Tommy Hellstenin juhlavuosi huipentuu omaan televisiosarjaan AlfaTV:llä

Kuluva vuosi on Tommy Hellstenille juhlavuosi monella tapaa. AlfaTV:llä toukokuun alussa alkava LÄSNÄ — Tommy Hellsten -televisiosarja on osa juhlavuoden juhlintaa. Syyskuussa hän täyttää 70 vuotta ja hänen ensimmäisen kirjansa, Virtahepo olohuoneessa, julkaisemisesta on kulunut kolmekymmentä vuotta.

 

Oma tv-ohjelma on ollut unelmani jo vuosia. Olen syvästi kiitollinen siitä, että se nyt toteutuu. Alussa olin myös kauhuissani: osaanko, riitänkö, uskallanko vain olla oma itseni yrittämättä mitään? Nyt se pelko on selätetty ja huomaan jotenkin viihtyväni uudessa roolissani, sanoo Tommy Hellsten.

AlfaTV:n taiteellinen johtaja Timo Suomi iloitsee siitä, että sarja nähdään kanavalla. Hän toivoo sen olevan katsojille kuin lämmin auringonpaiste kylmän talven jälkeen.

Tommyllä on valtavan hieno kyky valaa toivoa ihmisten sydämiin etenkin tällaisena aikana, kun vielä elämme globaalin pandemian aiheuttaman kriisin keskellä, Timo Suomi sanoo.

Hellsten on ihmetellyt ammatikseen ihmistä, elämää, itseään ja sitä Kaikkein Korkeinta. Ihmettely on poikinut kolmekymmentä kirjaa, tuhansia luentoja, kymmeniätuhansia kohtaamisia sekä nelivuotisen Ihminen tavattavissa -koulutusohjelman. Näiden neljänkymmenen vuoden aikana on syntynyt filosofia, tapa katsoa maailmaa, elämää ja ihmistä.

Kaiken keskeltä on syntynyt ihmiskuva, jonka voiman ja todenperäisyyden olen nähnyt ja testannut vuosien kuluessa. Se tarvitsee nyt suuremman alustan tavoittaakseen enemmän ihmisiä, Hellsten toteaa.

Osana juhlavuotta ilmestyy uusin kirja ”Virtahepo makuuhuoneessa, miksi rakastaa voi vain vapaudessa”. Juhlavuoden kunniaksi oli lisäksi tarkoitus täyttää Tampere-talo juhlaväestä koko päiväksi syyskuussa. Tapahtuma siirrettiin ensi vuoden keväälle.

 

Ihmisyyden vaaliminen on aina ajankohtaista

Tommy Hellsten keskustelee nyt alkavassa sarjassaan harvemmin muissa medioissa esiintyvien vieraiden kanssa. Hän halusi ohjelmaan henkilöitä, jotka kykenevät syvempään ajatteluun ja keskusteluun kuin perinteisessä viihdeohjelmassa.  Moni vieraista kertoi Tommylle kieltäytyvänsä nykyään julkisista esiintymisistä mediassa. He lähtivät kuitenkin mukaan kuultuaan mistä siinä on kyse ja kokivat, että tällaisella konseptilla on merkitystä. Vieraista jokainen on lukenut Hellstenin kirjoja ja tuntevat hänen ajatteluaan.

Tavoittelen ohjelmalta ennen kaikkea syvyyttä, haavoittuvuutta ja aitoa ihmisyyttä sekä teeskentelemättömyyttä, sanoo Tommy Hellsten.

Hellsten toteaa myös, että pandemian aikana meille varsin vahvasti tarjotaan mahdollisuutta pysähtyä, hidastaa ja hiljentyä syvempien arvojen ääreen. Hänen mukaansa maailmamme kaipaa uutta syvyyttä, uutta merkitystä. Nyt on oikea hetki kysyä, mitä me ihmisinä aidosti tarvitsemme, sekä yksilöinä että kulttuurina.

 

LÄSNÄ — Tommy Hellsten keskiviikkoisin 5.5. alkaen klo 18.00 ja uusintana perjantaisin klo 21.00

KATSO JAKSOT ->

Jaksojen vieraat:

  1. Eija-Riitta Korhola, MEP 1999-2014 ja kirjailija
  2. Jari Sarasvuo, mediapersoona ja mestarikeskustelija
  3. Keijo Leppänen, MTV:n uutisankkuri ja kirjailija
  4. Maria Kalaniemi, harmonikkataiteilija ja -opettaja
  5. Niklas Hagman, ex-jääkiekkoilija
  6. Laura Voutilainen, artisti
  7. Eero Milonoff, näyttelijä
  8. Antti Pennanen, nuorten MM-jääkiekkovalmentaja
  9. Joel Hallikainen, laulaja