Täytetty Benella siika
2 kpl kokonaista Benella siikaa, puhkaistuna
1 kpl kalan täyte
Pansuolaa
Neito rypsiöljyä
Tuoretta timjamia
Sidontanarua
Mausta Benella siiat Pansuolalla ja voitele Neito rypsiöljyllä kalan pinta. Täytä kalat fenkoli täytteellä ja tuoreilla timjamin oksilla. Sido kala narulla. Laita grillihiilien päälle kostutettuja savustuspuruja ja grillaa miedolla lämmöllä molemmilta puolilta n. 10 minuuttia kannen alla, jotta kevyt savunmaku tarttuu kalaan.
Kalan täyte
100 g sipulia, suikaloituna
100 g fenkolia, suikaloituna
0,5 dl Neito rypsiöljyä
¼ pnt timjamia, hienonnettuna
½ sitruunan mehu
Pansuolaa
Rouhittua Santa Maria Tellicherry mustapippuria
Sokeria
Freesaa fenkoli ja sipulit oliiviöljyssä n. 10 minuuttia. Lisää timjami ja sitruunan mehu. Mausta Pansuolalla, sokerilla ja Santa Maria Tellicherry mustapippurilla. Jäähdytä. Käytä kalan täytteenä.
Grillattua kevätkaalia
2 kpl kevätkaalia
1 tl Pansuolaa
1 dl Neito voin makuinen rypsiöljy
Leikkaa kaalit 12 osaan ja keitä Pansuolalla maustetussa vedessä 2 minuuttia. Jäähdytä. Voitele kaalit Neito voin makuisella rypsiöljyllä ja grillaa miedolla lämmöllä grillissä molemmilta puolilta n. 5 minuuttia, mausta Pansuolalla.
Ruohosipuli-jogurttimajoneesi
2 dl turkkilaista jogurttia
2 dl Heinz majoneesia
1 rkl sokeria
½ sitruunan mehu
1 pnt ruohosipulia, hienonnettuna
Pansuolaa
Santa Maria Tellycherry mustapippuria
Sekoita kaikki aineet keskenään ja mausta Pansuolalla sekä Santa Maria Tellycherry mustapippurilla. Anna maustua pari tuntia, tarjoile grillatun kalan kanssa.
Kaalipyörykkä varras
1 pkt Muu Kasvipyöryköitä
1 varhaiskaali
1 dl Bull’s Eye bbq kastiketta
Ryöppää kaalinlehdet kiehuvassa vedessä ja jäähdytä. Sekoita Bull’s Eye Bbq kastike ja Muu Kasvipyörykät keskenään. Kääri kaalinlehdet Muu kasvipyöryköiden ympärille. Laita pyörykät vartaisiin (5 kpl/varras) ja grillaa.
Purjo-paprikasalsa
1 purjo hakkeena
1 paprika
0,5 dl Neito Sitruuna mausteöljyä
Sitruunanmehu
Pansuolaa
Santa Maria Tellycherry mustapippuria
Grillaa paprika kokonaisena, jäähdytä ja leikkaa kuutioiksi. Sekoita kaikki raaka-aineet ja tarkista maku.
KIRJOLOHIBURGERI
600 g Benella kirjolohifileetä
3 dl kuohukermaa
40 g voita
1 rkl Pansuolaa
1 dl tilliä
Jauha Benella kirjolohifilee lihamyllyllä. Laita jauhettu kalamassa yleiskoneen kulhoon, sekoita vispilällä. Lisää ensin kerma ohuena nauhana. Sen jälkeen sulatettu voi ja lopuksi Pansuola sekä tilli. Muotoile 150 g pihvejä ja grillaa kypsiksi.
TILLIMAJONEESI
Tilliöljy
2 nippu tilliä
4 dl Neito rypsiöljyä
1 tl Pansuolaa
Laita kaikki raaka-aineet blenderiin ja soseuta tasaiseksi. Siivilöi öljy kankaan läpi.
Tillimajoneesi
1 kananmuna
3 dl tilliöljyä (jonka valmistit aikaisemmin)
1 rkl sinappia
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl Pansuolaa
1 tl sokeria
Laita kaikki raaka-aineet korkeaan kapeaan astiaan. Vie sauvasekoitin astian pohjalle ja poraa sekoittajalla muutamia kertoja ylöspäin nostaen. Näet kuinka ainekset muuttuvat majoneesiksi.
KURKKUPIKKELSI
4 kpl avomaankurkkua kuorittuina ja viipaloituina
1 dl tillihaketta
0,5 dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
1 dl vettä
Sekoita etikka, sokeri ja vesi. Yhdistä joukkoon avomaankurkut ja tillihake.
PIPARJUURIKETSUPPI
2 dl Heinz ketsuppia
2 rkl raastettua piparjuurta
1 tl suolaa
Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään.
KASVIBURGERI
4 kpl Muu Royale kasviburgerpihviä
1 rkl Reformi kasvisliemijauhetta
2 rkl Heinz tomaattiketsuppia
2 rkl Neito sitruunan makuinen rypsiöljyä
½ tl Pansuola
1 tl sokeria
Sekoita Reformi kasvisliemijauhe, Heinz tomaattiketsuppi, Pansuola, sokeri ja Neito sitruunan makuinen rypsiöljy keskenään. Valele kasvisliemitahnalla pihvejä paiston aikana.
BBQ MAJONEESI
2 dl Heinz majoneesia
1 dl Heinz tomaattiketsuppia
1 dl Bull`s Eye BBQ kastiketta
Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään
KIRJOLOHIBURGERIN KOKOAMINEN
Laita hampurilaissämpylän pohjalle ja kanteen ensi 1 rkl tillimajoneesia. Lisää pohjalle vielä reilusti kurkkupikkelsiä, salaattia ja kirjolohipihvi. Sulje kansi ja nauti.
KASVIBURGERIN KOKOAMINEN
Laita hampurilaissämpylä pohjalle reilusti BBQ Majoneesia ja kanteen piparjuuriketsuppia. Lisää pohjalle salaattia, tomaattiviipale ja kasvipihvi. Sulje kansi ja nauti.
YRTTIGOUDALLA TÄYTETTY BROILERINFILEEPIHVI
4 kpl Kariniemen kananpojan isoa fileepihviä chili & persikka
1 annos Gouda juustotäytettä (ohje alla)
Pansuolaa
Santa Maria Tellicherry mustapippuria
Avaa broilerin fileepihvit. Jaa Gouda juustotäyte neljään osaan ja aseta täyte keskelle fileetä. Käännä broilerin fileepihvin toinen puoli täytteen päälle ja painele reunat yhteen. Grillaa täytetyt fileepihvit kypsiksi.
GOUDA JUUSTOTÄYTE
100 g Gouda juustoaraastetta
0,5dl lehtipersiljahaketta
1 dl basilika haketta
1 dl Heinz majoneesia
Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään.
BATAATTIMOLE
2 bataattia viipaleina
½ dl Neito rypsiöljyä, voin maku
1 kpl punasipulia, kuorittuna, hienonnettuna
2 kpl chiliä, hienonnettuna
2 dl hienonnettua korianteria
2 limetin mehu
Pansuolaa
Santa Maria Tellicherry mustapippuria
Sokeria
Voitele bataattisiivut öljyllä ja grillaa kypsiksi. Murskaa bataatit, sekoittaa joukkoon muut aineet, mausta ja tarkista maku.
PERSIKKASALSA
1 iso punasipuli, kuorittuna ja hienonnettuna
2 persikkaa, kuutioituna
1 chili, hienonnettuna
½ dl 122 lientä (1 osa etikkaa, 2 osaa vettä ja sokeria, kiehauta)
½ dl Apetit Valkosipuli-basilika rypsiöljyä
2 kpl limemehua
2 rkl sokeria
2 rkl hienonnettua korianteria
Pansuolaa
Santa Maria Tellicherry mustapippuria
Sekoita kaikki aineet keskenään. Mausta Pansuolalla ja Santa Maria Tellicherry mustapippurilla. Tarkista maku.
KASVIGRILLETTI
4 kpl Muu Kasvigrilettiä
100 g gouda juusto yrttitäytettä
Jaa täyte neljään osaan. Grillaa Muu kasvigrillettit toiselta puolen käännä grilletti ja levitä täyte grilletin päälle. Sulje grillin kansi ja kuorruta grilletti.
YRTTINEN VIHERSALAATTI
1 ruukku Lehtipersilja
1 ruukku basilikaa
1 rasia rucolaa
1 ruukku korianteri
0,5dl Neito sitruunamausteöljyä
Nypi yrttien lehdet ja sekoita kaikki raaka-aineet keskenään.
Annostele lautaselle yrttigoudalla täytetty broileripihvi ja/tai yrttigoudalla päällystetty kasvigrilletti. Lisää kylkeen bataattimole, persikkasalsa ja yrittinen vihersalaatti.
GRILLATTUA BBQ LOHTA
1 kg Benella kirjolohifileetä
2 dl Bull’s Eye BBQ kastiketta
Pansuolaa
Aseta Benella kirjolohifilee folion päälle. Mausta kalafilee suolalla ja penslaa Bull’s Eye BBQ kastiketta kalafileen päälle. Grillaa kalafilee epäsuorassa lämmössä, lisää kostutettuja savustuslastuja hiilien päälle ja sulje grillin kansi. Grillaa kalafilee kypsäksi.
KIRKAS COLESLAW
1 l ohueksi suikaloitua valkokaalia
2 dl lehtikaalia suikaleina
2 hienonnettua sellerinvartta
1 ruukku basilikaa
3 tl Dijon sinappia
2 rkl valkoviinietikkaa
5 rkl Apetit Sitruuna-basilika rypsiöljyä
Pansuolaa
Santa Maria Tellicherry mustapippuria
Sokeria
Sekoita kulhonpohjalle Dijon sinappi, valkoviinietikka, Apetit Sitruuna-basilika rypsiöljy, Pansuola, Santa Maria Tellycherry mustapippuri ja sokeri. Sekoita kaali, lehtikaali, basilika ja selleri kastikkeen sekaan ja anna maustua hetki ennen tarjoilua.
GRILLATTU SALSA
1 paprika
2-3 kpl jalopenoja
1 sipuli
5 valkosipulinkynttä
2-3 tomaattia
2 limen mehu
1 ruukku korianteria
1 tl Pansuolaa
1 tl sokeria
Grillaa sipulit, paprika (poista siemenet), jalopenot (kokonaisina) ja tomaatit tummiksi pinnaltaan. Laita kaikki raaka-aineet blenderiin ja sekoita rouheaksi salasaksi
BBQ PERUNAVARRAS
600 g uusia perunoita
2 kpl Reformi yrttiliemikuutio
1 l vettä
2 dl Bull’s Eye BBQ kastiketta
Pansuolaa
Santa Maria Tellicherry mustapippuria
Grillivartaita
Laita kattilaan yksi litra vettä ja kiehauta, lisää Reformi yrttiliemikuutiot ja perunat. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat melkein kypsiä. Ota perunat kattilasta, anna hetki jäähtyä ja laita vartaaseen. Sivele pintaan Bull’s Eye BBQ kastiketta ja grillaa miedolla lämmöllä. Muista myös sivellä perunoita BBQ kastikkeella grillauksen aikana. Mausta lopussa Pansuolalla ja Santa Maria Tellicherry mustapippurilla.
GRILLATTUJA MANSIKKARAHKAPULLIA
15 g hiiva
1,5 dl maitoa
½ tl Pansuolaa
1 dl sokeria
½ tl kardemumma
1 kananmuna
5 dl vehnäjauhoja
40 g voisula
Laita yleiskoneen kulhoon hiiva, maito, sokeri, Pansuola, kananmuna ja kardemumma. Sekoita tasaiseksi, lisää jauhot ja voisula. Sekoita taikinaksi. Ota taikinasta golfpallon kokoisia palloja, litistä tai kaulitse puolen sentin paksuisiksi levyiksi. Anna kohota 5 min. Grillaa pullalevyt epäsuorassa lämmössä molemmilta puolilta, kunnes ovat kullanruskeita.
Levitä lämpimälle pullalle reilusti vaniljarahkaa ja mansikkasurvosta. Kruunaa annos marinoiduilla mansikoilla.
MANSIKKASURVOS
500 g tuoreita mansikoita
150 g sokeria
Survo mansikat ja sokeri keskenään.
VANILJARAHKA
250 g maitorahka
200 g kuohukermaa
0,5dl tomusokeria
1 kpl sitruunankuoriraaste
1 rkl vaniljasokeria
Vaahdota kuohukermaa ja sekoita muut aineet joukkoon.
MARINOITUJA MANSIKOITA
1 rasia mansikoita lohkoina
2 rkl sokeria
0,5 dl Neito Mansikkaöljyä
GRILLATUT WINGSIT JA CRISPY CHICKEN
1,5 kg Kariniemen Kananpojan Combo Wings Peach Sriracha ja Crispy
Grillaa kanatuotteet grillissä miedolla lämmöllä 20-30 minuuttia.
AURAJUUSTO-SMETANA
200 g aurajuustoa
400 g smetana
1 sitruunan mehu
Pansuolaa
Santa Maria Tellicherry mustapippuria
Raasta aurajuusto kulhoon, lisää muut raaka-aineet ja sekoita tasaiseksi. Mausta Pansuolalla ja Santa Maria Tellicherry mustapippurilla.
KOKONAISIA GRILLATTUJA PORKKANOITA
8 kpl porkkanoita kuorittuna
Reformi Luomu Kanaliemijauhetta
½ dl Apetit Sitruuna-basilika rypsiöljyä
Pansuolaa
Santa Maria Tellicherry mustapippuria
Keitä kokonaisa porkkanoita kanaliemessä noin 10 min. Jäähdytä. Voitele porkkanat Apetit Sitruuna-basilika rypsiöljyllä ja grillaa porkkanoihin suoralla lämmöllä tumma rapea pinta. Mausta Pansuolalla ja Santa Maria Tellicherry mustapippurilla.
LEHTIKAALISALAATTI
1 iso nippu lehtikaalia, isoiksi paloiksi revittynä
1 punasipuli, kuorittuna ja suikaloituna
3 dl Heinz majoneesia
Pansuolaa
Santa Maria Tellicherry mustapippuria
Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään, mausta Pansuolalla ja Santa Maria Tellicherry mustapippurilla. Anna maustua hetki.
VARSISELLERIPIKKELI
200 g varsiselleriä
1 dl väkiviinaetikkaa
2 dl sokeria
2 dl vettä
Sekoita vesi, etikka ja sokeri keskenään. Viipaloi varsiselleri ohuiksi viipaleiksi ja sekoittaa liemen joukkoon. Anna marinoitua hetki.
JALOPENO-VUUSTOMAKKARA
4 kpl Muu Kasvigrillimakkaraa Jalopeno-vuusto
Grillaa makkarat grillissä.
SINAPINSIEMENMAJONEESI
2 dl Heinz majoneesi
½ dl sinapinsiemeniä
1 dl sinappi
Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään.
CHIPOTLEKETSUPPI
2 dl Heinz tomaattiketsuppia
2 rkl Chipotle tahnaa
Sekoita raaka-aineet keskenään.
SALAATTIPIKKELI
1 Amerikansalaattia
1 pnt ruohosipulia
1 dl väkiviinaetikka
2 dl sokeria
2 dl vettä
Sekoita vesi, etikka ja sokeri keskenään. Viipaloi salaatit ja hienonna sipuli ja sekoittaa liemen joukkoon. Anna marinoitua hetki.
PIZZATAIKINA
15 g tuorehiiva
750 g vehnäjauhoja
15 g Pansuolaa
525 g vettä
15 g sokeria
0,5 dl Neito Rypsiöljyä
Sekoita kaikki aineet yleiskoneessa keskenään ja vaivaa n. 10 minuuttia. Kohota kylmässä mieluiten yön yli. Leikkaa taikinasta 100 g paloja ja kauli 1- 2 mm paksuisiksi pizzapohjiksi.
GRAAVKIRJOLOHI
500 g Benella kirjolohta
100 g Pansuolaa
100 g sokeria
1 kpl sitruunakuorta
3 rkl kapriksia
½ pnt tilliä, hienonnettuna
Fileoi Benella kirjolohi. Sekoita keskenään Pansuola, sokeri ja sitruunankuori. Laita astian pohjalle 50 g Pansuolaa ja 50 g sokeria. Aseta suola-sokeriseoksen päälle fileoitu Benella kirjolohi ja laita loput suola-sokeriseoksesta kalan päälle. Anna kalan marinoitua yön yli. Leikkaa graavatusta kalasta ohuita viipaleita pizzan päälle.
MÄTIMOUSSE
2 dl smetanaa
1 dl valutettua siian mätiä
0,5dl tilli haketta
ripaus Santa Maria Tellicherry mustapippuria
Vaahdota smetana ja lisää loput raaka-aineet joukkoon sekoita.
PIKKELÖITY PUNASIPULI
1 kpl punasipulia
½ dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
1 dl vettä
Sekoita vesi, etikka ja sokeri keskenään. Viipaloi sipulit ja sekoittaa liemen joukkoon. Anna marinoitua hetki.
BBQ GRILLETTI
4 kpl Muu Kasvigrillettiä
1 dl Bull´s Eye BBQ kastiketta
Grillaa Muu Kasvigrilletit grillissä ja sivele grillauksen aikana niitä Bull´s Eye BBQ kastikkeella.
SITRUUNA-BASILIKAMAJONEESI
1 kananmuna
2 dl Apetit Sitruuna-basilika rypsiöljyä
1 rkl vahvaa sinappia
1 rkl väkiviinaetikkaa
0,5tl Pansuolaa
Laita kaikki ainekset korkeaan astiaan. Vie sauvasekoittaja astian pohjalle ja poraa sekoittajalla muutamia kertoja ylöspäin nostaen. Näet kuinka ainekset muuttuvat majoneesiksi.
SALAATTI VERDE
100 g pinaattia
100 g ruocolaa
100 g lehtikaalia
100 g fenkolia
1 pnt persilja, hienonnettuna
1 dl Neito Yrtinmakuinen rypsiöljyä
3 rkl väkiviinaetikkaa
3 rkl sokeria
Pansuolaa
Santa Maria Tellicherry mustapippuria
Sekoita keskenään etikka, sokeri ja öljy. Hienonna fenkoli ja persilja. Sekoita kaikki aineet keskenään. Mausta Pansuolalla ja Santa Maria Tellicherry mustapippurilla
BROCCOLIINI JA PARSAA
400 g broccoliinia
400 g parsaa
1 dl Apetit Struuna-basilika rypsiöljyä
Pansuolaa
Santa Maria Tellicherry mustapippuria
Leikkaa parsasta kannat pois. Laita kulhoon parsat, broccoliinit ja Apetit Sitruuna-basilika rypsiöljy. Sekoita. Grillaa parsat ja broccoliinit noin 3 minuuttia molemmilta puolilta. Mausta Pansuolalla ja Santa Maria Tellicherry mustapippurilla.
BBQ PAISTINVARRAS
8 kpl Kariniemen Kananpojan paistivarrasta
Neito Rypsiöljyä
Kuivaa Karinemen Kananpojan paistivartaat marinadista ja sivele Neito Rypsiöljyllä. Grillaa kanavartaat grillissä keskilämmöllä molemmilta puolelta 5 minuuttia.
MANGOKETSUPPI
2 dl Heinz tomaattiketsuppia
1 mangoa
Kuori mango, leikkaa hedelmäliha irti kivestä ja kuutioi. Laita mangopalaset astiaan ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää joukkoon Heinz tomaattiketsuppi ja sekoita tasaiseksi.
WASABI & SESAMI MAJONEESI
2 dl Heinz majoneesi
2 rkl Santa Maria Wasabi & Sesame mausteseosta
½ sitruunan mehu
Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna maustua hetki.
GRILLATTU SYDÄNSALAATTI JA WASABI & SESAME VINEGRETTE
4 kpl sydänsalaattia
½ dl soija
2 dl Neito Sitruuna mausteöljyä
2 rkl Santa Maria Wasabi & Sesame mausteseosta
Pansuolaa
Sokeria
Santa Maria Tellicherry mustapippuria
Sekoita kaikki aineet paitsi salaatit keskenään. Leikkaa salaatit keskeltä kahtia. Sivele salaatteja vinegrettekastikeella ja grillaa molemmilta puolelta muutama minuutti. Grillauksen jälkeen sivele salaatteja vielä reilusti vinegrettekastikkeella ja mausta Pansuolalla ja Santa Maria Tellichelly mustapippurilla.
GRILLATTU SUKLAAKAKKU
100 g sokeria
100 g voita
100 g suklaata
2 kpl kananmunia
2 rkl maizena maissitärkkelystä
Neito Rypsiöljyä
Pieniä alumiinivuokia
Sulata kattilassa suklaa ja voi. Lisää joukkoon sokeri, kananmunat ja Maizena. Sekoita tasaiseksi. Voitele alumiinivuoat Neito Rypsiöljyllä ja kaada taikina vuokiin. Täytä vuoat vaan 2/3 osa. Kypsennä suklaakakut grillin epäsuorassa lämmössä kunnes ovat kypsiä.
VANILJAJÄÄTELÖ
2 dl vaniljajäätelöä
TUOREMARJASALAATTI
1 dl mansikoita
1 dl mustikoita
1 dl vadelmia
½ dl Neito Mansikkaöljyä
2 rkl sokeria
Sitruunanmehu
Sekoita kaikki aineet kulhossa ja anna maustua hetki.
GRILLATTU PAKETTISIIKA
4 kpl Benella siikapaloja à160g
20 kpl kivetön kalamata-oliivia
20 kpl paahdettuja manteleita
12 kpl isoja kapriksia
1 dl ruohosipuli haketta
4 sitruuna viipaletta
80 g voita
Pansuolaa
Santa Maria Tellicherry mustapippuria
Leikkaa leivinpaperista 4 x 40 cm pitkiä paloja. Mausta Benella siikapalat Pansuolalla ja Santa Maria Tellycherry mustapippurilla. Aseta siikapala keskelle leivinpaperia ja sen päälle 20g voita, 5 kpl kalamata-oliiveja, 5 kpl paahdettuja manteleita, 3 kpl kapriksia ja 1 sitruunaviipale. Sulje tiiviiksi paketiksi ja vuoraa paketti foliolla. Kypsennä Grillin epäsuorassa lämmössä noin 25 min. Avaa paketit vasta pöydässä ja nauti niiden ihanasta tuoksusta.
JUGURTTIPAVUT
200 g neulapapuja, ryöpättynä
1 dl turkkilaista jugurttia
½ dl Heinz majoneesia
½ dl sitruunanmehua
Pansuolaa
Santa Maria Tellicherry mustapipuria
Sokeria
Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarkista maku.
GRILLATTUJA UUNIPERUNOITA
4 kpl isoja uuniperunoita (Rosamunda)
1 dl Neito valkosipuli mausteöljyä
Pansuolaa
Santa Maria Tellicherry mustapippuria
Leikkaa perunat noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi ja keitä Pansuolalla maustetussa vedessä 15 minuuttia, kunnes perunat ovat melkein kypsiä. Sivele perunat Neito valkosipuli mausteöljyllä ja grillaa kunnes perunat ovat kypsiä. Mausta Pansuolalla ja Santa Maria Tellicherry mustapippurilla.
ORIGINAL HOT DOG
4 kpl Muu Kasvigrillimakkara Originalia
Grillaa makkarat grillissä.
CHILI MAJONEESI
2 dl Heinz majoneesia
1 dl Heinz tomaattiketsuppia
1 rkl Santa Maria Chili explosion maustetta
Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarkista maku
HOT DOG SÄMPYLÄ
4 kpl hot dog briossisämpylöitä
Lämmitä sämpylät grillissä.
LIMEPIKKELÖITY JALOPENO
1 dl väkiviinaetikka
2 dl sokeria
2 dl vettä
1 kpl limen mehu ja kuori
5 kpl jalopenoja
Sekoita vesi, etikka, sokeri ja limen mehu sekä kuori keskenään. Viipaloi jalopenot ja sekoittaa liemen joukkoon. Anna tekeytyä hetki.
TOMAATTI-BASILIKA BROILERIFILEE
2 pkt Kariniemen Kananpojan rintafilee tomaatti-basilika
½ dl Apetit Valkosipuli-basilika rypsiöljyä
Pansuolaa
Keitä Kariniemen Kananpojan rintafileitä myyntipakkauksessa seitsemän minuuttia. Avaa paketti, kuivaa fileet ja sivele Apetit Valkosipuli-basilika rypsiöljyllä. Grillaa fileitä kuumalla grillillä molemmilta puolelta muutama minuutti. Mausta Pansuolalla.
SAVUSTETTU CAPRESE
2 kpl Mozzarella juustoa
4 kpl tomaatteja
1 pnt basilikaa
½ dl Apetit Valkosipuli-basilika rypsiöljyä
Pansuolaa
Santa Maria Tellichery mustapippuria
Kuivaa Mozzarella juustot paperilla. Savusta juustoja savustimessa n. 5 minuuttia. Leikkaa juustot ja tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna basilika. Laita juusto ja tomaattiviipaleet limittäin ja sivele pintaan Apetit Valkosipuli-basilika rypsiöljyä. Ripottele päälle hienonnettu basilika. Mausta Pansuolalla ja Santa Maria Tellicherry mustapippurilla.
GRILLATTU KESÄKURPITSA
1 kesäkurpitsa
1 dl Bull´s Eye Original BBQ kastiketta
Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin neljään osan, sivele pintaan Bull´s Eye BBQ kastiketta. Grillaa kesäkurpitsoja molemmilta puolilta muutama minuutti.
LÄMMIN MURSKATTUA TOMAATTI-BASILIKAPERUNA
4 dl kuohukerma
1 kpl Reformi Luomu Basilika-tomaattiliemikuutio
600 g peruna, kypsänä
1 pnt basilikaa
2 kpl tomaatteja
Pansuolaa
Santa Maria Tellicherry mustapippuria
Kiehauta kattilassa kerma ja Reformi Luomu Basilika-tomaattiliemikuutio. Lisää keitetyt perunat, murskaa ne ja lämmitä seos. Lisää lopuksi kuutioidut tomaatit ja basilika, mausta Pansuolalla ja Santa Maria Tellicherry mustapippurilla.
GRILLATTUJA PERSIKOITA
4 kpl persikoita
Neito Rypsiöljyä
Leikkaa persikat keskeltä kahtia, poista kivi ja voitele persikat Neito rypsiöljyllä. Grillaa persikoita molemmilta puolilta muutama minuutti. ¨
MASCARPONEMOUSSE
1 prk Mascarpone tuorejuustoa (250g)
2 dl kuohukerma
1 sitruunankuori
1 dl tomusokeria
Sekoita kaikki aineet keskenään ja vaahdota vispilällä kevyeksi vaahdoksi.
MAJONEESIKIRJOLOHI
800 g Benella kirjolohta (4 noin 200 gr palaa)
1 dl Heinz Seriously Good Majoneesia
Pansuolaa
Voitele lohipalat kauttaaltaan Heinz majoneesilla. Majoneesia antaa makua ja estää tarttumasta kalaa grilliin. Mausta Pansuolalla. Aseta Benella kirjolohipalat nahkapuoli ylöspäin grilliin suoraan lämpöön ja grillaa 3 minuuttia / puoli. Kala saa jäädä puolikypsäksi.
KERMAVIILI-PERUNASALAATTI
400 g keittyjä viipaloituja perunoita
200 g ryöpättyjä vihreitä papuja
1 kevätsipuli, hienonnettuna
1 prk kermaviiliä
1 rkl vaaleaa balsamiviinietikka
1 tl Pansuolaa
0,5 tl Santa Maria Tellicherry mustapippuria
Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään. Tarkista maku ja anna mausta 15min.
ANJOVISVOI
200 g huoneen lämpöistä voita
1 prk anjovista + liemi
1 puntti tilliä
1 sitruunan kuori, raastettuna
Leikkaa anjovikset ja tilli pieneksi hakkeeksi ja sekoita voin joukkoon. Vaahdota vispilällä 5 min kevyeksi vaahdoksi.
KASVIGRILLIMAKKARAA
4 kpl Muu Kasvigrillimakkara Originalia.
Grillaa makkarat grillissä.
LÄMMIN OMENASINAPPI
1 omena, raastettuna
1 sipulia
½ dl Neito Sitruuna mausteöljyä
2 dl sinappia
2 rkl vaaleata balsamiviinietikka
Pansuolaa
Santa Maria Tellicherry mustapippuria
Hienonna sipulit ja kuullota kevyesti Neito Sitruuja mausteöljyssä, lisää omena ja sinappi ja kiehuta. Mausta Pansuolalla ja Santa Maria Tellicherry mustapippurilla.
GRILLIPÄÄRYNÄT
4 kpl päärynää
2 rkl Neito Sitruuna mausteöljyä
¼ sitruunan mehu
1 tl tomusokeria
Leikkaa päärynät pituussuunnassa kahtia, poista siemenkodat. Voitele päärynöiden leikkuupinta Neito Sitruuna mausteöljyllä ja grillaa grillissä molemmalta puolelta muutaman minuutin. Ripottele päärynöiden päälle tomusokeria ja sitruunanmehua.
MINTTU-HUNAJA-JOGURTTI
200 g turkkilaista jogurttia
50 g hunaja
1 pnt minttua
1 rkl tomusokeria
ripaus Pansuolaa
Hienonna minttu, sekoita kaikki raaka-aineet keskenään ja anna hetki maustua.
PAAHDETUT MANTELILASTUT
100 g mantelilastuja
Paahda mantelilastut grillikorissa kullanruskeiksi.