Syksyn Sävel -kilpailuun tuli lähes 300 uutta sävellystä


Kappaleiden lähettäneiden joukossa on monia tunnettuja artisteja ja lauluntekijöitä. Semifinaaleihin päässeet julkistetaan tiistaina 7.9. pressitilaisuudessa Folks Hotel Konepajassa Helsingissä.

– On hienoa huomata, että kilpailu saa edelleen aikaan tällaista liikehdintää. Ilmassa oli odotusta ja kyselyjä Syksyn Sävelen suhteen, mutta oli silti yllätys, että näin moni säveltäjä, sanoittaja ja artisti halusi lähteä mukaan. Luvassa on hieno kilpailu. Suuri kiitos kaikille, jotka ovat hakeneet mukaan, sanoo kilpailun johtaja Timo Suomi.

Hakijoissa on kansan rakastamia artisteja ja muista kilpailuista tuttuja esiintyjiä. Syksyn Sävel selvästi piristää ja luo musiikkikentän toimijoissa toiveikkuutta näinä ankeina aikoina. Kappaleiden joukossa on mukana eri musiikkityylien edustajia.

Tuomaristolla on edessään vaativa urakka löytää ehdokkaista monipuolinen kattaus, jotta kilpailusta tulee mielenkiintoinen ja viihdyttävä kokonaisuus. Nyt tehtävänä on seuloa kahteen lokakuun alussa televisioitavaan semifinaaliin yhteensä 20 sävellystä. Tämän jälkeen tuomarointivastuu siirtyy katsojille. He äänestävät kahdesta semifinaalista jatkoon 12 kappaletta, jotka nähdään Syksyn Sävel -finaalissa AlfaTV:llä 16.10. klo 21.00. Kilpailun voittaja ratkeaa lähetyksen aikana puhelinäänestyksellä.

Kilpailukappaleiden taso ja määrä yllätti. Siksi suorien lähetysten lisäksi suunnitteilla on ylimääräinen ohjelma, jossa nähdään ja kuullaan kilpailusta pudonneet helmet.

– Olisi sääli jättää monta hyvää kappaletta ilman niiden ansaitsemaa laajempaa huomiota, sanoo Timo Suomi.

Tuomariston puheenjohtaja on Syksyn Sävel -kilpailun vuonna 1998 voittanut Marita Taavitsainen. Muut tuomarit ovat Kalevi Puonti (MagnumLive), Krista Westerlund (Gramofoni), Marja Ollakka (Radio Pooki) ja toimittaja Juha Veli Jokinen. Kilpailun juontavat Lola Odusoga ja Mikael Konttinen.

Marita Taavitsainen on innoissaan pestistään tuomariston puheenjohtajana.

– On upeaa että Syksyn Sävel puhalletaan uuteen lentoon! Tekemisen ilo ja tahto kuuluvat jokaikisessä sävelteoksessa. Nyt on vaan oltava rehellinen ja luotettava tunteeseen, Marita Taavitsainen kertoo.

Kilpailun toteuttamisessa ovat mukana ohjelma- ja tapahtumatuotantoihin keskittyvä MagnumLive ja Syksyn Sävelen virallinen radiokumppani Radio Pooki. Semifinaaleihin ja finaaliin valitut kilpailukappaleet soivat Radio Pookissa aina viikkoa ennen televisiolähetystä.


Kilpailulähetykset AlfaTV:llä Keravan tv-talossa

1. semifinaali lauantaina 2.10.2021 klo 21.00

2. semifinaali lauantaina 9.10.2021 klo 21.00

Finaali lauantaina 16.10.2021 klo 21.00


Kutsu pressitilaisuuteen ja livelähetyksiin

Median edustajien on mahdollista osallistua sekä pressitilaisuuteen että semifinaali- ja finaalilähetyksiin.

Syksyn Sävel -kilpailun pressitilaisuus järjestetään 7.9. kello 13.00 The Folks Hotel Konepajassa Helsingissä. Paikalla ovat kilpailun osallistujat sekä juontajat Lola Odusoga ja Mikael Konttinen.

Lokakuussa toteutettavien semifinaalien ja finaalin suorat lähetykset lähetetään AlfaTV:n televisiotalolta Keravalta.

 

Yhteystiedot ja ilmoittautumiset

Säpinä PR:n Petri Voutilainen, puh. 044 7270 777

AlfaTV:n viestintäpäällikkö Elisabet Saranpää, puh. 050 475 1800

www.syksynsavel.fi