ohjelmat lähetetään lauantaisin ja uusintana sunnuntaisin. Kesto 30 min.

Mayn keittiö

Ma klo 17.30 ja ti klo 16.00

Yhdysvalloissa asuvan May Ester Paavolan lämminhenkinen ruokaohjelma, joka on inspiroinut katsojia jo usean vuoden ajan. May laittaa gluteenitonta ruokaa luomuraaka-aineista.