Syksyn Sävel -kilpailun juontavat Lola Odusoga ja Mikael Konttinen

Kevyen musiikin sävellyskilpailu Syksyn Sävel palaa televisioon tulevana syksynä. AlfaTV:ssä lokakuussa nähtävät lähetykset sisältävät kaksi semifinaalia ja finaalin. Kilpailun juontajina toimivat Lola Odusoga ja Mikael Konttinen.

­– Olen erittäin innoissani Syksyn Sävelen paluusta Suomen televisioon. Kyseessä on nostalginen ja suomalaisille erittäin rakas ohjelma. Kilpailu on hienoa mahdollisuus niin uusille kuin vanhoillekin lauluntekijöille, Lola Odusoga kertoo.

Sekä Lolalla että Mikaelilla liittyy vahvoja muistoja Syksyn Sävel -kilpailuun.

– Kyseessä on legendaarinen musiikkiohjelma, joka tuottaa uusia hienoja lauluja meidän kaikkien kuultavaksi. Rakkaimmat Syksyn sävel -muistoni vievät omaan lapsuuteeni, jolloin alakoulun ensimmäisellä luokalla kuuntelin Kurren Jäit sateen taa -voittokappaletta. Toisaalta mieleeni ovat jääneet myös vuodet 2012 ja 2013, jolloin voitot veivät Jesse Kaikuranta Järjetön rakkaus -kappaleella sekä Suvi Teräsniska laulullaan Täydellinen elämä, edellisen kerran ohjelman juontajana vuonna 2013 toiminut Mikael Konttinen kertoo.

– Kilpailua tuli katsottua ja etenkin kuunneltua nuoruudessa lähes vuosittain. Voittokappaleet ovat iso osa musiikkimuistoja noilta ajoilta, Lola sanoo.

Kilpailuun voi hakea 22.8. saakka

Syksyn Sävel on kaikille avoin sävellyskilpailu, johon voi osallistua vain ennen julkaisemattomalla kappaleella, jota ei ole aiemmin esitetty julkisesti. Valmiit esityskelpoiset kappaleet tulee lähettää 22.8.2021 mennessä tuomariston kuultavaksi osoitteella syksynsavel@alfatv.fi. Tarkemmat ohjeet ja kilpailun säännöt löytyvät osoitteesta www.syksynsavel.fi. Voittajan valinta tapahtuu lokakuussa 2021 järjestettävissä Syksyn Sävel -ohjelmissa, jotka välitetään AlfaTV-kanavalla. Voittaja ratkaistaan molemmissa semifinaaleissa ja finaalissa yleisöäänestyksellä.

 

Kilpailuaikataulu:

kilpailu alkaa 11.5.2021

kilpailukappaleet tuomaristolle 22.8.2021 mennessä

  1. semifinaali 2.10.2021 klo 21.00
  2. semifinaali 9.10.2021 klo 21.00

finaali 16.10.2021 klo 21.00