Syksyn Sävelen kilpailijat julkistetaan pian!


Syksyn Sävel palasi viime vuonna takaisin televisioon kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Jo silloin nähtiin, että kilpailulla on kysyntää. Myös tänä vuonna kappaleita saapui ilahduttavan paljon. Joukossa on jälleen tunnettuja artisteja ja lauluntekijöitä. Luvassa on hienoja yllätyksiä sekä esiintyjien että kappaleiden osalta. Semifinalistit julkistetaan maanantaina 19.9. lehdistötilaisuudessa.

Kappaleiden taso on selvästi noussut sekä teknisesti että sisällöllisesti ja osallistujissa on monipuolisemmin eri musiikkityylien edustajia, iloitsee kilpailun johtaja Timo Suomi.

Jatkoon on valittu 20 sävellystä ja esiintyjää. Semifinaali kisataan kahdessa osassa. Ensimmäinen suora semifinaalilähetys nähdään lauantaina 1.10. ja toinen lauantaina 8.10. Kilpailu huipentuu finaaliin 15.10. Kappaleet julkaistaan Spotifyssa MagnumLiven Syksyn Sävel soittolistalla ja ne soivat Radio Pookissa aina viikkoa ennen televisiolähetystä. Voittajan valinta ratkeaa katsojien puhelinäänestyksellä.

Kilpailutuomaristossa ovat tänä vuonna sanoittaja, tuottaja ja taiteilija Ilkka Vainio, Ylen televisiokuuluttaja ja entinen Miss Suomi Anna-Liisa Tilus, Kalevi Puonti (MagnumLive), Krista Westerlund (Gramofoni) ja Marja Ollakka (Radio Pooki).

Ilkka Vainio on toiminut tuhansien laulujen julkaisijana, tuottajana ja sanoittajana, joista monet osallistuivat vuosikymmenien aikana myös Syksyn Sävel -kilpailuun.

— On suuri kunnia tulla antamaan lisäväriä ja rohkeaa, viihdyttävää ja lennokasta asiantuntemusta legendaariseen Syksyn Säveleen. Kilpailun arvo on mittaamaton. Sen myötä on syntynyt uskomaton määrä suomalaista uutta musiikkia laidasta laitaan ja se on puhaltanut tekijöihin tekemisen henkeä ja voimaa. Eläköön Syksyn Sävel ja suomalainen musiikki ja sen tekijät, suitsuttaa Ilkka Vainio.

Syksyn Sävel liittyy vahvasti Anna-Liisa Tiluksen lapsuusmuistoihin. Kilpailua kokoonnuttiin aina katsomaan yhdessä perheen kanssa televisiosta.

— Ihailin Sammy Babitzinia ja siksi mieleenpainuvin kappale on ollut tietysti Daa-da daa-da. Nyt on hienoa päästä tuomaroimaan kilpailua. Musagenret ovat nykyään niin monenkirjavia, että uteliaana odotan, millaisia kappaleita tänä vuonna on mukana, Anna-Liisa Tilus sanoo.

Kilpailun juontavat Lola Odusoga ja Mikael Konttinen. Uutena kasvona lähetyksissä nähdään Katariina Juselius, joka vastaa tänä vuonna kilpailun näkymisestä sosiaalisessa mediassa ja tuo seuraajille tunnelmia ja haastatteluja kulisseista.