Suomalaisen jazzin kärkinimiä esittelevässä sarjassa laulaja Nina Maya tulkitsee omia sävellyksiään


AlfaTV:n ja UMO Helsinki Jazz Orchestran yhteistyönä syntynyt suomalaisen jazzin kärkinimiä ja heidän sävellyksiään esittelevän sarjan esitys on siirtynyt keväältä syyskaudelle 2022. Jaksoissa esitellään yhteensä kahdeksan suomalaisjazzarin tuotantoa sekä musiikin että taustoittavien haastatteluiden kera.


Jakso 1: UMO esittää: Nina Mya 

Suomen säkenöivin jazz- ja soullaulaja Nina Mya ja UMO Helsinki Jazz Orchestra nousevat samalle lavalle ja tulkitsevat Nina Myan sävellyksiä ensimmäistä kertaa muhkeina, ison orkesterin big band -sovituksina. Kapellimestarina Ed Partyka.

Jakso 2: UMO esittää: Aki Rissanen 

Yksi tämän hetken mielenkiintoisimmista kotimaisista jazznimistä, pianisti Aki Rissanen ja UMO Helsinki Jazz Orchestra tulkitsevat Rissasen sävellyksiä isolla orkesterilla ensimmäistä kertaa. Kapellimestarina Mikko Hassinen.

Jakso 3: UMO esittää: Jimi Tenor 

Säveltäjä ja multi-instrumentalisti Jimi Tenorin UMO Helsinki Jazz Orchestralle säveltämä ja v. 2021 albumina ilmestynyt Terra Exotica sai inspiraationsa lähimetsistä ja meren rannalta sekä japanilaisesta filmiajan elokuvamusiikista. Kapellimestarina Ed Partyka.

Jakso 4: UMO esittää: Manuel Dunkel 

UMO Helsinki Jazz Orchestran pitkäaikaisen tenorisaksofonistin Manuel Dunkelin uudet sävellykset näkevät päivänvalon big band -versioina. Luvassa on melodinen kokonaisuus, jossa ovat läsnä jazzin perinteet ja modernitkin sävyt. Kapellimestarina Ville Vannemaa.


UMO Helsinki Jazz Orchestra on jazzin ja rytmimusiikin saralla ammattimaisesti toimiva orkesteri, joka esiintyy vuosittain noin sadassa konsertissa ja tapahtumassa. Vuodesta 1975 alkaen UMO Helsinki on julkaissut yli 60 albumia ja esiintynyt kotimaisten huippunimien lisäksi kansainvälisten jazztähtien kanssa. Orkesterin ohjelmisto ulottuu aina jazzista souliin ja klassiseen musiikkiin, yhdistäen yllätyksellisesti uutta ja vanhaa.

www.umohelsinki.fi


Nina Mya (s. 1989) on suomalainen jazz- ja soullaulaja, säveltäjä ja laulunopettaja, joka on saavuttanut vankan aseman Suomen musiikkipiireissä sekä yhtyeenjohtajana että vierailevana solistina. Nina Mya on tummaääninen, vivahteikas ja vahva tulkitsija sekä improvisoija, jolla on paitsi jazzin teknistä taituruutta, myös gospelin ja soulin soundia.

www.ninamya.com


Pianisti Aki Rissanen (s. 1980) on eräs tämän hetken mielenkiintoisimmista ja seuratuimmista kotimaisista jazzmuusikoista, jonka ura on vahvassa nousussa myös ulkomailla. Arvostetun brittiläisen Edition Recordsin julkaisemat Aki Rissanen Trion kolme palkittua albumia ovat siivittäneet yhtyeen kansainväliseen läpimurtoon ja koko eurooppalaisen jazzkentän eturiviin.

www.akirissanen.com


Jimi Tenor (s. 1965) on suomalainen säveltäjä ja multi-instrumentalisti – ja tae omaperäisestä taiteesta, oli kyseessä sitten sooloprojektina syntynyt elektroninen musiikki tai bändin kanssa tehty jazzfunk. Hän laulaa, soittaa saksofoneja, huiluja, koskettimia ja itse rakentamiaan soittimia. Kansainvälisestikin menestynyt monitoimimies on musiikkiuransa lisäksi mm. valokuvannut, ohjannut lyhytelokuvia ja suunnitellut vaatteita.

www.jimitenor.com


Manuel Dunkel (s. 1971) on yksi Suomen arvostetuimmista saksofonisteista. UMO Helsinki Jazz Orchestran riveissä vuodesta 1994 vaikuttaneen Dunkelin soiton tunnuspiirteitä ovat vivahteikas soundi, vahva post-bop-tyylinen ilmaisu ja virtuoosiset improvisaatiot. Dunkel on soittanut lukuisissa suomalaisissa yhtyeissä ja johtanut omaa kvartettiaan 1990-luvun lopulta lähtien, sekä julkaissut seitsemän albumia.

www.manueldunkel.com