PUUTARHAJAKSOT ALKAVAT: Paratiisi takapihalla -ohjelma jakaa katsojan arjen — Korona-aikana on aikaa omalle pihalle

Korona-pandemia on muuttanut ihmisten ajankäyttöä radikaalisti. Monet tutkimukset kertovat, että lisääntynyttä vapaa-aikaa käytetään nyt oman elinympäristön parantamiseen ja omaan pihaan. Puutarhakauppa kasvoi vuonna 2020 KantarTNS:n tutkimuksen mukaan 16 prosenttia. Hämeen ammattikorkeakoulussa selvitettiin huhti-toukokuussa 2020, kuinka koronapandemia muutti hämeenlinnalaisten pihasuhdetta. Tulosten mukaan piha koettiin paikkana, jossa korostuvat kiireettömyys ja rauhoittuminen. Pihaa kuvattiin onnellisuuden, ilon ja virkistyksen lähteenä, lepo- ja taukopaikkana sekä olohuoneena. Myös omavaraisuutta oli alettu miettiä kasvivalintoja tehtäessä.

 

Kotimainen puutarhaohjelma elää mukana pihanomistajan arjessa

Kotimainen Paratiisi takapihalla -ohjelma aloittaa tiistaina 20. huhtikuuta toisen tuotantokautensa. Luonnonläheinen puutarhaohjelma nostaa esille kotipuutarhan hoitajaa kiinnostavia teemoja, ja ohjelman ydintä ovat vierailut erilaisissa pihoissa kartanopihasta palstaviljelmään, parvekkeesta maalaistalon pihapiiriin.

Ensimmäisessä jaksossa tiistaina 20.4. klo 19.00 vierailukohteen hoitajat, Irmeli ja Hannu Koivisto, ovat loihtineet alun perin vapaa-ajan asunnoksi hankitun kallioisesta tontista rehevän paratiisin. Tontin runsas lajisto muodostaa yhtäältä tyylikkään vehreän ja toisaalta värikkään kukoistavan kokonaisuuden. Pihan sydämessä sijaitsee itse rakennettu kodikas pihahuone.

— Vierailemme pihoilla, jotka ovat asukkaitten itsensä suunnittelemia, toteuttamia ja hoitamia. Jokainen pihoistamme on omanlaisensa, omistajansa näköinen ja se myös esitellään siten, kuten hoitaja itsekin sen näkee. Pihavierailuilta katsoja saa samaistumiskohteita ja käytännönläheisiä ideoita omien ratkaisujensa tueksi, puutarhatoimittaja ja hortonomi Paula Ritanen-Närhi kertoo.

Koronavuosi osoitti, että myös lähipuistot ovat meille tärkeitä. Puutarhaneuvos Seppo Närhi vierailee ensimmäisessä jaksossa Kotkassa, jossa kaupunginpuutarhurin virasta vastikään eläkkeelle jäänyt Heikki Laaksonen kertoo, kuinka harmaasta teollisuuskaupungista loihdittiin kaikkien tuntema Suomen edustavin puistokaupunki uniikkeine ympäristöineen.

 

Kotka on esimerkki siitä, mitä johdonmukaisella ja tavoitteellisella työllä sekä omaan työhönsä täysin sitoutumalla saadaan aikaan. Kotkassa on lukuisia palkittuja puistoja, joista jokainen on erilainen. Ne ovat paikan lähtökohdista sisältönsä ammentavia viheralueita, joita kotkalaiset ylpeänä esittelevät vierailleen. Kotkalaiset todella rakastavat omia puistojaan, Seppo Närhi sanoo.

 

Paratiisi takapihalla summit

Paratiisi takapihalla -ohjelmasarja antaa käytännönläheisiä vinkkejä kotipuutarhan hoitoon, ja ohjelmassa esitellään omistajiensa näköisiä kotipuutarhoja. Jokaiseen jaksoon sisältyy asiantuntijahaastattelu. Puutarhaohjelmaa kuvataan myös pariskunnan omalla kotipihalla.

Paratiisi takapihalla -ohjelman toimittavat kokeneet puutarha-alan ammattilaiset, puutarhatoimittaja ja hortonomi Paula Ritanen-Närhi sekä puutarhaneuvos Seppo Närhi. Ohjelma esitetään AlfaTV-kanavalla ti 20. huhtikuuta alkaen tiistaisin klo 19.00, uusinnat perjantaina klo 18.00 ja lauantaina klo 12.00.

KATSO SARJAN JAKSOT ->

Ota yhteyttä:

 

Paula Ritanen-Närhi

puutarhatoimittaja

040 837 6311

paula.ritanen-narhi@kolumbus.fi

 

Seppo Närhi

puutarhaneuvos

0400 419085

narhi.seppo@gmail.com