Grillimestarit Ripe & Teresa

Jakso 1

Teresan reseptit

Grillatut siskonmakkarapihvit parmankinkkukääreessä, makkaravartaat, tzatzikia ja mangosalaattia

Siskonmakkara-parmankinkkupihvit

1 pkt Korpela siskonmakkaroita

1 tl Foodin mustapippuridippiä

1 rkl Öljypuu chilihilloa

2 isoa tai 4 normikokoista herkkusientä raastettuna

2 valkosipulinkynttä

3 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna

Ripaus Foodin Himalajan kristallisuolaa ja Foodin mustapippuria.

8-12 viipaletta parmankinnua

Purista siskonmakkaroiden sisus kulhoon. Lisää kaikki muut aineet parmankinkkua lukuunoattamatta. Sekoita taikinaksi. Kostuta kädet kylmällä vedellä tai tilkalla oliiviöljyä ja taputtele seoksesta 4-6 pihviä. Pihvit saattavat olla hieman löysät, mutta kääri ne parmankinkkuun niin ne pysyvät kyllä muodossaan. Nosta pihvit grillin kestävässä vuoassa ja grillaa kypsiksi välillä käännellen, grillistä riippuen tähän menee 20-30 minuuttia.

Makkaravartaat

1 pkt Korpela Grilli Auroora makkaraa

1 pkt Korpela Juusto-jalopeno makkaraa

1 punasipuli lohkoina

½ kesäkurpitsa paloina

Varrastikkuja

Grillikastike

2 rkl Öljypuu chilihyytelöä

1 rkl sitruunan mehua

2 tl raastettua inkivääriä

Ripaus Foodin Himalajan kristallisuolaa

Ripaus sokeria

2 tl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä

Paloittele makkarat. Pujota makkarapaloja, punasipulia ja kesäkurpitsaa vuorotellen varrastikkuihin. Sekoita kastikkeen ainekset ja valele vartaat kastikkeella. Grillaa niin, että makkarat saavat väriä ja kasvikset pehmenevät.

Tzatziki

2 rkl turkkilaista jugurttia

½ kurkku raastettuna

1 valkosipulinkynsi raastettuna

0,5 tl Foodin Himalajan kristallisuolaa

2 rkl sitruunan mehua

2 tl sitruunan kuorta raastettuna

0,5 tl sokeria

1 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä

2 tl Öljypuu calvadossinappia

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna makujen tasaantua. Tarkista maku ennen tarjoilua ja lisää tarvittaessa mausteita.

Mangosalaatti

1 kypsä mango kuutioina

1 tl Foodin currydippiä

0,5 tl Foodin Himalajan kristallisuolaa

1 tl sokeria

2 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä

1 rkl Foodin omenasiiderietikkaa

3 rkl tuoretta korianteria

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna makujen tasaantua. Tarkista maku ennen tarjoilua ja lisää tarvittaessa mausteita.


Ripen reseptit

SISKONMAKKARA BRGR JA MAKKARAKIMARA

SISKONMAKKARAPIHVIT

7 kpl Korpelan siskonmakkaraa

3 kpl kevätsipulia

1 rkl Foodin mustapipuridippiä

1rkl Öljypuu chilihyytelöä

Lypsä siskonmakkaramassa pois kuoresta. Lisää massaan pilkottu kevätsipuli ja mustapippuridippi. Muotoile massasta 4 pihviä ja laita ne folion päälle. Grillaa siskonmakkarapihvit parilalla.

MUNAKOISOSÄMPYLÄT

8 kpl munakoisoviipaletta

Foodin Himalajan kristallisuolaa

Leikkaa munakoisista 8 viipaletta ja ripottele niiden päälle molemmin puolin suolaa.

Anna viipaleiden hikoilla hetki leivinpaperin päällä. Pyyhi talouspaperilla viipaleet kuiviksi. Grillaa munakoisokiekkoihin kaunis pinta.

SINAPPI-JUUSTO-JALOPENO MAKKARAT

1 pkt Korpelan Juusto-jalopeno makkaraa

1 rkl Öljypuu Calvadossinappia

Leikkaa makkarat kahteen osaan ja pyörittele paloja calvadossinapissa. Pujota makkarat vartaisiin ja grillaa.

PARMANKINKKUSINIHOMEJUUSTO MAKKARAT

1 pkt Korpelan Grilli Auroora makkaraa

1 pkt parmankinkkua

1 kpl keltainen paprika

2 kpl vihreää parsaa

Kiepauta makkaroiden ympärille parmankinkkuviipale. Leikkaa paprika ja parsat viipaleiksi. Pujota makkarat, paprika ja parsa viipaleet vuorotellen grillivartaisiin.

Grillaa vartaat.

MANGOCURRYDIPPI

1 mango

1 rkl Foodin currydippiä

0.5 tl Foodin omenasiiderietikkaa

0,5 tl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä

Leikkaa mangosta 2 isoa viipaletta. Penslaa viipaleet oliiviöljyllä ja laita viipaleet grilliin. Anna olla grillissä noin 5 min. Poista grillatuista viipaleista kuoret ja leikkaa hedelmälihasta kuutioita. Lisää kulhoon mangokuutiot, currydippi ja omenasiiderietikka. Sekoita aineet keskenään.

Muista puhdistaa kylmä grilli Dr. Beckmann Uunin ja Grillin puhdistaja-geelillä.


Jakso 2

Teresan reseptit

NAUDAN MARMORIULKOFILE, PARSA-MANSIKKASALAATTIA, TÄYTETTYJÄ HERKKUSIENIÄ JA VUOHENJUUSTOKASTIKETTA

Marmoriulkofile

600 g naudan marmoriulkofileetä

1 kpl Maggi tumma lihaliemi

1 rkl Foodin Extra Virgin oliivi öljyä

Folioarkki

Kourallinen tuoreita yrttejä, esim. timjamia ja/tai rosmariinia

Ota liha ajoissa huoneenlämpöön. murskaa lihaliemikuutio ja hiero se ja öljy lihan pintaan. anna maustua muutama minuutti. Grillaa lihan pinnat kiinni napakalla lämmöllä. Ota folioarkki ja ripottele sen päälle puolet yrteistä. nosta liha yrttien päälle, lisää yrttejä myös lihan pinnalle ja kääri folio kiinni. Nosta liha kypsymään grilliin keskilämmölle noin 20 minuutiksi. Leikkaa liha viipaleiksi juuri ennen tarjoilua.

Parsa-mansikkasalaatti

1 nippu vihreää parsaa

2+1 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä

1 kokonainen valkosipuli halkaistuna

200 g mansikoita

Kourallinen tuoretta basilikaa hienonnettuna

Foodin Himalajan kristallisuolaa

Tilkka sitruunamehua

Kaada grillin kestävään vuokaan 2 rkl oliiviöljyä ja pyyhkäise vuoanpohja halkaistulla valkosipulilla. Lisää vuokaan parsat ja kääntele niitä hieman öljyssä. Kääntele siinä parsatangot. jätä myös valkosipulin puolikkaat vuokaan ja nosta vuoka grilliin. Grillaa muutama minuutti niin, että parsat saavat väriä mutta jäävät vielä napakoiksi.

Puolita mansikat ja kääntele kulhossa niiden joukkoon 1 rkl oliiviöljyä, basilika, ripaus suolaa ja sitruunamehu. Kääntele lopuksi joukkoon paloitellut lämpimät parsat.

Täytetyt herkkusienet

4 isoa herkkusientä

Täyte:

4 rkl vuohenjuustoa

1 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna

Ripaus Foodin Himalajan kristallisuolaa ja Foodin mustapippuria

Tilkka Foodin Extra Virgin oliiviöljyä

Poista sienistä jalat ja täytä sienet vuohenjuustolla. lisää pinnalle rosmariini ja ripaukset suolaa ja mustapippuria. valuta päälle vielä oliiviöljytilkka ja nosta sienet grilliin. Grillaa kunnes juusto sulaa.

Grillattua kesäkurpitsaa

1 kesäkurpitsa

Tilkka Foodin Extra Virgin oliiviöljyä

Ripaus Foodin Himalajan kristallisuolaa

Leikkaa kesäkurpitsa pituussuunnassa neljään osaan, ensin puoliksi ja vielä puoliksi. sipaise pintoihin tilkka öljyä ja mausta ripauksella suolaa. Grillaa napakan kypsiksi.

Vuohenjuustokastike

50 g vuohenjuustoa

1 dl Auran Täysmajoneesia

1 tl Auran Mieto sinappia

0,5 dl ranskankermaa

2 rkl tuoretta timjamia

½ limen mehu

Ripaus Foodin Himalajan kristallisuolaa ja sokeria.

Muussaa vuohenjuusto haarukalla ja sekoita joukkoon muut aineet. Anna makujen tasaantua hetki.

Salsa aurinkokuivatuista tomaateista

Grillillä paahdetut valkosipulit

6 kpl Foodin aurinkokuivattuja tomaatteja

Ripaus Foodin Himalajan kristallisuolaa ja sokeria

3 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä

Irrottele grillatuista valkosipuleista pehmenneet kynnet kulhoon. kuutioi aurinkokuitatut tomaatit ja kääntele ne joukkoon. Lisää muut aineet ja anna tekeytyä hetki.

Rakenna annos lautaselle ja viimeistele se vielä parmesaanilastuilla, bon appetit!

Mansikkajälkiruoka

200 g mansikoita

2 tl Fodin Extra Virgin oliiviöljyä

1 tl Foodin Omenasiiderietikkaa hunaja-inkivääri

2 tl sokeria

2 rkl tuoretta minttua

Kastike:

1,5 dl ranskankermaa

0,5 tl Foodin bourbon vaniljauutejauhetta

2 tl sokeria

Viimeistelyyn tuoretta minttua

Puolita mansikat ja laita ne kulhoon. Sekoita joukkoon oliiviöljy, etikka, sokeri sekä tuoreminttu. Sekoita ja jaa mansikat grillin kestäviin annosvuokiin. Grillaa pari minuuttia niin, että mansikat saavat lämpöä. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Nosta vuoat grillistä, lusikoi niihin kastike ja viimeistele tuoreella mintulla. Tarjoa heti.

Muista puhdistaa käytön jälkeen kylmä grilli Dr. Beckmann Uunin ja Grillin puhdistaja-geelillä.


Ripen reseptit

PIPPURIPIHVI

GRILLATTU KIINANKAALI

1 kiinankaali

0,5 tl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä

0.5 tl Foodin Himalajan kristallisuolaa

sitruunamehua

Penslaa kiinankaali oliiviöljyllä ja laita kaali grilliin. Anna olla grilissä noin 10 min. Mausta kiinankaali oliiviöljyllä, suolalla ja sitruunamehulla.

PIPPURIKASTIKE

1 salottisipuli

5 kpl Foodin kokonaista mustapippuria

1 Maggi lihaliemikuutio

1 rkl Auran mieto sinappia

1 prk smetanaa

½ sitruunan mehu

Foodin Himalajan kristallisuolaa

Hienonna sipulit ja laita ne uuninkestävään öljyttyyn vuokaan. Lisää vuokaan hienonnettu Maggi lihaliemikuutio ja hienonnetut kokonaiset mustapippurit. Lisää vuokaan smetana, sitruunamehu ja suola. Sekoita kaikki aineet keskenään. Laita vuoka grilliin. Sekoita kastiketta välillä. Jos haluat kastikkeesta pippurisempaa, niin lisää mustapippureita. Anna hautua noin 10 min.

GRILLATUT KEVÄTSIPULIT

6 kevätsipulia

0.5 tl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä

Penslaa kevätsipulit oliiviöljyllä ja laita grilliin. Grillaa kevätsipulit pehmeiksi.

MANSIKKA-AVOKADOSALAATTI

8 kpl mansikoita

1 avokado

2 rkl Foodin omenasiiderietikkaa

2 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä

Ripaus Foodin Himalajan kristallisuolaa

Ripaus Foodin koivusokeria

Leikkaa mansikat 4 osaan. Poista avokadosta kivi ja kuoret. Leikkaa avokadon puolikkaat siivuiksi. Lisää kulhoon mansikat, avokado, omenasiiderietikka, oliiviöljy, suola ja koivusokeri. Sekoita aineet keskenään.

NAUDAN MARMORIFILE

500 g naudan marmorifilettä

1 Tomino juusto

0.5 dl pilkottua tuoretta timjamia

3 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä

Foodin Himalajan kristallisuolaa

Leikkaa marmorifileestä 4 pihviä. Penslaa pihvien pintaan oliiviöljyä. Laita pihvit grilliin ja grillaa molemmin puolin 2,5 – 3 min. Ota pihvit pois grillistä ja kääri ne folioon vetäytymään noin 6 minuutiksi. Lisää pihvien pinnalle suolaa, oliiviöljyä ja pilkottu timjami. Leikkaa Tomino juustosta 4 viipaletta ja lisää yksi viipale pihvin päälle.

Muista puhdistaa käytön jälkeen kylmä grilli Dr. Beckmann Uunin ja Grillin puhdistaja-geelillä.


Jakso 3

Teresan reseptit

KESÄKURPITSA-MASCARPONE -PIZZA JA RETIISI-PARSASALAATTI

4 pizzaa

PIZZAKASTIKE

250 g mascarponea

2 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä

2 rkl sitruunamehua

Foodin Himalajan kristallisuolaa ja Foodin mustapippuria

PIZZAN TÄYTE

1 kesäkurpitsa ohuina viipaleina

1 sitruunan raastettu kuori

½ sitruunan mehu

3 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä

Foodin Himalajan kristallisuolaa

1 rkl hienonnettua tuoretta timjamia

PIZZAN TOINEN TÄYTE

1 dl Foodin aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina

2 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä

ripaus Foodin Himalajan kristallisuolaa ja sokeria

JUUSTOT

100 g provolone-juustoa raastettuna

100 g parmesaania-juustoa raastettuna

VIIMEISTELYYN

100 g hunaja-chevre-juustoa

raastettua sitruunan kuorta

tilkka Foodin Extra Virgin oliiviöljyä

tilkka sitruunamehua

tuoretta basilikaa ja timjamia

Sekoita mascarponen joukkoon muut kastikkeen ainekset ja jätä odottamaan. Sekoita kulhossa sitruunan raastettu kuori, sitruunamehu, öljy, suola ja timjami. Kääntele joukkoon kesäkurpitsaviipaleet. Jätä maustumaan. Sekoita aurinkokuivatut tomaatit ja oliiviöljy keskenään, mausta suolalla ja sokerilla.

Kauli pizzapohjat isoiksi ja ohuiksi runsaan durumvehnäjaiuhon kanssa. Levitä pizzapohjille mascarpone seosta, lisää puolet juustoraasteista, aurinkokuivattua tomaattia ja kesäkurpitsaviipaleet. Pinnalle vielä loput juustoraasteet ja sitten uuniin. Murenna valmiin ja kuuman pizzan päälle hunaja-cheverä. Mausta vielä oliiviöljyllä, sitruunan kuoriraasteella, sitruunamehulla ja yrteillä. Tarjoa raikkaan retiisi-parsasalaatin kera.

RAIKAS RETIISI & PARSASALAATTI

10 vihreää parsaa

10 retiisiä

0,5 tl sokeria

ripaus Foodin Himalajan kristallisuolaa

1 rkl Foodin Omenasiiderietikkaa

2 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä

1 pieni vihreä chilipalko hienonnettuna

Pese ja kuivaa parsat ja retiisit. Napsaise parsoista vaaleat puisevat tyvet pois. Viipaloi ne ja retiisit. Sekoita kulhossa sokeri, suola, etikka, öljy ja hienonnettu chili. Kääntele joukkoon parsat ja retiisit. Anna maustua hetki ja tarjoa pizzan raikkaana lisukkeena.


Ripen reseptit

NELJÄN JUUSTON PIZZA JA PARSAA

BASILIKATOMAATIT

12 kpl kirsikkatomaatteja

1 dl pilkottua basilikaa

0,5 dl Foodin Extra Virgin luomu oliiviöljyä

hyppysellinen suolaa ja mustapippuria

Kaada pienelle uunivuoalle Foodin Extra Virgin luomu oliiviöljyä. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi, pilko basilika ja laita ne uunivuokaan. Lisää päälle hyppysellinen suolaa. Laita vuoka grilliin niin pitkäksi aikaa, että tomaatit pehmenevät ja saavat väriä.

PARMESAN PARSA

1 nippu vihreää parsaa

0.5 dl Foodin Extra Virgin luomu oliiviöljyä

1 dl parmesanjuustoa raastettuna

suolaa ja mustapippuria

Kaada pienelle uunivuolla Foodin Extra Virgin luomu oliiviöljyä. Napsauta tai leikkaa parsoista puumainen tyviosa pois ja laita ne sen jälkeen uunivuoan pohjalle. Ripauta päälle suolaa, mustapippuria ja raastettua parmesanjuustoa. Laita vuoka grilliin. Ota pois, kun parsat ovat al dente.

TUOREPESTO

1 dl basilikahaketta

3 kpl pilkottuja valkosipulinkynsiä

0.5 dl Foodin Extra Virgin luomu oliiviöljyä

½ sitruunan kuori raastettuna

1 rkl sitruunamehua

suolaa ja mustapippuria

Pilko basilika ja valkosipulinkynnet. Kaada astiaan Foodin Extra Virgin luomu oliiviöljyä. Laita astiaan basilika ja valkosipulinkynnet, raastettu sitruunan kuori ja mehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita raaka-aineet keskenään.

PIZZAPOHJAN KASTIKE

1 prk Mascarpone juustoa

½ tuore pestosta

2 tlk Foodin Omenasiiderietikkaa

Laita raaka-aineet kulhoon ja sekoita.

ANTIPASTOSALAATTI

1 paprika

4 kpl jumbo herkkusieniä

1 kesäkurpitsa

8 retiisiä

0,5 dl Foodin Extra Virgin luomu oliiviöljyä

½ sitruunamehua

suolaa ja mustapippuria

Pilko kasvikset isohkoiksi lohkoiksi. Lorauta uunivuokaan Foodin Extra Virgin oliiviöljyä. Laita kasvislohkot uunivuokaan. Purista päälle sitruunamehu, heitä perään ripaus sulaa ja mustapippuria. Laita vuoka grilliin, niin pitkäksi aikaa, että kasvikset ovat pinnalta pehmeitä, mutta sisältä vielä napakoita.

PIZZAPOHJA

Osta kaupasta Pirkka Parhaat pizzataikinaa. Katso pakkauksesta sulatusohje. Voit myös tehdä itse pohjan oman suosikkireseptisi mukaan.

PIZZA

1 Pirkka Parhaat pizzataikinapallero

Durum jauhoja

1 dl Provolone juustoa raastettuna

0,75 dl Brie juustoa raastettuna

2 rkl kevätsipulia

2 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä

0,5 dl Foodin Aurinkokuivattua tomaattia

Ota yksi sulanut Pirkka Parhaat pizzataikinapallero. Levitä pöydälle runsaasti durum-jauhoja ja tee jauhoihin pesä pizzataikinapallerolle. Koskettele pehmeää taikinaa pöydällä käsin ikään kuin ”ankanräpylöillä” ja pyörittele ”räpylöillä” pyöreä ja ohut pizzapohja.

Lisää pohjan päälle tekemäsi pizzapohjakastike, raastettu Provolone ja brie juusto sekä pilkottu kevätsipuli. Laita pizza grilliin. Ota pois, kun pohja on kypsä ja se on saanut kauniin värin.

Lisää kuuman pohjan päälle Foodin Extra Virgin oliiviöljyä, pilkottu Foodin aurinkokuivattu tomaatti, 8 kpl basilikatomaattia, 2 kpl parmesan parsaa ja 1 rkl tuorepestoa. Nauti pizza antipastosalaatin kanssa.

Muista puhdistaa käytön jälkeen kylmä grilli Dr. Beckmann Uunin ja Grillin puhdistaja-geelillä.


Jakso 4

Teresan reseptit

PORSAAN MARINOITU BRISKET

4 annosta

500-600 g Korpela porsaan Briskettiä

LIHAN PINTAAN:

1 tl Foodin juustokuminaa

1 tl Foodin kurkumaa

1 tl Foodin chilijauhetta

2 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä

LISÄKSI:

folioarkki

valkosipulia

yrttejä

Foodin Extra Virgin oliiviöljyä

Sekoita mausteet ja öljy ja hiero seos lihan pintaan. Grillaa pinnat kauniin paahteisen ruskeiksi suoralla lämmöllä. Iso folioarkki ja laita arkille valkosipulia, yrttejä ja oliiviöljyä. Kääri liha folioon. Nosta nyytti grilliin epäsuoraan lämpöön noin 20 minuutiksi. Ota liha foliosta ja leikkaa viipaleiksi. Ripottele pinnoille suolaa.

LÄMMIN MELONISALAATTI

1 hunaja- tai cantaloupemeloni

1 tuore chilipalko hienonnettuna

3 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä

2 rkl Foodin Umamikastiketta

2 rkl sitruunamehua

0,5 tl sokeria

ripaus Foodin Himalajan kristallisuolaa

ripaus Foodin paprikajauhetta

3 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna

Kuori ja paloittele meloni. Laita palat grillinkestävään vuokaan. Sekoita joukkoon kaikki muut aineet ja kääntele maut hyvin sekaisin. Nosta vuoka grilliin ja kääntele aineksia vuoassa niin, että maut tekeytyvät ja meloni saa lämpöä.

MAUSTEVOI

50 g Stilton sinihomejuustoa

50 g voita

ripaus Foodin chilijauhetta

ripaus sokeria

Sekoita kaikki ainekset keskenään haarukalla painellen. Nosta tarvittaessa kylmään odottamaan.

PIKKELÖIDYT PUNASIPULIT JA TOMAATTIA

2 punasipulia viipaleina

2 rkl Foodin omenasiiderietikkaa

2 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä

2 tl sokeria

0,5 tl Foodin Himalajan kristallisuolaa

lisäksi:

2 isoa kypsää tomaattia

3 rkl hienonnettua ruohosipulia

Kääntele sipuleiden joukkoon kaikki muut aineet ja anna tekeytyä. Viipaloi tomaatit.

PAAHDETUT AURINGONKUKAN SIEMENET

1 dl Foodin auringonkukansiemeniä

2 tl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä

ripaus sokeria ja Foodin Himalajan kristallisuolaa

Paahda auringonkukansiemenet grillin kestävässä vuoassa kullan ruskeiksi. Kääntele joukkoon tilkka oliiviöljyä ja mausta suolalla ja sokerilla.

KOKOA ANNOS

Kokoa lautaselle pikkelöityä punasipulia ja tomaattia, viimeistele ruohosipulilla. Lisää lämmin melonisalaatti. Nosta päälle viipaloitua lihaa ja lusikoi päälle maustevoita. Viimeistele rapeilla auringonkukansiemenillä.


Ripen resepti

PORSAAN BRISKET JA GRILLATTUA TUOREKURKKUA

PORSAAN BRISKET

1 Korpelan porsaan brisket

4 tl rosmariinia

2 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä

0,5 tl Foodin koivusokeria

1 tl Foodin Himalajan kristallisuolaa

2 vihreää chiliä

Pyyhi brisketistä liika marinadi pois. Leikkaa briskettiin veitsellä viiltoja. Penslaa lihan pinta oliiviöljyllä ja hiero sen jälkeen pintaan rosmariinia. Laita liha grilliin. Kun liha on kypsää lisää pinnalle oliiviöljyä, sokeria, suolaa ja viipaloitua chiliä. Laita liha folioon lepäämään.

ROSMARIINI-STILTON JUUSTO

1 Stilton juusto

½ sitruunan kuori ja mehu

Pyörittele juusto sitruunan kuoriraasteessa ja purista päälle sitruunamehua.

GRILLATTU TUOREKURKKU JA HUNAJAMELONI

1 tuorekurkku

½ hunajameloni

2 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä

2 rkl Foodin umamikastiketta

1 tl Foodin Himalajan kristallisuolaa

¼ sitruunan kuori ja raaste

Leikkaa kurkku pitkittäin kahteen osaan. Poista kurkusta siemenet. Leikkaa hunajameloni 4 osaan ja poista seimenkota ja kuoret. Penslaa viipaleet oliiviöljyllä. Laita melonit grilliin.

Leikkaa grillattu kurkku 4 osaan. Laita kurkkuviipaleet ja grillatut meloniviipaleet astiaan, jossa on oliiviöljyä, umamia, sitruunan kuoriraastetta ja mehua. Pyörittele paloja astiassa.

Leikkaa grillattujen hunajameloniviipaleiden päälle rosmariini-Stilton juustosta paloja.

BBQ-KASTIKE

4 valkosipulinkynttä

½ keltasipuli

2 dl paseerattua tomaattia

1 dl tuoretta korianteria

0,5 dl Foodin omenasiiderietikkaa

0.5 tl Foodin juustokuminaa

¼ tl Foodin mustapippuria

1 tl Foodin rosmariinia

2 rkl Foodin Extra Virgin oliiviöljyä

1 tl Foodin Himalajan kristallisuolaa

Pilko valkosipulinkynnet ja keltasipuli. Laita uunivuokaan öljy, mausteet ja pilkotut sipulit. Laita ruukku grilliin. Kun sipulit ovat pehmeitä. lisää ruukkuun paseerattu tomaatti, omenasiiderietikka, suola ja pilkottu korianteri. Sekoita. Laita ruukku vielä hetkeksi grilliin. Lisää lopuksi BBQ-kastikkeeseen porsaan brisketistä folioon valunut neste. Sekoita.

Rosmariini-Stilton juusto

1 Stilton juusto

½ sitruunan kuori ja mehu

Muista puhdistaa kylmä grilli Dr. Beckmann Uunin ja Grillin puhdistajageelillä.


Jakso 5:

Jakso 6:

Jakso 7:

Jakso 8:

Jakso 9:

Jakso 10: