Roope Tonterin Menestystä Metsästä -sarja saa toisen tuotankokauden

Ex-lumilautailija, metsuri ja metsänomistaja Roope Tonteri vie katsojan tutustumaan metsän antimiin ja siihen, mihin kaikkeen suomalainen puu taipuu nyt ja tulevaisuudessa.

 

Kausi 2. 1/5 Avausjaksossa pohditaan metsänomistajan suhdetta metsään ja käydään tutustumassa sahateollisuuden monipuoliseen tarjontaan yhtenä hyvänä ratkaisuna hiilen sidonnassa.

Kausi 2. 2/5 Jaksossa tutustutaan monipuoliseen puuteollisuuteen ja puun käyttöön kouluissa, kerrostaloissa, silloissa ja veneissä. Millaisia ovat nykyajan tekniikan mahdollisuudet tuotannossa, unohtamatta perinteisiä työtapoja?

Kausi 2. 3/5 Tule katsomaan, missä kaikkialla paperia käytetään. Paperituotteilla pystytään entistä paremmin korvaamaan uusiutumattomista raaka-aineista valmistettuja tuotteita.

Kausi 2. 4/5 Puu on aina ollut suomalaisille rakas ja lämmin energian lähde. Energiantuotannon murroksessa uusiutuva puuenergia ja nykytekniikka tarjoavat kestäviä ratkaisuja.

Kausi 2. 5/5 Metsästä saadaan uusiutuvia raaka-aineita moneen käyttöön. Päätösjaksossa tutustuaan siihen, mitä kaikkea niistä voidaan tehdä ja lisäksi kurkistetaan myös tulevaisuuden mahdollisuuksiin.

 

Toinen kausi alkaa lauantaina 25.9. klo 19.00. Sarja sisältää viisi jaksoa.