Paratiisi takapihalla -sarja jatkuu. Mitä haluaisit tietää puutarhanhoidosta?

Paratiisi takapihalla -sarjan studiojaksot tiistaisin klo 19.00 ja uusintana perjantaisin klo 20.00 ja lauantaisin klo 12.00. Viherstudiota isännöi toimittaja Seppo Närhi, joka keskustelee alan parhaiden asiantuntijoiden kanssa pihan, puutarhan ja puistojen ajankohtaisimmista teemoista. Jaksoissa vastataan myös katsojilat tulleisiin kysymyksiin.

Jaksojen aiheet ja vieraat:

Paratiisi takapihalla Viherstudio 1

Puutarhaneuvos Seppo Närhin asiantuntijat keskustelevat luonnon ja kaupunkiympäristön merkityksestä ihmisten hyvinvoinnille. Kuinka luontokokemus elvyttää stressiä?

Keskustelijat: professori Liisa Tyrväinen, LUKE, kehittäjäylilääkäri Pirjo Mustonen, Meijän polku ja projektipäällikkö Heli Nukki, Porin kaupunki.

 

Paratiisi takapihalla Viherstudio 2

Mitä ovat puutarhan haitalliset vieraslajit, ja miksi ne pitää hävittää? Asiantuntijoiden parhaat keinot hävittämiseen: mitä voi tehdä talkoilla?

Keskustelijat: FM, vanhempi tutkija Terhi Ryttäri, SYKE ja vapaaehtoistyön koordinaattori Armi Koskela, Helsingin kaupunki.

 

Paratiisi takapihalla Viherstudio 3

Puutarhaneuvos Seppo Närhin ja asiantuntijoiden aiheena kestävä ympäristörakentaminen. Rakentaisitko kotipihalle lahopuutarhan, hyönteishotellin tai viherkaton?

Keskustelijat: maisema-arkkitehti Emilia Weckman, Aalto yliopisto, maisema-arkkitehti Kaisa Niilo-Rämä, Kouvolan kaupunki ja viherrakentajayrittäjä Henrik Bos, VRJ Group.

 

Paratiisi takapihalla Viherstudio 4

Vihreät olohuoneet kaupungissa – puutarhaneuvos Seppo Närhi ja asiantuntijat keskustelevat viheralueiden ja kansallisten kaupunkipuistojen merkityksestä.

Keskustelijat: kaupunginpuutarhuri Timo Koski, Tampereen kaupunki, kaupunkitila- ja maisemasuunnittelupäällikkö Jussi Luomanen, Helsingin kaupunki, tiimipäällikkö Katriina Arrakoski, Helsingin kaupunki, kansallisen kaupunkipuistoverkoston puheenjohtaja Mari Helin, Turun kaupunki ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio, Hämeenlinna.

 

Paratiisi takapihalla Viherstudio 5

Millaisia hyötyjä pihasuunnittelun tekemisestä ja mitä se maksaa? Maisemasuunnittelijat puutarhaneuvos Seppo Närhin vieraana.

Keskustelijat: maisemasuunnittelija Sari Lampinen, Puutarhasuunnittelu Puksipuu, maisemasuunnittelija Minna Harju, Viherkuutio Oy ja maisemasuunnittelija Jenna Pelttari, Pihaus Oy.

 

Paratiisi takapihalla Viherstudio 6

Mitä ovat FinE-kasvit ja miksi niitä kannattaa suosia. Asiantuntijat vastaavat puutarhaneuvos Seppo Närhin kysymyksiin kotimaisten taimien kestävyydestä.

Keskustelijat: toiminnanjohtaja Jyri Uimonen, Taimistoviljelijät ry, toimitusjohtaja Santeri Pihkoluoma, Pinsiön taimisto ja toimitusjohtaja Inari Jansson, Harviala Oy.

 

Paratiisi takapihalla Viherstudio 7

Kaupunkipuiden merkitys ja hoito. Puutarhaneuvos Seppo Närhin vieraana puunhoitajat, arboristit, jotka tietävät, mitkä tekijät lyhentävät puun ikää.

Keskustelijat: FT Eeva-Maria Tuhkanen, LUKE, arboristi Sami Kiema, Helsingin kaupunki STARA ja arboristi Mika Vainionpää, Pohjolan Kantojyrsintä ja arboristipalvelu.

 

Paratiisi takapihalla Viherstudio 8

Kasvualustan valinta ja maan hoitaminen. Puutarhaneuvos Seppo Närhin ja asiantuntijoiden aiheena kasvualustat ja kasvukunto.

Keskustelijat: vanhempi asiantuntija Anu Riikonen, asiantuntija Hanna Tajakka, Viher-Arkki ja MMM Elina Regårdh.