Sinua, sinua rakastan on uusi sarja parisuhteen kriiseistä selviämisestä ja rakkaudesta

Parisuhdetohtori Hanna Ranssi-Matikaisen ja kansan rakastaman muusikon Joel Hallikaisen luotsaama ohjelma parisuhteen kriiseistä selviämisestä ja rakkaudesta. Kyseessä on elämää ihmisenkokoisesti tarkasteleva ohjelmasarja, jonka tavoitteena on tuoda toivoa vaikeissa elämäntilanteissa eläville pariskunnille. Sarja alkaa to 9.9. klo 21.00 ja se sisältää 10 jaksoa.

Jakso 1/10. Yksinäisinä yhdessä. Maria ja Jones Pohjanvuori pohtivat jaksossa yksinäisyyttä parisuhteessa. Tunne korostuu viikkojen mykkäkoulun ja arjessa ohitetuksi tulemisen keskellä. Mutta miltä sama asia tuntuu puolison kertomana? Tie toisen luo voi löytyä yllättäen oman kivun kohtaamisen kautta.

Jakso 2/10. Kaksi erilaista. Markku ja Maria Ihonen ovat taustoiltaan ja luonteiltaan varsin erilaisia. Alussa viehättänyt toisenlaisuus on tuottanut pitkässä avioliitossa myös kitkaa. Miten tottumusten ja persoonallisuuksien yhteensovittaminen voi onnistua?

Jakso 3/10. Puolison ADHD. Malla ja Tuomas Tanner havahtuivat erityislasten diagnoosien myötä isän samaan ominaisuuteen. Impulsiivinen tekeminen sai selityksen. Millaisia vaikutuksia puolison ADHD:lla on ollut Tannerien arkeen? Kirjainyhdistelmän haasteet parisuhteeseen ovat tuottaneet kipua, mutta samalla vastakkaiset piirteet ovat avanneet elämään paljon kaunista uutta.

Jakso 4/10. Lapsettomista adoptiovanhemmiksi. Hannu ja Rimona Hakkarainen tulivat varsin varhaisessa vaiheessa tietoisiksi lapsettomuudesta parisuhteessaan. Vaikeimmassa vaiheessa Rimona koki olevansa pelkkä kävelevä lapsettomuuden tuska ja koki syyllisyyttä siitä. Hannu yritti nähdä asian positiiviset puolet. Jaksossa Hakkaraiset kuvaavat matkaansa adoptiovanhemmiksi.

Jakso 5/10. Työtä yötä päivää. Risto ja Marja-Leena Niemisen perheessä on tehty aina paljon työtä. Kahden vaativan työuran lisäksi myös vapaa-aika on täyttynyt monenlaisista projekteista: rakentamisesta ja remontoinnista, luottamustehtävistä, tapahtumajärjestelyistä, musikaaleista ja vapaaehtoistyöstä. Mitä tehokas tekeminen teki parisuhteelle? Jaksossa kuvataan, miten uusi tie toisen luo alkoi löytyä – etenkin eläkkeelle jäämisen jälkeen.

Jakso 6/10. Kun puoliso sairastuu vakavasti. Säde ja Markus Jokela kohtasivat pikkulapsivaiheessa sen, mitä moni pelkää: puolison syöpään sairastumisen. Näinkö lyhyt yhteinen matkamme oli? Miten selviän syövästä? Jokelat kertovat jaksossa, miten sairaus muutti heidän parisuhdettaan.

Jakso 7/10. Uupumus yllätti. Sami ja Maria Kuivinen ovat viiden pojan vanhemmat ja yrittäjäpariskunta. Jaksossa he kuvaavat sitä, miten vaativat työ ja perhe kuluttivat voimat kuin huomaamatta loppuun. Mitkä tekijät johtivat uupumiseen ja miltä maailma uupumuksen keskellä näytti? Ja ennen kaikkea: miten parisuhde voimien hiipumisen myötä muuttui?

Jakso 8/10. Kun lapsi sairastuu vakavasti. Kun Antti ja Anna-Kaisa Leinon kuopuksen posken turvotus paljastui imukudossyöväksi, alkoi selviytymistaistelu. Miten oppia elämään epävarman tulevaisuuden kanssa? Miten kohdata puoliso, joka reagoi tilanteeseen eri tavalla kuin minä? Jaksossa kuvataan, miten puolisoiden erilaisuus voi kääntyä kriisin keskellä voimavaraksi.

Jakso 9/10. Yhdessä 24/7. Anna ja Petteri Kotamäki pyörittävät yhdessä yritystä ja lapsiperhearkea. Kun puolisot jakavat yhdessä sekä työn että yön, on myös parisuhde iloineen ja haasteineen jatkuvasti läsnä. Millaista on olla yhdessä yrittäjiä? Miten vaalia rakkautta bisneksen keskellä ja ruuhkavuosien riepotuksessa?

Jakso 10/10. Luottamus ja anteeksiantaminen. Tiiu Raid-Ala ja Lauri Ala. Viiden avioliittovuoden jälkeen Tiiu rohkaistui kertomaan avioliiton alun uskottomuudesta. Tämän jälkeen paljastui Laurin pornoriippuvuus, joka oli Tiiun itsetunnolle murskaava tieto. Keskinäinen luottamus oli mennyttä. Näille raunioille lähdettiin rakentamaan uudenlaista parisuhdetta. Jaksossa kuvataan polkua kohti keskinäistä luottamusta ja syvempää itsetuntemusta. Anteeksiannon muuttava voima on ollut matkassa ratkaiseva tekijä.

Juontajien esittelyt:

HANNA

”Olen parisuhdetohtori Hanna Ranssi-Matikainen. Luotsaan työkseni järjestöä, joka tuottaa tapahtumia parisuhteen hyvinvoinnista kiinnostuneille. Rakastuneille, pettyneille. Erilleen kasvaneille, toisen lähelle kaipaaville. Olen lähes koko ikäni ollut kiinnostunut suhteista. Miten ne alkavat, rakentuvat, loittonevat, syventyvät. Elävät ja hengittävät. Suuri mysteeri on, että ihminen kaikessa keskeneräisyydessään suostuu voittamaan heikkoutensa, suremaan, pyytämään anteeksi, aloittamaan alusta ja astumaan erilaisena uuteen yhteiseen tulevaisuuteen. Kukaan meistä ei koskaan tule valmiiksi. Silti voimme harjoitella taitoja, jotka auttavat parisuhteen rakentamisessa, huoltamisessa tai korjaamisessa. Suhde kaipaa puutarhan tavoin säännöllistä kitkemistä ja kastelua. Lähde kanssamme kohtaamaan rohkeita ihmisiä, jotka uskaltavat olla lähellä ja läsnä. Toistensa kanssa totta.”

JOEL

”Mä oon laulaja ja lauluntekijä Joel Hallikainen. Olen lähes koko elämäni katsellut esiintymislavalta mikrofonin takaa, miten ihmiset ovat etsineet ja löytäneet toisiaan. Mä oon laulaunut lauluja rakkaudesta. Nähnyt eronneita, karanneita. Rakastuneita, pettyneitä. Olen kasvanut rikkinäisessä kodissa ja saanut elää parisuhteessa 40 vuotta. En patsastele sillä, mitä rakkaus on tai mitä se ei ole. Elämäni suuri mysteeri on, että oma liittoni on kaiken jälkeenkin pysynyt kasassa. Se ei todellakaan ole aina ollut helppoa. Helppoa elämä on vain lauluissa. On etuoikeus saada kohdata ohjelmassamme rohkeita ihmisiä. Olla lähellä ja läsnä. Olla totta.”