Kuvia ja käännekohtia -sarjan viides kausi alkaa

Kuvia ja käännekohtia -sarjassa nähdään mielenkiintoisia vieraita. Viidennen kauden jaksot kuvattiin Nurmijärvellä Teatteri Kino Juhassa. Jaksojen ensiesitys on tiistaisin klo 20.00.

Jakso 1/16 Katri Helena Kalaoja (ti 24.9.)

Mitä kuuluu Katri Helenalle? Rakastettu laulaja pohtii elämänsä käännekohtia ja kertoo kuulumisiaan pitkän keikkatauon jälkeen. Jakso aloittaa suositun Kuvia ja käännekohtia -sarjan uudistetun tuotantokauden. Haastattelijana Taavi Vartia.

Jakso 2/16 Pepe Willberg (ti 1.10.)

Pepe Willbergiä on luonnehdittu tulkinnan mestariksi. Hänen sielua silittävä äänensä saa kuulijansa yhä kyyneliin. Laulaja luotaa uransa historiaa Taavi Vartian vieraana.

Jakso 3/16 Markku Aro (ti 8.10.)

”Käyn uudelleen eiliseen” oli Markku Aron uran alkupamaus.  Juhlakiertueensa alla nuorekas artisti paljastaa mitä muita käännekohtia hänen jo 50 vuotta kestäneelle artistin uralleen on mahtunut.

Jakso 4/16 Miina Äkkijyrkkä (ti 15.10.)

Miina Äkkijyrkkä. Lypsyjakkarat esiin! Kuvanveistäjä metsästä vie ja Vartia vikisee.

Jakso 5/16 Paavo Väyrynen (ti 22.10.)

Taavi Vartian vieraana median hylkäämästä Paavo Väyrysestä paljastuu syvällinen taiteilijasielu, joka herkistyy perheensä koskettavista käännekohdista.

Jakso 6/16 Anneli Saaristo (ti 29.10.)

La Dolce Vita! -euroviisullaan ihastuttanut Anneli Saaristo viettää juhlavuottaan. Taavi Vartian vieraana hän puhuu itsepäisyydestä, voimakkuudesta ja elämänsä 10 opin listasta.

Jakso 7/16 Seela Sella (ti 5.11.)

Valovoimainen Seela Sella esitti juutalaisen puolisonsa kanssa keskitysleirilauluja Berliinissä, loppuunmyydyille saleille. Teatteritaiteen kunniatohtorin rakkaustarinakin on kuin näytelmää: se sai alkunsa ystävien jekusta.

Jakso 8/16 Marjatta Leppänen (ti 12.11.)

Marjatta Leppänen on suomalaisen viihteen kestotähti. Taavi Vartian vieraana hän kertoo puolisonsa dramaattisesta kuolemasta – ja tähtihetkestään kuningatar Elisabethin kanssa.

Jakso 9/16 Martti Vannas (ti 19.11.)

Lääkäri, taikuri, juontaja, kirjailija, viihdyttäjä ja muistikouluttaja Martti Vannas on tuleva kestotähti. Hänet tullaan muistamaan, sillä hän auttaa meitä muistamaan.

Jakso 10/16 Klaus Thomasson (ti 26.11.)

Läppätaiteilija Klaus Thomasson ilahduttaa imitoinneillaan. Melankolinen yleisviihdyttäjä on kuitenkin varautunut joka kulman takana vaanivaan masennukseen.  Lapsenlapsilleen hän on FunVaari.

Jakso 11/16 Vieno Kekkonen (ti 3.12.)

Vieno Kekkonen on kuulunut säteileviin kestotähtiimme 50-luvulta saakka. Hänen elämänsä suurin käännekohta oli isän kaatuminen jatkosodassa. Laulajantielle hän astui ensiluokkalaisena, kaatuneiden muistojuhlassa: ”Älä itke äitini…”.

Jakso 12/16 Henry ”Remu” Aaltonen (ti 10.12.)

Rock-legenda Remu Aaltosella on erityisen vahva suhde luontoon ja jo edesmenneeseen äitiinsä. Hän elää hetkessä ja paljastaa koko olemassaolon tärkeimmän asian.

Jakso 13/16 Kauko ”Kake” Randelin (ti 17.12.)

Avaa hakas! Gramofonineulalla rokotettu Kake Randelin villitsee yleisöään yhä 80-luvun hiteillään. Vaikka muusikon töitä on riittänyt, on Kake myös taidemaalari ja rallimies – joka sanoo suorat sanat peltipoliiseista ja nykymusiikista.

Jakso 14/16 Markus Allan (ti 24.12.)

Rotusyrjintä vei Markus Allanin keikat vuosiksi ja mursi terveyden. Vaikeina aikoina hän sai voimaa perheeltään, kunnes pelastus löytyi elokuvamaailmasta. Ensi vuodeksi tangolegenda suunnittelee 75-vuotisjuhlakiertuetta.

Jakso 15/16 Johanna Rusanen-Kartano (ti 31.12.)

Rokkisieluinen Johanna Rusanen-Kartano on dramaattinen sopraano, joka elää diivana oopperalavoilla ja introverttina äitinä maaseudun rauhassa. Taavi Vartian vieraana hän yllättää myös laulun sävelin.

Jakso 16/16 Pirkko Arstila (ti 7.1.)

Pirkko Arstila aikoi lapsena pingviinilääkäriksi ja halusi kehittää rokotteen tuulentupia vastaan. Hänestä tuli Suomen ensimmäinen naisuutisankkuri, joka innostaa suomalaisia teehelmien hurmokseen.