Reseptit: Ripen Grilli

________________

Ripen Grilli

jakso 1: TÄYTETTY SIIKA JA KAALIPYÖRYKKÄ VARRAS

 

Täytetty Benella siika

2 kpl kokonaista Benella siikaa, puhkaistuna

1 kpl kalan täyte

Pansuolaa

Neito rypsiöljyä

Tuoretta timjamia

Sidontanarua

Mausta Benella siiat Pansuolalla ja voitele Neito rypsiöljyllä kalan pinta. Täytä kalat fenkoli täytteellä ja tuoreilla timjamin oksilla. Sido kala narulla. Laita grillihiilien päälle kostutettuja savustuspuruja ja grillaa miedolla lämmöllä molemmilta puolilta n. 10 minuuttia kannen alla, jotta kevyt savunmaku tarttuu kalaan.

 

Kalan täyte

100 g sipulia, suikaloituna

100 g fenkolia, suikaloituna

0,5 dl Neito rypsiöljyä

¼ pnt timjamia, hienonnettuna

½ sitruunan mehu

Pansuolaa

Rouhittua Santa Maria Tellicherry mustapippuria

Sokeria

Freesaa fenkoli ja sipulit oliiviöljyssä n. 10 minuuttia. Lisää timjami ja sitruunan mehu. Mausta Pansuolalla, sokerilla ja Santa Maria Tellicherry mustapippurilla. Jäähdytä. Käytä kalan täytteenä.

 

Grillattua kevätkaalia

2 kpl kevätkaalia

1 tl Pansuolaa

1 dl Neito voin makuinen rypsiöljy

Leikkaa kaalit 12 osaan ja keitä Pansuolalla maustetussa vedessä 2 minuuttia. Jäähdytä. Voitele kaalit Neito voin makuisella rypsiöljyllä ja grillaa miedolla lämmöllä grillissä molemmilta puolilta n. 5 minuuttia, mausta Pansuolalla.

 

Ruohosipuli-jogurttimajoneesi

2 dl turkkilaista jogurttia

2 dl Heinz majoneesia

1 rkl sokeria

½ sitruunan mehu

1 pnt ruohosipulia, hienonnettuna

Pansuolaa

Santa Maria Tellycherry mustapippuria

Sekoita kaikki aineet keskenään ja mausta Pansuolalla sekä Santa Maria Tellycherry mustapippurilla. Anna maustua pari tuntia, tarjoile grillatun kalan kanssa.

 

Kaalipyörykkä varras

1 pkt Muu Kasvipyöryköitä

1 varhaiskaali

1 dl Bull’s Eye bbq kastiketta

Ryöppää kaalinlehdet kiehuvassa vedessä ja jäähdytä. Sekoita Bull’s Eye Bbq kastike ja Muu Kasvipyörykät keskenään. Kääri kaalinlehdet Muu kasvipyöryköiden ympärille. Laita pyörykät vartaisiin (5 kpl/varras) ja grillaa.

 

Purjo-paprikasalsa

1 purjo hakkeena

1 paprika

0,5 dl Neito Sitruuna mausteöljyä

Sitruunanmehu

Pansuolaa

Santa Maria Tellycherry mustapippuria

Grillaa paprika kokonaisena, jäähdytä ja leikkaa kuutioiksi. Sekoita kaikki raaka-aineet ja tarkista maku.

 

Jakso 2: KIRJOLOHI- JA KASVIBURGERIT

KIRJOLOHIBURGERI

600 g Benella kirjolohifileetä

3 dl kuohukermaa

40 g voita

1 rkl Pansuolaa

1 dl tilliä

Jauha Benella kirjolohifilee lihamyllyllä. Laita jauhettu kalamassa yleiskoneen kulhoon, sekoita vispilällä. Lisää ensin kerma ohuena nauhana. Sen jälkeen sulatettu voi ja lopuksi Pansuola sekä tilli. Muotoile 150 g pihvejä ja grillaa kypsiksi.

 

TILLIMAJONEESI

Tilliöljy

2 nippu tilliä

4 dl Neito rypsiöljyä

1 tl Pansuolaa

Laita kaikki raaka-aineet blenderiin ja soseuta tasaiseksi. Siivilöi öljy kankaan läpi.

Tillimajoneesi

1 kananmuna

3 dl tilliöljyä (jonka valmistit aikaisemmin)

1 rkl sinappia

1 rkl valkoviinietikkaa

1 tl Pansuolaa

1 tl sokeria

Laita kaikki raaka-aineet korkeaan kapeaan astiaan. Vie sauvasekoitin astian pohjalle ja poraa sekoittajalla muutamia kertoja ylöspäin nostaen. Näet kuinka ainekset muuttuvat majoneesiksi.

 

KURKKUPIKKELSI

4 kpl avomaankurkkua kuorittuina ja viipaloituina

1 dl tillihaketta

0,5 dl väkiviinaetikkaa

1 dl sokeria

1 dl vettä

Sekoita etikka, sokeri ja vesi. Yhdistä joukkoon avomaankurkut ja tillihake.

 

PIPARJUURIKETSUPPI

2 dl Heinz ketsuppia

2 rkl raastettua piparjuurta

1 tl suolaa

Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään.

 

KASVIBURGERI

4 kpl Muu Royale kasviburgerpihviä

1 rkl Reformi kasvisliemijauhetta

2 rkl Heinz tomaattiketsuppia

2 rkl Neito sitruunan makuinen rypsiöljyä

½ tl Pansuola

1 tl sokeria

Sekoita Reformi kasvisliemijauhe, Heinz tomaattiketsuppi, Pansuola, sokeri ja Neito sitruunan makuinen rypsiöljy keskenään. Valele kasvisliemitahnalla pihvejä paiston aikana.

 

BBQ MAJONEESI

2 dl Heinz majoneesia

1 dl Heinz tomaattiketsuppia

1 dl Bull`s Eye BBQ kastiketta

Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään

 

KIRJOLOHIBURGERIN KOKOAMINEN

Laita hampurilaissämpylän pohjalle ja kanteen ensi 1 rkl tillimajoneesia. Lisää pohjalle vielä reilusti kurkkupikkelsiä, salaattia ja kirjolohipihvi. Sulje kansi ja nauti.

 

KASVIBURGERIN KOKOAMINEN

Laita hampurilaissämpylä pohjalle reilusti BBQ Majoneesia ja kanteen piparjuuriketsuppia. Lisää pohjalle salaattia, tomaattiviipale ja kasvipihvi. Sulje kansi ja nauti.

Jakso 3: YRITTIGOUDALLA TÄYTETTY BROILERINRINTAFILEEPIHVI,

KASVIGRILLETTI JA YRTTINEN VIHERSALAATTI

YRTTIGOUDALLA TÄYTETTY BROILERINFILEEPIHVI

4 kpl Kariniemen kananpojan isoa fileepihviä chili & persikka

1 annos Gouda juustotäytettä (ohje alla)

Pansuolaa

Santa Maria Tellicherry mustapippuria

Avaa broilerin fileepihvit. Jaa Gouda juustotäyte neljään osaan ja aseta täyte keskelle fileetä. Käännä broilerin fileepihvin toinen puoli täytteen päälle ja painele reunat yhteen. Grillaa täytetyt fileepihvit kypsiksi.

 

GOUDA JUUSTOTÄYTE

100 g Gouda juustoaraastetta

0,5dl lehtipersiljahaketta

1 dl basilika haketta

1 dl Heinz majoneesia

Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään.

 

BATAATTIMOLE

2 bataattia viipaleina

½ dl Neito rypsiöljyä, voin maku

1 kpl punasipulia, kuorittuna, hienonnettuna

2 kpl chiliä, hienonnettuna

2 dl hienonnettua korianteria

2 limetin mehu

Pansuolaa

Santa Maria Tellicherry mustapippuria

Sokeria

Voitele bataattisiivut öljyllä ja grillaa kypsiksi. Murskaa bataatit, sekoittaa joukkoon muut aineet, mausta ja tarkista maku.

 

PERSIKKASALSA

1 iso punasipuli, kuorittuna ja hienonnettuna

2 persikkaa, kuutioituna

1 chili, hienonnettuna

½ dl 122 lientä (1 osa etikkaa, 2 osaa vettä ja sokeria, kiehauta)

½ dl Apetit Valkosipuli-basilika rypsiöljyä

2 kpl limemehua

2 rkl sokeria

2 rkl hienonnettua korianteria

Pansuolaa

Santa Maria Tellicherry mustapippuria

Sekoita kaikki aineet keskenään. Mausta Pansuolalla ja Santa Maria Tellicherry mustapippurilla. Tarkista maku.

 

KASVIGRILLETTI

4 kpl Muu Kasvigrilettiä

100 g gouda juusto yrttitäytettä

Jaa täyte neljään osaan. Grillaa Muu kasvigrillettit toiselta puolen käännä grilletti ja levitä täyte grilletin päälle. Sulje grillin kansi ja kuorruta grilletti.

 

YRTTINEN VIHERSALAATTI

1 ruukku Lehtipersilja

1 ruukku basilikaa

1 rasia rucolaa

1 ruukku korianteri

0,5dl Neito sitruunamausteöljyä

Nypi yrttien lehdet ja sekoita kaikki raaka-aineet keskenään.

Annostele lautaselle yrttigoudalla täytetty broileripihvi ja/tai yrttigoudalla päällystetty kasvigrilletti. Lisää kylkeen bataattimole, persikkasalsa ja yrittinen vihersalaatti.

 

Jakso 4: GRILLATTUA BBQ LOHTA JA GRILLATTUA MANSIKKARAHKA PULLAA

GRILLATTUA BBQ LOHTA

1 kg Benella kirjolohifileetä

2 dl Bull’s Eye BBQ kastiketta

Pansuolaa

Aseta Benella kirjolohifilee folion päälle. Mausta kalafilee suolalla ja penslaa Bull’s Eye BBQ kastiketta kalafileen päälle. Grillaa kalafilee epäsuorassa lämmössä, lisää kostutettuja savustuslastuja hiilien päälle ja sulje grillin kansi. Grillaa kalafilee kypsäksi.

 

KIRKAS COLESLAW

1 l ohueksi suikaloitua valkokaalia
2 dl lehtikaalia suikaleina
2 hienonnettua sellerinvartta

1 ruukku basilikaa
3 tl Dijon sinappia
2 rkl valkoviinietikkaa
5 rkl Apetit Sitruuna-basilika rypsiöljyä

Pansuolaa

Santa Maria Tellicherry mustapippuria

Sokeria

Sekoita kulhonpohjalle Dijon sinappi, valkoviinietikka, Apetit Sitruuna-basilika rypsiöljy, Pansuola, Santa Maria Tellycherry mustapippuri ja sokeri. Sekoita kaali, lehtikaali, basilika ja selleri kastikkeen sekaan ja anna maustua hetki ennen tarjoilua.

 

GRILLATTU SALSA

1 paprika

2-3 kpl jalopenoja

1 sipuli

5 valkosipulinkynttä

2-3 tomaattia

2 limen mehu

1 ruukku korianteria

1 tl Pansuolaa

1 tl sokeria

Grillaa sipulit, paprika (poista siemenet), jalopenot (kokonaisina) ja tomaatit tummiksi pinnaltaan. Laita kaikki raaka-aineet blenderiin ja sekoita rouheaksi salasaksi

 

BBQ PERUNAVARRAS

600 g uusia perunoita

2 kpl Reformi yrttiliemikuutio

1 l vettä

2 dl Bull’s Eye BBQ kastiketta

Pansuolaa

Santa Maria Tellicherry mustapippuria

Grillivartaita

Laita kattilaan yksi litra vettä ja kiehauta, lisää Reformi yrttiliemikuutiot ja perunat. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat melkein kypsiä. Ota perunat kattilasta, anna hetki jäähtyä ja laita vartaaseen. Sivele pintaan Bull’s Eye BBQ kastiketta ja grillaa miedolla lämmöllä. Muista myös sivellä perunoita BBQ kastikkeella grillauksen aikana. Mausta lopussa Pansuolalla ja Santa Maria Tellicherry mustapippurilla.

 

GRILLATTUJA MANSIKKARAHKAPULLIA

15 g hiiva

1,5 dl maitoa

½ tl Pansuolaa

1 dl sokeria

½ tl kardemumma

1 kananmuna

5 dl vehnäjauhoja

40 g voisula

Laita yleiskoneen kulhoon hiiva, maito, sokeri, Pansuola, kananmuna ja kardemumma. Sekoita tasaiseksi, lisää jauhot ja voisula. Sekoita taikinaksi. Ota taikinasta golfpallon kokoisia palloja, litistä tai kaulitse puolen sentin paksuisiksi levyiksi. Anna kohota 5 min. Grillaa pullalevyt epäsuorassa lämmössä molemmilta puolilta, kunnes ovat kullanruskeita.

Levitä lämpimälle pullalle reilusti vaniljarahkaa ja mansikkasurvosta. Kruunaa annos marinoiduilla mansikoilla.

 

MANSIKKASURVOS

500 g tuoreita mansikoita

150 g sokeria

Survo mansikat ja sokeri keskenään.

 

VANILJARAHKA

250 g maitorahka

200 g kuohukermaa

0,5dl tomusokeria

1 kpl sitruunankuoriraaste

1 rkl vaniljasokeria

Vaahdota kuohukermaa ja sekoita muut aineet joukkoon.

 

MARINOITUJA MANSIKOITA

1 rasia mansikoita lohkoina

2 rkl sokeria

0,5 dl Neito Mansikkaöljyä

 

Jakso 5: GRILATUT WINGSIT JA CRISPY CHICKEN SEKÄ KASVIGRILLIMAKKARA

GRILLATUT WINGSIT JA CRISPY CHICKEN

1,5 kg Kariniemen Kananpojan Combo Wings Peach Sriracha ja Crispy

Grillaa kanatuotteet grillissä miedolla lämmöllä 20-30 minuuttia.

 

AURAJUUSTO-SMETANA

200 g aurajuustoa

400 g smetana

1 sitruunan mehu

Pansuolaa

Santa Maria Tellicherry mustapippuria

Raasta aurajuusto kulhoon, lisää muut raaka-aineet ja sekoita tasaiseksi. Mausta Pansuolalla ja Santa Maria Tellicherry mustapippurilla.

 

KOKONAISIA GRILLATTUJA PORKKANOITA

8 kpl porkkanoita kuorittuna

Reformi Luomu Kanaliemijauhetta

½ dl Apetit Sitruuna-basilika rypsiöljyä

Pansuolaa

Santa Maria Tellicherry mustapippuria

Keitä kokonaisa porkkanoita kanaliemessä noin 10 min. Jäähdytä. Voitele porkkanat Apetit Sitruuna-basilika rypsiöljyllä ja grillaa porkkanoihin suoralla lämmöllä tumma rapea pinta. Mausta Pansuolalla ja Santa Maria Tellicherry mustapippurilla.

 

LEHTIKAALISALAATTI

1 iso nippu lehtikaalia, isoiksi paloiksi revittynä

1 punasipuli, kuorittuna ja suikaloituna

3 dl Heinz majoneesia

Pansuolaa

Santa Maria Tellicherry mustapippuria

Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään, mausta Pansuolalla ja Santa Maria Tellicherry mustapippurilla. Anna maustua hetki.

 

VARSISELLERIPIKKELI

200 g varsiselleriä

1 dl väkiviinaetikkaa

2 dl sokeria

2 dl vettä

Sekoita vesi, etikka ja sokeri keskenään. Viipaloi varsiselleri ohuiksi viipaleiksi ja sekoittaa liemen joukkoon. Anna marinoitua hetki.

 

JALOPENO-VUUSTOMAKKARA

4 kpl Muu Kasvigrillimakkaraa Jalopeno-vuusto

Grillaa makkarat grillissä.

 

SINAPINSIEMENMAJONEESI

2 dl Heinz majoneesi

½ dl sinapinsiemeniä

1 dl sinappi

Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään.

 

CHIPOTLEKETSUPPI

2 dl Heinz tomaattiketsuppia

2 rkl Chipotle tahnaa

Sekoita raaka-aineet keskenään.

 

SALAATTIPIKKELI

1 Amerikansalaattia

1 pnt ruohosipulia

1 dl väkiviinaetikka

2 dl sokeria

2 dl vettä

Sekoita vesi, etikka ja sokeri keskenään. Viipaloi salaatit ja hienonna sipuli ja sekoittaa liemen joukkoon. Anna marinoitua hetki.

 

Jakso 6: GRAAVILOHIPIZZA

  

PIZZATAIKINA

15 g tuorehiiva

750 g vehnäjauhoja

15 g Pansuolaa

525 g vettä

15 g sokeria

0,5 dl Neito Rypsiöljyä

Sekoita kaikki aineet yleiskoneessa keskenään ja vaivaa n. 10 minuuttia. Kohota kylmässä mieluiten yön yli. Leikkaa taikinasta 100 g paloja ja kauli 1- 2 mm paksuisiksi pizzapohjiksi.

 

GRAAVKIRJOLOHI

500 g Benella kirjolohta

100 g Pansuolaa

100 g sokeria

1 kpl sitruunakuorta

3 rkl kapriksia

½ pnt tilliä, hienonnettuna

Fileoi Benella kirjolohi. Sekoita keskenään Pansuola, sokeri ja sitruunankuori. Laita astian pohjalle 50 g Pansuolaa ja 50 g sokeria. Aseta suola-sokeriseoksen päälle fileoitu Benella kirjolohi ja laita loput suola-sokeriseoksesta kalan päälle. Anna kalan marinoitua yön yli. Leikkaa graavatusta kalasta ohuita viipaleita pizzan päälle.

 

MÄTIMOUSSE

2 dl smetanaa

1 dl valutettua siian mätiä

0,5dl tilli haketta

ripaus Santa Maria Tellicherry mustapippuria

Vaahdota smetana ja lisää loput raaka-aineet joukkoon sekoita.

 

PIKKELÖITY PUNASIPULI

1 kpl punasipulia

½ dl väkiviinaetikkaa

1 dl sokeria

1 dl vettä

Sekoita vesi, etikka ja sokeri keskenään. Viipaloi sipulit ja sekoittaa liemen joukkoon. Anna marinoitua hetki.

 

BBQ GRILLETTI

4 kpl Muu Kasvigrillettiä

1 dl Bull´s Eye BBQ kastiketta

Grillaa Muu Kasvigrilletit grillissä ja sivele grillauksen aikana niitä Bull´s Eye BBQ kastikkeella.

 

SITRUUNA-BASILIKAMAJONEESI

1 kananmuna

2 dl Apetit Sitruuna-basilika rypsiöljyä

1 rkl vahvaa sinappia

1 rkl väkiviinaetikkaa

0,5tl Pansuolaa

Laita kaikki ainekset korkeaan astiaan. Vie sauvasekoittaja astian pohjalle ja poraa sekoittajalla muutamia kertoja ylöspäin nostaen. Näet kuinka ainekset muuttuvat majoneesiksi.

 

SALAATTI VERDE

100 g pinaattia

100 g ruocolaa

100 g lehtikaalia

100 g fenkolia

1 pnt persilja, hienonnettuna

1 dl Neito Yrtinmakuinen rypsiöljyä

3 rkl väkiviinaetikkaa

3 rkl sokeria

Pansuolaa

Santa Maria Tellicherry mustapippuria

Sekoita keskenään etikka, sokeri ja öljy. Hienonna fenkoli ja persilja. Sekoita kaikki aineet keskenään. Mausta Pansuolalla ja Santa Maria Tellicherry mustapippurilla

 

BROCCOLIINI JA PARSAA

400 g broccoliinia

400 g parsaa

1 dl Apetit Struuna-basilika rypsiöljyä

Pansuolaa

Santa Maria Tellicherry mustapippuria

Leikkaa parsasta kannat pois. Laita kulhoon parsat, broccoliinit ja Apetit Sitruuna-basilika rypsiöljy. Sekoita. Grillaa parsat ja broccoliinit noin 3 minuuttia molemmilta puolilta. Mausta Pansuolalla ja Santa Maria Tellicherry mustapippurilla.

 

Jakso 7: BBQ KANANPOJAN PAISTIVARRAS & GRILLATTU SUKLAAKAKKU

  

BBQ PAISTINVARRAS

8 kpl Kariniemen Kananpojan paistivarrasta

Neito Rypsiöljyä

Kuivaa Karinemen Kananpojan paistivartaat marinadista ja sivele Neito Rypsiöljyllä. Grillaa kanavartaat grillissä keskilämmöllä molemmilta puolelta 5 minuuttia.

 

MANGOKETSUPPI

2 dl Heinz tomaattiketsuppia

1 mangoa

Kuori mango, leikkaa hedelmäliha irti kivestä ja kuutioi. Laita mangopalaset astiaan ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää joukkoon Heinz tomaattiketsuppi ja sekoita tasaiseksi.

 

WASABI & SESAMI MAJONEESI

2 dl Heinz majoneesi

2 rkl Santa Maria Wasabi & Sesame mausteseosta

½ sitruunan mehu

Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna maustua hetki.

 

GRILLATTU SYDÄNSALAATTI JA WASABI & SESAME VINEGRETTE

4 kpl sydänsalaattia

½ dl soija

2 dl Neito Sitruuna mausteöljyä

2 rkl Santa Maria Wasabi & Sesame mausteseosta

Pansuolaa

Sokeria

Santa Maria Tellicherry mustapippuria

Sekoita kaikki aineet paitsi salaatit keskenään. Leikkaa salaatit keskeltä kahtia. Sivele salaatteja vinegrettekastikeella ja grillaa molemmilta puolelta muutama minuutti. Grillauksen jälkeen sivele salaatteja vielä reilusti vinegrettekastikkeella ja mausta Pansuolalla ja Santa Maria Tellichelly mustapippurilla.

 

GRILLATTU SUKLAAKAKKU

100 g sokeria

100 g voita

100 g suklaata

2 kpl kananmunia

2 rkl maizena maissitärkkelystä

Neito Rypsiöljyä

Pieniä alumiinivuokia

Sulata kattilassa suklaa ja voi. Lisää joukkoon sokeri, kananmunat ja Maizena. Sekoita tasaiseksi. Voitele alumiinivuoat Neito Rypsiöljyllä ja kaada taikina vuokiin. Täytä vuoat vaan 2/3 osa. Kypsennä suklaakakut grillin epäsuorassa lämmössä kunnes ovat kypsiä.

 

VANILJAJÄÄTELÖ

2 dl vaniljajäätelöä

 

TUOREMARJASALAATTI

1 dl mansikoita

1 dl mustikoita

1 dl vadelmia

½ dl Neito Mansikkaöljyä

2 rkl sokeria

Sitruunanmehu

Sekoita kaikki aineet kulhossa ja anna maustua hetki.

 

Jakso 8: GRILLATTUA PAKETTISIIKAA & HOT DOGEJA

GRILLATTU PAKETTISIIKA

4 kpl Benella siikapaloja à160g

20 kpl kivetön kalamata-oliivia

20 kpl paahdettuja manteleita

12 kpl isoja kapriksia

1 dl ruohosipuli haketta

4 sitruuna viipaletta

80 g voita

Pansuolaa

Santa Maria Tellicherry mustapippuria

Leikkaa leivinpaperista 4 x 40 cm pitkiä paloja. Mausta Benella siikapalat Pansuolalla ja Santa Maria Tellycherry mustapippurilla. Aseta siikapala keskelle leivinpaperia ja sen päälle 20g voita, 5 kpl kalamata-oliiveja, 5 kpl paahdettuja manteleita, 3 kpl kapriksia ja 1 sitruunaviipale. Sulje tiiviiksi paketiksi ja vuoraa paketti foliolla. Kypsennä Grillin epäsuorassa lämmössä noin 25 min. Avaa paketit vasta pöydässä ja nauti niiden ihanasta tuoksusta.

 

JUGURTTIPAVUT

200 g neulapapuja, ryöpättynä

1 dl turkkilaista jugurttia

½ dl Heinz majoneesia

½ dl sitruunanmehua

Pansuolaa

Santa Maria Tellicherry mustapipuria

Sokeria

Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarkista maku.

 

GRILLATTUJA UUNIPERUNOITA

4 kpl isoja uuniperunoita (Rosamunda)

1 dl Neito valkosipuli mausteöljyä

Pansuolaa

Santa Maria Tellicherry mustapippuria

Leikkaa perunat noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi ja keitä Pansuolalla maustetussa vedessä 15 minuuttia, kunnes perunat ovat melkein kypsiä. Sivele perunat Neito valkosipuli mausteöljyllä ja grillaa kunnes perunat ovat kypsiä. Mausta Pansuolalla ja Santa Maria Tellicherry mustapippurilla.

 

ORIGINAL HOT DOG

4 kpl Muu Kasvigrillimakkara Originalia

Grillaa makkarat grillissä.

 

CHILI MAJONEESI

2 dl Heinz majoneesia

1 dl Heinz tomaattiketsuppia

1 rkl Santa Maria Chili explosion maustetta

Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarkista maku

 

HOT DOG SÄMPYLÄ

4 kpl hot dog briossisämpylöitä

Lämmitä sämpylät grillissä.

 

LIMEPIKKELÖITY JALOPENO

1 dl väkiviinaetikka

2 dl sokeria

2 dl vettä

1 kpl limen mehu ja kuori

5 kpl jalopenoja

Sekoita vesi, etikka, sokeri ja limen mehu sekä kuori keskenään. Viipaloi jalopenot ja sekoittaa liemen joukkoon. Anna tekeytyä hetki.

 

Jakso 9: TOMAATTI-BASILIKA BROILERIFILEETÄ JA GRILLATTUJA PERSIKOITA

  

TOMAATTI-BASILIKA BROILERIFILEE

2 pkt Kariniemen Kananpojan rintafilee tomaatti-basilika

½ dl Apetit Valkosipuli-basilika rypsiöljyä

Pansuolaa

Keitä Kariniemen Kananpojan rintafileitä myyntipakkauksessa seitsemän minuuttia. Avaa paketti, kuivaa fileet ja sivele Apetit Valkosipuli-basilika rypsiöljyllä. Grillaa fileitä kuumalla grillillä molemmilta puolelta muutama minuutti. Mausta Pansuolalla.

 

SAVUSTETTU CAPRESE

2 kpl Mozzarella juustoa

4 kpl tomaatteja

1 pnt basilikaa

½ dl Apetit Valkosipuli-basilika rypsiöljyä

Pansuolaa

Santa Maria Tellichery mustapippuria

Kuivaa Mozzarella juustot paperilla. Savusta juustoja savustimessa n.  5 minuuttia. Leikkaa juustot ja tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna basilika. Laita juusto ja tomaattiviipaleet limittäin ja sivele pintaan Apetit Valkosipuli-basilika rypsiöljyä. Ripottele päälle hienonnettu basilika. Mausta Pansuolalla ja Santa Maria Tellicherry mustapippurilla.

 

GRILLATTU KESÄKURPITSA

1 kesäkurpitsa

1 dl Bull´s Eye Original BBQ kastiketta

Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin neljään osan, sivele pintaan Bull´s Eye BBQ kastiketta. Grillaa kesäkurpitsoja molemmilta puolilta muutama minuutti.

 

LÄMMIN MURSKATTUA TOMAATTI-BASILIKAPERUNA

4 dl kuohukerma

1 kpl Reformi Luomu Basilika-tomaattiliemikuutio

600 g peruna, kypsänä

1 pnt basilikaa

2 kpl tomaatteja

Pansuolaa

Santa Maria Tellicherry mustapippuria

Kiehauta kattilassa kerma ja Reformi Luomu Basilika-tomaattiliemikuutio. Lisää keitetyt perunat, murskaa ne ja lämmitä seos. Lisää lopuksi kuutioidut tomaatit ja basilika, mausta Pansuolalla ja Santa Maria Tellicherry mustapippurilla.

 

GRILLATTUJA PERSIKOITA

4 kpl persikoita

Neito Rypsiöljyä

Leikkaa persikat keskeltä kahtia, poista kivi ja voitele persikat Neito rypsiöljyllä. Grillaa persikoita molemmilta puolilta muutama minuutti. ¨

 

MASCARPONEMOUSSE

1 prk Mascarpone tuorejuustoa (250g)

2 dl kuohukerma

1  sitruunankuori

1 dl tomusokeria

Sekoita kaikki aineet keskenään ja vaahdota vispilällä kevyeksi vaahdoksi.

 

Jakso 10: MAJONEESIKIRJOLOHTA, KASVIGRILLIMAKKARAA JA GRILLIPÄÄRYNÄT

  

MAJONEESIKIRJOLOHI

800 g Benella kirjolohta (4 noin 200 gr palaa)

1 dl Heinz Seriously Good Majoneesia

Pansuolaa

Voitele lohipalat kauttaaltaan Heinz majoneesilla. Majoneesia antaa makua ja estää tarttumasta kalaa grilliin. Mausta Pansuolalla. Aseta Benella kirjolohipalat nahkapuoli ylöspäin grilliin suoraan lämpöön ja grillaa 3 minuuttia / puoli. Kala saa jäädä puolikypsäksi.

 

KERMAVIILI-PERUNASALAATTI

400 g keittyjä viipaloituja perunoita

200 g ryöpättyjä vihreitä papuja

1 kevätsipuli, hienonnettuna

1 prk kermaviiliä

1 rkl vaaleaa balsamiviinietikka

1 tl Pansuolaa

0,5 tl Santa Maria Tellicherry mustapippuria

Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään. Tarkista maku ja anna mausta 15min.

 

ANJOVISVOI

200 g huoneen lämpöistä voita

1 prk anjovista + liemi

1 puntti tilliä

1 sitruunan kuori, raastettuna

Leikkaa anjovikset ja tilli pieneksi hakkeeksi ja sekoita voin joukkoon. Vaahdota vispilällä 5 min kevyeksi vaahdoksi.

 

KASVIGRILLIMAKKARAA

4 kpl Muu Kasvigrillimakkara Originalia.

Grillaa makkarat grillissä.

 

LÄMMIN OMENASINAPPI

1 omena, raastettuna

1 sipulia

½ dl Neito Sitruuna mausteöljyä

2 dl sinappia

2 rkl vaaleata balsamiviinietikka

Pansuolaa

Santa Maria Tellicherry mustapippuria

Hienonna sipulit ja kuullota kevyesti Neito Sitruuja mausteöljyssä, lisää omena ja sinappi ja kiehuta. Mausta Pansuolalla ja Santa Maria Tellicherry mustapippurilla.

 

GRILLIPÄÄRYNÄT

4 kpl päärynää

2 rkl Neito Sitruuna mausteöljyä

¼ sitruunan mehu

1 tl tomusokeria

Leikkaa päärynät pituussuunnassa kahtia, poista siemenkodat. Voitele päärynöiden leikkuupinta Neito Sitruuna mausteöljyllä ja grillaa grillissä molemmalta puolelta muutaman minuutin. Ripottele päärynöiden päälle tomusokeria ja sitruunanmehua.

 

MINTTU-HUNAJA-JOGURTTI

200 g turkkilaista jogurttia

50 g hunaja

1 pnt minttua

1 rkl tomusokeria

ripaus Pansuolaa

Hienonna minttu, sekoita kaikki raaka-aineet keskenään ja anna hetki maustua.

 

PAAHDETUT MANTELILASTUT

100 g mantelilastuja

Paahda mantelilastut grillikorissa kullanruskeiksi.

 

________________