Maalaislääkäri Kiminkinen ottaa vastaan potilaita uudessa tv-sarjassa

Saarijärven terveysasemalla työskentelevä terveyskeskuslääkäri Tapani Kiminkinen ottaa nyt vastaan potilaita 12-osaisessa ohjelmasarjassa, jonka aiheet ovat katsojien toivomia. Tapani Kiminkinen elää todeksi ihannettaan monipuolisesta yleislääkärin työnkuvasta ja ottaa työuran mittaisesti osaa yhteisön elämään iloineen ja suruineen. Sarjassa sukelletaan keskiseen Suomeen sinne, missä Suomenselkä ottaa vastaan ensilumet ja vesistöt hakevat reittiään kahteen mereen.

Jaksoissa käsitellään keskeisiä kansansairauksia. Tutuiksi tulevat niin verenpaine, sokeritauti, uniapnea, eteisvärinä, raudanpuuteanemia kuin eturauhanenkin. Kiminkinen kohtaa potilaita vastaanotolla, pyörähtää kotikäynneillä ja vastailee katsojakysymyksiin. Sarjan edetessä saadaan hyvä käsitys terveyskeskuksen hyörinästä ja välillä kurkistetaan myös Tapsan ja puolisonsa Ullan arkeen.

Ohjelman tarkoituksena on välittää ymmärrettävästi tieteeseen perustuvaa tietoa sairauksista, joiden ehkäisyllä ja hyvällä hoidolla voidaan vaikuttaa merkittävästi ihmisten elämänennusteeseen ja -laatuun.

Maalaislääkäri Kiminkinen maanantaisin klo 21.00 alkaen 25.1.