Kevään 2022 uutta ohjelmistoa


Sielunrauha

(alkaa 9.1. klo 18.00, 14 jaksoa, kesto 30 min)

Sarjassa esitellään 14 upeaa kotimaista taiteilijaa ja heidän töitään. Markku Tenhusen haastattelemana taiteilijat avaavat ajatteluaan ja työskentelytapojaan. Tällä kaudella taiteilijakuvassa ovat Jan-Erik Andersson, Jaana Tuomisto, Eeva Kouvalainen, Juhani Vuorisalmi, Katja Antonoff, Anna Korhonen, Tapani Salminen, Tuula Lappalainen, Kristiina Turtonen, Esa Toivanen, Tizzi Fib, Raimo Vokkolainen, Tuuli-Maaria Louhensalo-Lindström ja Nanna Susi (kuvassa).

Lue taiteilijoiden esittelyt


Lavalla-sarja

(alkaa la 8.1. klo 21.00, 10 jaksoa, kesto 90 min)

AlfaTV tuo pitkin vuotta katsojille upeita konsertteja. Lavalla 2022 –sarjassa on 10 uutta osaa.

(Pidätämme oikeuden muutoksiin)

1. Joel Hallikainen, 60-vuotisjuhlakonsertti

2. Mikko Alatalo, 70-vuotisjuhlakonsertti (siirtyy syksyyn)

Esiintyjät: Mariska, Pauli Hanhiniemi, Anna Hanski, Diandra, Heikki Salo ja Sani

3. Aikansa idolit

Esiintyjät: Pirkko Mannola, Kai Lind, Danny ja Lasse Liemola

4. Talviharmonikka

Esiintyjät: Guardia Nueva, Arja Koriseva, Teemu Roivainen, Jenny Storbacka ja Jarkko Ahola

5. Kari Tapion muistokonsertti

Esiintyjät: Henry Friman ja Jani Jalkanen

6. Ile Vainio, 60-vuotisjuhlakonsertti (siirtyy syksyyn)

Esiintyjät: Mariska, Neumann, Eija Kantola, Jani Jalkanen ja Mikko Alatalo

7. Laila ja Olavi konsertti

Esiintyjät: Tarja Ylitalo, Arja Havakka, Mikko Alatalo, J.Eskelinen, Saska Helmikallio, Kalle Jussila ja Juha Mäkinen

8. Kuninkaallisten konsertti – Tango yhdistää

Susanna Heikki, Risto Nevala, Maria Tyyster, Mikko Kilkkinen, Johanna Debreczeni, Teijo Lindström, Hanna Talikainen, Jarno Kokko, Jouni Keronen, Erkki Räsänen, Eija Kantola, Jaska Mäkynen ja Kari Hirvonen + viimeisessä kappaleessa kaikki kolmessa tangokonsertissa esiintyvät artistit laulavat yhdessä.

9. Kuninkaallisten konsertti – Tangon tiellä

Tomi Markkola, Aino Niemi, Saska Helmikallio, Arja Sipola, Mira Sunnari, Matti Korkiala, Aki Samuli, Kauko Simonen, Amadeus Lundberg Arja Koriseva, Marko Maunuksela, Kaija Pohjola ja Antti Raiski + viimeisessä kappaleessa kaikki kolmessa tangokonsertissa esiintyvät artistit laulavat yhdessä.

10. Kuninkaallisten konsertti – Tango taipuu

Teuvo Oinas, Pirita Niemenmaa, Petri Hervanto, Kyösti Mäkimattila, Jaana Lammi, Jari Sillanpää, Tiina Räsänen, Marita Taavitsainen, Mervi Koponen, Tommi Soidinmäki, Saija Tuupanen ja Jenna Bågeberg + viimeisessä kappaleessa kaikki kolmessa tangokonsertissa esiintyvät artistit laulavat yhdessä.

11. Saija Tuupanen — Kuurasydän

Syksyn Sävel -kilpailun voittaneen Saija Tuupasen konsertti Järvenpää-talosta.

 


A Century on Film

(tiistaisin 28.12.–1.2. klo 21.00, 6 jaksoa, kesto 60 min)

Kiehtovassa sarjassa käydään läpi myrskyisän 1900-luvun historiaa harvinaisten arkistokuvanauhojen kautta. Saamme nähdä, miltä asiat todella näyttivät ja miten tuolloin eläneet ihmiset ne kokivat.


Kaasujalka, kausi 9

(alkaa keskiviikkona 9.2. klo 19.00, 10 jaksoa, kesto 30 min)

Kaasujalka-sarjassa keskustellaan autoiluun ja liikenteeseen liittyvistä asioista ja päästään kurkkaamaan tunnettujen suomalaisten autoihin ja autoharrastukseen liittyviin tarinoihin.

Katso aiempia jaksoja


Harrasterallisarja 2022

(lauantaisin klo 18.00, 7 jaksoa, kesto 60 min)

Kaudella 2021 AlfaTV:n ohjelmistoon siirtynyt Harrasterallisarja oli katsojaluvuiltaan menestys. Kauden kuusi osakilpailua esitettiin kanavalla tunnin koostelähetyksenä, joilla tavoitettiin yhteensä yli miljoona katsojaa. BV-Teamin tuottamien lähetysten parissa viihtyi mittausten mukaan kaikkiaan 1 195 300 katsojaa. Tunnin mittaiset koosteet vuoden 2022 kilpailuista esitetään lauantaisin klo 18.00.

Lähetykset: la 15.1./ la 5.2./ (la 12.2.)/ la 26.2./ la 28.5./ la 16.7. /la 3.9.

Katso aiemmat kilpailut


Kuvia ja käännekohtia, 6. kausi

(alkaa to 20.1. klo 21.00, 14 jaksoa, kesto 60 min)

 

Kuvia ja käännekohtia -ohjelmasarjan kuudennella tuotantokaudella elokuvien ja teattereiden näyttelijät ovat avoimena Taavi Vartian haastatteluissa. Kulttuuritaivaan kestotähdet kertovat elämänsä käännekohdista, joista kaikki eivät ole vielä kuulleetkaan.

Vieraat tulevalla kaudella ovat Jukka-Pekka Palo, Eija Vilpas, Nicke Lignell, Anu Sinisalo, Ville Myllyrinne, Sinikka Sokka, Sanna Saarijärvi, Turkka Mastomäki, Sanna Stellan, Santeri Kinnunen, Kristiina Halkola, Ismo Apell, Heidi Herala ja Niina Nurminen.                                       

Katso aiempia jaksoja


Maalaislääkäri Kiminkinen, 2. kausi

(alkaa maanantaina 31.1. klo 21.00, 12 jaksoa, kesto 30 min)

Toisen tuotantokauden Maalaislääkäri Kiminkinen -sarjassa käsitellään keskeisiä kansansairauksia. Ohjelman teossa ovat mukana Kiminkisen lääkärivastaanoton todelliset potilaat.

Katso aiempia jaksoa


Sanna Ukkola Live

(kevätkausi alkaa maanantaina 3.1. klo 19.30, 29 jaksoa, kesto 45 min)

Sanna Ukkola Live on maanantaisin ja keskiviikkoisen lähetettävä suora keskusteluohjelma, jossa haastatellaan Suomen eturivin huippupoliitikkoja, päättäjiä ja kiinnostavimpia asiantuntijoita.

Katso aiempia jaksoja


Lisää rahaa! – Hjallis

(kevätkausi alkaa torstaina 6.1. klo 19.30, 29 jaksoa, kesto 45 min)

Hjalliksen suorana lähetettävä talk show käsittelee ajankohtaisia aiheita, taloutta ja rahaa ruohonjuuritasolla. Sen teemoja ovat muun muassa yrittäjyys, sijoittaminen ja valtiontalous.

Katso aiempia jaksoja


Viikon Parkkonen

(kevätkausi alkaa perjantaina 7.1. klo 19.30, 29 jaksoa, kesto 45 min)

Ohjelmassa käydään läpi kuluneen viikon yhteiskunnallisia ja poliittisia tapahtumia. Toimittajana Tommi Parkkonen. Vieraina keskustelemassa ovat poliitikot ja politiikantoimittajat.

Katso aiempia jaksoja


Boxing Night

(lauantaina 5.2. klo 19.00, kesto 120 min)

Vantaa Boxing Night 2022 –tapahtuma lähetetään suorana AlfaTV:llä. Ohjelmassa on näillä näkymin ainakin 7 ottelua. Pro Boxing Team Finland marssittaa oman ”tykistönsä” Myyrmäen Urheilutalon kehään. Samuli ”Lalonde” Kärkkäinen (14-1, 7 KO) iskee pääottelussa 8-eräiseksi suunnitellun kamppailun, jolla 30-vuotias järvenpääläinen tavoittelee nousua alemman raskassarjan (90,7kg) EU-haastajalistalle. Samuli Kärkkäisen lisäksi kehässä nähdään muun muassa Janne Rantasen ja Mathias Eklundin välinen uusintaottelu sekä kotikehäläisinä ainakin Mika Mielonen, Dmytro Tretyak ja Amin Nuri. Illan muista kotikehäläisistä ja vastustajista Pro Boxing Team Finland tiedottaa joulukuun aikana.

Katso ennakkotiedot


Dokumentit

(alkaa tiistaina 8.2. klo 21.00, 10 jaksoa, kesto 60 min)

Greg MacGillivray on ollut ensimmäinen dokumenttielokuvien tekijä, joka on ansainnut miljardi dollaria maailmanlaajuisesta lipunmyynnistä. Vain noin 100 elokuvantekijää on saavuttanut tämän tason menestystä. Hänen dokumenttielokuvansa ovat inspiroineet miljoonia katsojia löytämään planeettamme kauneuden. AlfaTV esittää kymmenen upeaa dokumenttielokuvaa kevään 2022 aikana.

MacGillivray Freeman Films

  1. Coral Reef Adventure (narraattori: Liam Neeson)
  2. Greece (narraattori: Nia Vardalos)
  3. Arabia (narraattori: Helen Mirren)
  4. Dolphins (narraattori: Pierce Brosnan)
  5. National Parks Adventure (narraattori: Robert Redford)
  6. The Search for Life in Space (narraattori: Malcolm McDowell)
  7. Humpback Whales (narraattori: Ewan McGregor)
  8. The Living Sea (narraattori: Meryl Streep)
  9. Mystery of the Nile (narraattori: Pasquale Scaturro)
  10. Journey into Amazing Caves (narraattori: Liam Neeson)

Kansan teevee

(alkaa perjantaina 4.3. klo 18.00, kesto 60 min)

Juha Veli Jokisen toimittama kansaa lähelle menevä ohjelma, jossa aiheina ovat ihmisiä puhuttavat asiat. Lähetyksen aikana käydään kysymässä, mikä kadunmiestä risoo. Studioon otetaan vastaan katsojien puheluja, videoita ja tekstiviestejä.


Snowcross Super League

(alkaa lauantaina 19.2, 26.3, 30.4. klo 18.00, 3 jaksoa, kesto 60 min)

Snowcross Super League on uusi Pohjoismainen Snowcross-sarja. Super Leaguen ensimmäisellä kaudella ajetaan kaksi osakilpailua ja finaali. Ensimmäinen osakilpailu ajetaan Bodenissa, Ruotsissa, toinen Oulussa. Finaali ajetaan Jämsässä Himoksella.

Snowcross SM 2020


Paratiisi takapihalla, kausi 3

(alkaa tiistaina 8.3. klo 18.30, 8 jaksoa, kesto 30 min)

Paratiisi takapihalla -ohjelmasarjan takana ovat kokeneet puutarha-alan ammattilaiset, puutarhatoimittaja Paula Ritanen-Närhi ja puutarhaneuvos Seppo Närhi. Hortonomipariskunnan oma kaupunkipiha tulee tutuksi, mutta jokaisessa jaksossa poiketaan myös toisiin puutarhoihin.

Katso aiempia jaksoja


UMO esittää, kausi 1

(Sarjan esittäminen siirtyy syksylle 2022, 4 jaksoa, kesto 30 min)

AlfaTV:n ja UMO Helsinki Jazz Orchestran yhteistyönä syntynyt suomalaisen jazzin kärkinimiä ja heidän sävellyksiään esittelevä sarja alkaa. Sarjassa esitellään yhteensä kahdeksan suomalaisjazzarin tuotantoa sekä musiikin että taustoittavien haastatteluiden kera. Ensimmäiset neljä jaksoa nähdään AlfaTV:llä 5.3. alkaen lauantaisin  klo 22-30-23.00 ja pikauusintana seuraavana päivänä sunnuntaisin klo 16.30-17.00. Jaksoissa nähdään Suomen säkenöivin jazz- ja soullaulaja Nina Mya, pianisti Aki Rissanen, säveltäjä ja multi-instrumentalisti Jimi Tenor sekä tenorisaksofonisti Manuel Dunkel.

Lisätietoja sarjasta ->


Jukka Laaksonen Show, 2. kausi

(alkaa perjantaina 11.3. klo 21.00, 12 jaksoa, kesto 60 min)

Ohjelma on koomikko ja imitaattori Jukka Laaksosen luotsaama rento ja viihdyttävä talk show, jossa huippuvieraat istahtavat Jukan keltaiselle sohvalle. Tunnelmaa studiossa ylläpitävät pianisti Mikael Konttinen ja uutena kasvona studiopelivastaava Katariina Juselius. Tuotanto toteutetaan yhteistyössä Ten Years Production Oy:n kanssa.

Katso aiempia jaksoja


Jahtikuksa, kausi 3

(alkaa perjantaina 11.3. klo 19.00, 8 jaksoa, kesto 30 min)

Metsästyksen erikoisohjelma, johon mahtuu kalastusta ja luonnosta nautiskelua. Sarjassa nähdään metsästyskoirien koulutusta, kokeita sekä metsästysammunnan harjoittelua ja kilpailuja.

Katso aiempia jakoja


Tanssi kanssain, 7. kausi

(alkaa to 2.3. klo 21.00, 12 jaksoa, kesto 60 min)

Suosittu Tanssi kanssain TV-tanssit jatkaa seitsemännelle tuotantokaudelle. Ohjelma tuo suomalaisten olohuoneisiin lavatanssien tunnelmaa, hyvää musiikkia ja parhaita tanssi- ja iskelmämusiikin tähtiä.

Katso aiempia jaksoja


Toivesäveliä, kausi 2

(alkaa torstaina 5.3. klo 21.00, 8 jaksoa, kesto 30 min)

Toivesäveliä-sarja palaa ruutuun uusin jaksoin. Kahdeksanosainen sarja on suunnattu kaikille musiikin ystäville, mutta aivan erityisesti vanhus- ja vammaispalveluiden kotihoidon piirissä oleville sekä heidän läheisilleen. Asukkaat ovat saaneet lähettää etukäteen kappaletoiveita ja niihin liittyviä tervehdyksiä. Taidokkaat solistit Mikael Konttinen ja Jenni ”Jepa” Lambert esittävät toivesäveliä yhdessä kapellimestari, trumpetisti Tero Lindbergin luotsaaman Vantaan Viihdeorkesteri Ensemblen kanssa. Ohjelman jaksoissa tutustutaan myös Vantaan kaupungin vanhus- ja vammaispalveluiden kotihoidon asukkaiden arkeen ja juhlaan. Ohjelmasarja on toteutettu yhteistyössä Vantaan Kulttuuripalvelujen ja Vantaan vanhus- ja vammaispalvelujen kanssa.

Katso aiempia jaksoja


Fillaripäiväkirja, kausi 4

(alkaa torstaina 24.3. klo 19.00, 18 jaksoa, kesto 30 min)

Jaska Halttunen tekee retkeilyyn ja luontoon keskittyvää ohjelmasarjaansa pyöräretkillä pitkin poikin Suomen maata. Ohjelmasarjan tavoitteena on rohkaista ihmisiä liikkumaan ja retkeilemään monipuolisesti ympärivuotisesti kelillä kuin kelillä. Jaskan kuljettaa retkille fillari, joka kantaa päällään kaiken mitä 1-5 yön retkillä tarvitsee. Välillä mukana kulkee packraft (reppulautta) ja ahkio. Ohjelmasarjan jaksot ovat rauhallisia ympärivuotisia luontoelämyksiä, joiden tunnelmoitiin piristävän lisäyksen antavat lyhyet henkilökuvat ja haastattelut.

Katso aiempia jaksoja


Retrotanssit, kausi 2

(alkaa lauantaina 2.4. klo 19.30, 6 jaksoa, kesto 30 min)

Retrotanssien toisella kaudella hyväntuuliset kunkut, Marko Maunuksela ja Jukka Hallikainen katselevat vanhoja 80-luvun musiikkivideoita. Luvassa on jälleen aimo annos nostalgiaa, kun lavalle nousevat Remu, Reijo Taipale, Tapani Kansa, Arja Koriseva, Ressu Redford, Jari Sillanpää, Joel Hallikainen, Matti Esko, Sleepy Sleepers ja Tuula Amberla.

Katso aiempia jaksoja


Ihanat siirtolapuutarhat

(alkaa maanantaina 4.4. klo 19.00, 10 jaksoa, kesto 30 min)


Monille saattaa kesän kynnyksellä iskeä mökkikuume, joka saa hamuamaan omaa kesäistä paratiisiaan. Aina ei kuitenkaan tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. Ihanat siirtolapuutarhat on hyväntuulinen ohjelma, jossa päästään vierailemaan eri siirtolapuutarhoilla ja kurkistamaan asukkaiden puutarhaporttien sisäpuolelle. Juontaja Nicke Lignellin johdolla nikkaroidaan mökin ja palstan pieniä kunnostustöitä, joita kuka tahansa voi soveltaa omaan pihaansa, mökillään tai vaikkapa parvekepuutarhassaan. Luvassa on muun muassa maalausurakkoja, pihakivien asennusta, kukka-altaiden tekoa, kattohuopien uusimista sekä yleisiä puutarhatöitä. Ohjelmassa tutustutaan myös kunkin puutarhan aarteisiin; hyötykasveihin, hedelmäpuihin ja kukkaloistoon. Lisäksi kuullaan asukkaiden elämänmakuisia juttuja mökkielämästä. Jokainen puutarha kätkee omat piirteensä ja tarinansa. Ohjelman on tuottanut Nouhau Productions.