Mediakonserni Keskisuomalainen Oyj sijoittaa televisiotoimintaan

AlfaTV:n osakeanti houkutteli mediajätin mukaan omistajaksi

Julkaistu: 21.06.2021, 08:30

Yli miljoona katsojaa viikossa tavoittavan AlfaTV:n yleisöanti käynnistyi 19.6.2021. Annissa mediakonserni Keskisuomalainen on merkinnyt AlfaTV:n omistajayhtiö Brilliance Communications Oy:n osakkeita. Mediakonserni Keskisuomalainen on viime vuosina hakenut kasvua ostamalla printti- ja digimedioita. Konserni on jo mukana radiossa ja nyt sijoittajana myös televisiossa.

Yksi suurimpia syitä AlfaTV:n omistuspohjan laajentamiseen ja yleisöantiin on kanavan oman uutistoiminnan kasvattaminen. Kanava suuntautuu entistä enemmän asiaohjelmien ja suorien lähetysten tuottamiseen.

– Suomalaisessa mediakentässä on AlfaTV:n mentävä aukko. Median moniarvoisuus on itseisarvo ja AlfaTV:lle on tilausta, koska se tuo aidosti uusia ja mielenkiintoisia näkökulmia suomalaisten ulottuville, sijoituspäätöstä perustelee Keskisuomalainen Oyj:n konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi.

– AlfaTV on meille mahdollisuus kurkistaa tv-maailmaan. Me uskomme television voimaan ja nimenomaan tähän kanavaan ja haluamme olla edistämässä sen tarinaa. Nyt tehty osakekauppa ei automaattisesti tarkoita sisällöllistä yhteistyötä, mutta emme näe sille esteitä tulevaisuudessa, Kangaskorpi jatkaa.

AlfaTV:n uutistoiminnan kasvattamiseen lisää resursseja

Mediakonserni Keskisuomalainen työllistää noin 500 toimittajaa. AlfaTV:n tavoitteena on rikastaa kotimaista uutisantia. Molempien osapuolien yhteinen tehtävä on tuottaa riippumatonta ja journalismin periaattein toteutettua uutistarjontaa.

– Suomalaiset ovat uutiskansaa. Valitettavasti sosiaalinen media, valeuutiset ja klikkiotsikot ovat rapauttaneet uutistoiminnan uskottavuutta. Pikauutiset eivät ole AlfaTV:n konsepti. Me paneudumme uutisaiheisiin pintaa syvemmältä. Uutistoiminnan kasvattaminen vaatii pääomaa. Niin Keskisuomalaisen kuin muidenkin uusien sijoittajien mukaantulo tuo meille tarvittavia taloudellisia resursseja, AlfaTV:n toimitusjohtaja Hannu Haukka kertoo.

Yleisöannissa AlfaTV:n osakkaaksi pääsee 500 eurolla

AlfaTV käynnisti 19.6.2021 yleisöannin, jossa tarjolla olevat osakkeet edustavat 20 prosenttia yhtiön osakekannasta. Yhden osakkeen hinta on 500 euroa ja maksimissaan annin suuruus on 3 miljoonaa euroa. Neljän vuoden kuluttua yhtiön tavoitteena on listautuminen Helsingin pörssiin.

Yleisöannin osakkeiden kaupankäynti tapahtuu AlfaTV:n verkkosivuston kautta osoitteessa www.alfatv.fi/osakeanti.

AlfaTV

  • AlfaTV:n omistajayhtiö on vuonna 2011 perustettu Brilliance Communications Oy
  • Valtioneuvosto myönsi kanavalle 10 vuoden televisiotoimiluvan vuonna 2017
  • kanavapaikka 15
  • tavoittaa yli miljoona katsojaa viikossa
  • mainosrahalla toimiva kanava
  • valtaosaltaan kotimaisia ohjelmia
  • perusta rakentuu keskustelu- ja ajankohtaisohjelmiin sekä lifestyle-, musiikki-, luonto- ja urheiluohjelmiin
  • kristillisen sisällön osuus ohjelmakartasta noin kolme prosenttia
  • kanavan tunnettuja juontajia ja toimittajia ovat mm. Sanna Ukkola, Hjallis Harkimo, Tommy Hellsten ja Tomi Lindblom

 

Lisätietoja:
AlfaTV
Vesa Halonen, operatiivinen johtaja
vesa.halonen@alfatv.fi