Lavalla-sarja tuo suuret konsertit kotisohville

Sarja sisältää 12 kestoltaan 90 minuutin mittaista konserttia vuodelta 2019. Jaksot esitetään syys-joulukuussa.

14.9. Kyösti Mäkimattila ja Kaartin soittokunta

Kyösti Mäkimattilan ja Kaartin soittokunnan konsertti on nauhoitettu huhtikuussa Finlandia-talossa. Iskusävelmiä elävistä kuvista -konsertissa juhlistettiin suomalaisten elokuvasävelmien historiaa sekä Kaartin soittokunnan 200-vuotista taivalta. Finlandia-talon sivuilla Mäkimattilan konsertista kerrotaan näin: Konsertissa sukelletaan elokuvamusiikin pyörteisiin Kyösti Mäkimattilan saattelemana! Energisenä ja karismaattisena tunnettu laulaja loihtii 200-vuotiaan Kaartin soittokunnan kanssa kertomuksen, jossa kuljetaan halki aikojen ja pysähdytään aina hetkeksi tunnelmoimaan sävelin, sanoin ja kuvin.

Tangomarkkinoiden 35-v. juhlakonsertti (osa 1 esitetään 21.9. ja osa 2 esitetään 28.9.)

Tangomarkkinoiden 35-v. juhlakonsertti esitetään kahdessa osassa. Juhlakonserttiin kutsuttiin esiintymään kaikki Tangomarkkinoiden historian aikana kruunatut kuninkaalliset. Kyseessä oli kaikkien aikojen suurin tangokonsertti, jossa mm. Jari Sillanpää teki paluun lavoille. Orkesterina oli Seinäjoen kaupunginorkesteri.

05.10. Jukka Kuoppamäki 60-v. taiteilijajuhlakonsertti

Jukka Kuoppamäellä on 60 vuotta hienoa taiteilijauraa takana. 25.7. Taidekeskus Salmelassa taltioidussa taiteilijajuhlakonsertissa esiintyvät Kuoppamäen lisäksi Katri Helena, Danny, Jukka Kuoppamäen tyttäret Inka ja Taika, Arto Paju Big Band & Soul Strings. Kapellimestarina toimii Arto Paju. Konsertin juontaa mediavaikuttaja Markku Veijalainen.

12.10. Tommy Hellsten, Tommi Kalenius: Kosketus

Tommy Hellstenin ja Tommi Kaleniuksen Kosketus on jatkoa Kasvotusten-kiertueelle. Kosketus tuntuu syvällä ja on enemmän kuin viihdettä tai ajankulua. Lauluissa ja teksteissä on aavistus jostain, mikä on meitä itseämme suurempaa. Kuulijan omalle oivaltamiselle ja kokemukselle annetaan tilaa.

19.10. Laila ja Olavi -laulukilpailun avauskonsertti

Laila ja Olavi -laulukilpailun avauskonsertti sisältää Laila Kinnusen ja Olavi Virran lauluja sekä tarinoita heidän värikkäästä elämästään. Konsertin solistit ovat Milana Misic, tangokuningas 2003 Kari Hirvonen, iskelmälaulajat Tarja Lunnas, J. Eskelinen sekä Ari Lavu. Konsertin juontavat vuoden 2018 Laila ja Olavi-laulukilpailun voittajat Katja Karisukki ja Raimo Kukkonen. Laulajia säestää Legenda-orkesteri.

26.10. PINK FLOYD The Wall 40-v. konsertti

Pink Floydin klassikkolevy The Wall täyttää 40 vuotta. Sen kunniaksi tamperelainen pitkän linjan Pink Floyd -tribuuttiyhtye Pulse soitti koko levyn alusta loppuun Pyynikin urheilukentällä lauantaina 7.9. Konsertti lähetettiin kokonaisuudessaan suorana AlfaTV:llä. Lauantaina 26.10. nähdään 90 minuutin mittainen kooste suorasta lähetyksestä.

02.11. Arja Koriseva 30-v. taiteilijajuhlakonsertti

Arja Koriseva on ollut estradien kuningatar 30 vuoden ajan. Taiteilija esittää juhlakonsertissaan tuttujen laulujen lisäksi itselleen uusia kappaleita. Mukana on tangoja, ikivihreitä, musikaalisävelmiä ja argentiinalaista tangoa. Hänet nähdään lavalla yhdessä tango- ja viihdeorkesteri Guardia Nuevan kanssa.

09.11. Reijo Taipale muistokonsertti

Suomalaisen iskelmätaivaan suursuosikin, Reijo Taipaleen muistokonsertti on taltiointi Helsingin kulttuuritalolta. Konsertti on osa Taipaleen muistokonserttien kiertuetta. Mukana on suuri joukko tähtiartisteja, kuten Saija Tuupanen, Erika Vikman, Susanna Heikki, Simo Silmu, Kauko Simonen, Dimitri Keiski, Marco Lundberg, Jani Jalkanen sekä Reijo Taipaleen tyttärentytär Senja Myller.

16.11. Sinitaivas-konsertti

Konsertti on taltiointi Sinitaivas-kiertueelta. Luvassa on sielukkaita tangotulkintoja, meneviä hittejä, ajattomia lauluja ja nostalgiaa. Konsertissa esiintyvät tangokuninkaalliset Pirita Niemenmaa (2019), Johannes Vatjus (2019), Tiina Räsänen (1994), Petri Hervanto (1999), Jukka Hallikainen (2008) ja Marko Maunuksela (2010). Musiikista vastaa Jackpot-orkesteri ja kapellimestarina toimii Taisto Lunkka.

23.11. Romantiikan jättiläiset -konsertti

Romantiikan jättiläiset -konsertissa koetaan tähtientäyteinen suurkonsertti, kun Suomen, Viron ja Venäjän huippuartistit kokoontuvat Finlandia-taloon. Tässä Romantiikan jättiläiset -konsertissa esiintyvät mm. Diandra ja Kyösti Mäkimattila sekä Mikko Leppilampi, joka myös juontaa konsertin. Kansainvälisiä artisteja edustavat mm. Venäjän The Voice -kilpailun voittaja Petr Zaharov ja maailmankuulu saksofonisti Igor Butman.

30.11. Eino Grön 80-v. konsertti

Uransa jo 1950-luvun lopulla aloittanut Grön muistetaan erityisesti monista legendaarisiksi muodostuneista tangolevytyksistä, kuten Seinillä on korvat, Sä kuulut päivään jokaiseen ja Illan viimeinen tango. Hänen läpimurtonsa oli vuonna 1958 julkaistu Liian paljon rahaa. Eino Grön on ikuinen osa suomalaista kevyen musiikin historiaa. Hänen vähäeleinen mutta karismaattinen esiintymisensä on lumonnut suomalaisia jo vuosikymmenten ajan.