Reseptit

________________

Ripen Grilli

jakso 1: TÄYTETTY SIIKA JA KAALIPYÖRYKKÄ VARRAS

 

Täytetty Benella siika

2 kpl kokonaista Benella siikaa, puhkaistuna

1 kpl kalan täyte

Pansuolaa

Neito rypsiöljyä

Tuoretta timjamia

Sidontanarua

Mausta Benella siiat Pansuolalla ja voitele Neito rypsiöljyllä kalan pinta. Täytä kalat fenkoli täytteellä ja tuoreilla timjamin oksilla. Sido kala narulla. Laita grillihiilien päälle kostutettuja savustuspuruja ja grillaa miedolla lämmöllä molemmilta puolilta n. 10 minuuttia kannen alla, jotta kevyt savunmaku tarttuu kalaan.

 

Kalan täyte

100 g sipulia, suikaloituna

100 g fenkolia, suikaloituna

0,5 dl Neito rypsiöljyä

¼ pnt timjamia, hienonnettuna

½ sitruunan mehu

Pansuolaa

Rouhittua Santa Maria Tellicherry mustapippuria

Sokeria

Freesaa fenkoli ja sipulit oliiviöljyssä n. 10 minuuttia. Lisää timjami ja sitruunan mehu. Mausta Pansuolalla, sokerilla ja Santa Maria Tellicherry mustapippurilla. Jäähdytä. Käytä kalan täytteenä.

 

Grillattua kevätkaalia

2 kpl kevätkaalia

1 tl Pansuolaa

1 dl Neito voin makuinen rypsiöljy

Leikkaa kaalit 12 osaan ja keitä Pansuolalla maustetussa vedessä 2 minuuttia. Jäähdytä. Voitele kaalit Neito voin makuisella rypsiöljyllä ja grillaa miedolla lämmöllä grillissä molemmilta puolilta n. 5 minuuttia, mausta Pansuolalla.

 

Ruohosipuli-jogurttimajoneesi

2 dl turkkilaista jogurttia

2 dl Heinz majoneesia

1 rkl sokeria

½ sitruunan mehu

1 pnt ruohosipulia, hienonnettuna

Pansuolaa

Santa Maria Tellycherry mustapippuria

Sekoita kaikki aineet keskenään ja mausta Pansuolalla sekä Santa Maria Tellycherry mustapippurilla. Anna maustua pari tuntia, tarjoile grillatun kalan kanssa.

 

Kaalipyörykkä varras

1 pkt Muu Kasvipyöryköitä

1 varhaiskaali

1 dl Bull’s Eye bbq kastiketta

Ryöppää kaalinlehdet kiehuvassa vedessä ja jäähdytä. Sekoita Bull’s Eye Bbq kastike ja Muu Kasvipyörykät keskenään. Kääri kaalinlehdet Muu kasvipyöryköiden ympärille. Laita pyörykät vartaisiin (5 kpl/varras) ja grillaa.

 

Purjo-paprikasalsa

1 purjo hakkeena

1 paprika

0,5 dl Neito Sitruuna mausteöljyä

Sitruunanmehu

Pansuolaa

Santa Maria Tellycherry mustapippuria

Grillaa paprika kokonaisena, jäähdytä ja leikkaa kuutioiksi. Sekoita kaikki raaka-aineet ja tarkista maku.

 

Jakso 2: KIRJOLOHI- JA KASVIBURGERIT

KIRJOLOHIBURGERI

600 g Benella kirjolohifileetä

3 dl kuohukermaa

40 g voita

1 rkl Pansuolaa

1 dl tilliä

Jauha Benella kirjolohifilee lihamyllyllä. Laita jauhettu kalamassa yleiskoneen kulhoon, sekoita vispilällä. Lisää ensin kerma ohuena nauhana. Sen jälkeen sulatettu voi ja lopuksi Pansuola sekä tilli. Muotoile 150 g pihvejä ja grillaa kypsiksi.

 

TILLIMAJONEESI

Tilliöljy

2 nippu tilliä

4 dl Neito rypsiöljyä

1 tl Pansuolaa

Laita kaikki raaka-aineet blenderiin ja soseuta tasaiseksi. Siivilöi öljy kankaan läpi.

Tillimajoneesi

1 kananmuna

3 dl tilliöljyä (jonka valmistit aikaisemmin)

1 rkl sinappia

1 rkl valkoviinietikkaa

1 tl Pansuolaa

1 tl sokeria

Laita kaikki raaka-aineet korkeaan kapeaan astiaan. Vie sauvasekoitin astian pohjalle ja poraa sekoittajalla muutamia kertoja ylöspäin nostaen. Näet kuinka ainekset muuttuvat majoneesiksi.

 

KURKKUPIKKELSI

4 kpl avomaankurkkua kuorittuina ja viipaloituina

1 dl tillihaketta

0,5 dl väkiviinaetikkaa

1 dl sokeria

1 dl vettä

Sekoita etikka, sokeri ja vesi. Yhdistä joukkoon avomaankurkut ja tillihake.

 

PIPARJUURIKETSUPPI

2 dl Heinz ketsuppia

2 rkl raastettua piparjuurta

1 tl suolaa

Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään.

 

KASVIBURGERI

4 kpl Muu Royale kasviburgerpihviä

1 rkl Reformi kasvisliemijauhetta

2 rkl Heinz tomaattiketsuppia

2 rkl Neito sitruunan makuinen rypsiöljyä

½ tl Pansuola

1 tl sokeria

Sekoita Reformi kasvisliemijauhe, Heinz tomaattiketsuppi, Pansuola, sokeri ja Neito sitruunan makuinen rypsiöljy keskenään. Valele kasvisliemitahnalla pihvejä paiston aikana.

 

BBQ MAJONEESI

2 dl Heinz majoneesia

1 dl Heinz tomaattiketsuppia

1 dl Bull`s Eye BBQ kastiketta

Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään

 

KIRJOLOHIBURGERIN KOKOAMINEN

Laita hampurilaissämpylän pohjalle ja kanteen ensi 1 rkl tillimajoneesia. Lisää pohjalle vielä reilusti kurkkupikkelsiä, salaattia ja kirjolohipihvi. Sulje kansi ja nauti.

 

KASVIBURGERIN KOKOAMINEN

Laita hampurilaissämpylä pohjalle reilusti BBQ Majoneesia ja kanteen piparjuuriketsuppia. Lisää pohjalle salaattia, tomaattiviipale ja kasvipihvi. Sulje kansi ja nauti.

Jakso 3: YRITTIGOUDALLA TÄYTETTY BROILERINRINTAFILEEPIHVI,

KASVIGRILLETTI JA YRTTINEN VIHERSALAATTI

YRTTIGOUDALLA TÄYTETTY BROILERINFILEEPIHVI

4 kpl Kariniemen kananpojan isoa fileepihviä chili & persikka

1 annos Gouda juustotäytettä (ohje alla)

Pansuolaa

Santa Maria Tellicherry mustapippuria

Avaa broilerin fileepihvit. Jaa Gouda juustotäyte neljään osaan ja aseta täyte keskelle fileetä. Käännä broilerin fileepihvin toinen puoli täytteen päälle ja painele reunat yhteen. Grillaa täytetyt fileepihvit kypsiksi.

 

GOUDA JUUSTOTÄYTE

100 g Gouda juustoaraastetta

0,5dl lehtipersiljahaketta

1 dl basilika haketta

1 dl Heinz majoneesia

Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään.

 

BATAATTIMOLE

2 bataattia viipaleina

½ dl Neito rypsiöljyä, voin maku

1 kpl punasipulia, kuorittuna, hienonnettuna

2 kpl chiliä, hienonnettuna

2 dl hienonnettua korianteria

2 limetin mehu

Pansuolaa

Santa Maria Tellicherry mustapippuria

Sokeria

Voitele bataattisiivut öljyllä ja grillaa kypsiksi. Murskaa bataatit, sekoittaa joukkoon muut aineet, mausta ja tarkista maku.

 

PERSIKKASALSA

1 iso punasipuli, kuorittuna ja hienonnettuna

2 persikkaa, kuutioituna

1 chili, hienonnettuna

½ dl 122 lientä (1 osa etikkaa, 2 osaa vettä ja sokeria, kiehauta)

½ dl Apetit Valkosipuli-basilika rypsiöljyä

2 kpl limemehua

2 rkl sokeria

2 rkl hienonnettua korianteria

Pansuolaa

Santa Maria Tellicherry mustapippuria

Sekoita kaikki aineet keskenään. Mausta Pansuolalla ja Santa Maria Tellicherry mustapippurilla. Tarkista maku.

 

KASVIGRILLETTI

4 kpl Muu Kasvigrilettiä

100 g gouda juusto yrttitäytettä

Jaa täyte neljään osaan. Grillaa Muu kasvigrillettit toiselta puolen käännä grilletti ja levitä täyte grilletin päälle. Sulje grillin kansi ja kuorruta grilletti.

 

YRTTINEN VIHERSALAATTI

1 ruukku Lehtipersilja

1 ruukku basilikaa

1 rasia rucolaa

1 ruukku korianteri

0,5dl Neito sitruunamausteöljyä

Nypi yrttien lehdet ja sekoita kaikki raaka-aineet keskenään.

Annostele lautaselle yrttigoudalla täytetty broileripihvi ja/tai yrttigoudalla päällystetty kasvigrilletti. Lisää kylkeen bataattimole, persikkasalsa ja yrittinen vihersalaatti.

 

Jakso 4: GRILLATTUA BBQ LOHTA JA GRILLATTUA MANSIKKARAHKA PULLAA

GRILLATTUA BBQ LOHTA

1 kg Benella kirjolohifileetä

2 dl Bull’s Eye BBQ kastiketta

Pansuolaa

Aseta Benella kirjolohifilee folion päälle. Mausta kalafilee suolalla ja penslaa Bull’s Eye BBQ kastiketta kalafileen päälle. Grillaa kalafilee epäsuorassa lämmössä, lisää kostutettuja savustuslastuja hiilien päälle ja sulje grillin kansi. Grillaa kalafilee kypsäksi.

 

KIRKAS COLESLAW

1 l ohueksi suikaloitua valkokaalia
2 dl lehtikaalia suikaleina
2 hienonnettua sellerinvartta

1 ruukku basilikaa
3 tl Dijon sinappia
2 rkl valkoviinietikkaa
5 rkl Apetit Sitruuna-basilika rypsiöljyä

Pansuolaa

Santa Maria Tellicherry mustapippuria

Sokeria

Sekoita kulhonpohjalle Dijon sinappi, valkoviinietikka, Apetit Sitruuna-basilika rypsiöljy, Pansuola, Santa Maria Tellycherry mustapippuri ja sokeri. Sekoita kaali, lehtikaali, basilika ja selleri kastikkeen sekaan ja anna maustua hetki ennen tarjoilua.

 

GRILLATTU SALSA

1 paprika

2-3 kpl jalopenoja

1 sipuli

5 valkosipulinkynttä

2-3 tomaattia

2 limen mehu

1 ruukku korianteria

1 tl Pansuolaa

1 tl sokeria

Grillaa sipulit, paprika (poista siemenet), jalopenot (kokonaisina) ja tomaatit tummiksi pinnaltaan. Laita kaikki raaka-aineet blenderiin ja sekoita rouheaksi salasaksi

 

BBQ PERUNAVARRAS

600 g uusia perunoita

2 kpl Reformi yrttiliemikuutio

1 l vettä

2 dl Bull’s Eye BBQ kastiketta

Pansuolaa

Santa Maria Tellicherry mustapippuria

Grillivartaita

Laita kattilaan yksi litra vettä ja kiehauta, lisää Reformi yrttiliemikuutiot ja perunat. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat melkein kypsiä. Ota perunat kattilasta, anna hetki jäähtyä ja laita vartaaseen. Sivele pintaan Bull’s Eye BBQ kastiketta ja grillaa miedolla lämmöllä. Muista myös sivellä perunoita BBQ kastikkeella grillauksen aikana. Mausta lopussa Pansuolalla ja Santa Maria Tellicherry mustapippurilla.

 

GRILLATTUJA MANSIKKARAHKAPULLIA

15 g hiiva

1,5 dl maitoa

½ tl Pansuolaa

1 dl sokeria

½ tl kardemumma

1 kananmuna

5 dl vehnäjauhoja

40 g voisula

Laita yleiskoneen kulhoon hiiva, maito, sokeri, Pansuola, kananmuna ja kardemumma. Sekoita tasaiseksi, lisää jauhot ja voisula. Sekoita taikinaksi. Ota taikinasta golfpallon kokoisia palloja, litistä tai kaulitse puolen sentin paksuisiksi levyiksi. Anna kohota 5 min. Grillaa pullalevyt epäsuorassa lämmössä molemmilta puolilta, kunnes ovat kullanruskeita.

Levitä lämpimälle pullalle reilusti vaniljarahkaa ja mansikkasurvosta. Kruunaa annos marinoiduilla mansikoilla.

 

MANSIKKASURVOS

500 g tuoreita mansikoita

150 g sokeria

Survo mansikat ja sokeri keskenään.

 

VANILJARAHKA

250 g maitorahka

200 g kuohukermaa

0,5dl tomusokeria

1 kpl sitruunankuoriraaste

1 rkl vaniljasokeria

Vaahdota kuohukermaa ja sekoita muut aineet joukkoon.

 

MARINOITUJA MANSIKOITA

1 rasia mansikoita lohkoina

2 rkl sokeria

0,5 dl Neito Mansikkaöljyä

 

Jakso 5: GRILATUT WINGSIT JA CRISPY CHICKEN SEKÄ KASVIGRILLIMAKKARA

GRILLATUT WINGSIT JA CRISPY CHICKEN

1,5 kg Kariniemen Kananpojan Combo Wings Peach Sriracha ja Crispy

Grillaa kanatuotteet grillissä miedolla lämmöllä 20-30 minuuttia.

 

AURAJUUSTO-SMETANA

200 g aurajuustoa

400 g smetana

1 sitruunan mehu

Pansuolaa

Santa Maria Tellicherry mustapippuria

Raasta aurajuusto kulhoon, lisää muut raaka-aineet ja sekoita tasaiseksi. Mausta Pansuolalla ja Santa Maria Tellicherry mustapippurilla.

 

KOKONAISIA GRILLATTUJA PORKKANOITA

8 kpl porkkanoita kuorittuna

Reformi Luomu Kanaliemijauhetta

½ dl Apetit Sitruuna-basilika rypsiöljyä

Pansuolaa

Santa Maria Tellicherry mustapippuria

Keitä kokonaisa porkkanoita kanaliemessä noin 10 min. Jäähdytä. Voitele porkkanat Apetit Sitruuna-basilika rypsiöljyllä ja grillaa porkkanoihin suoralla lämmöllä tumma rapea pinta. Mausta Pansuolalla ja Santa Maria Tellicherry mustapippurilla.

 

LEHTIKAALISALAATTI

1 iso nippu lehtikaalia, isoiksi paloiksi revittynä

1 punasipuli, kuorittuna ja suikaloituna

3 dl Heinz majoneesia

Pansuolaa

Santa Maria Tellicherry mustapippuria

Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään, mausta Pansuolalla ja Santa Maria Tellicherry mustapippurilla. Anna maustua hetki.

 

VARSISELLERIPIKKELI

200 g varsiselleriä

1 dl väkiviinaetikkaa

2 dl sokeria

2 dl vettä

Sekoita vesi, etikka ja sokeri keskenään. Viipaloi varsiselleri ohuiksi viipaleiksi ja sekoittaa liemen joukkoon. Anna marinoitua hetki.

 

JALOPENO-VUUSTOMAKKARA

4 kpl Muu Kasvigrillimakkaraa Jalopeno-vuusto

Grillaa makkarat grillissä.

 

SINAPINSIEMENMAJONEESI

2 dl Heinz majoneesi

½ dl sinapinsiemeniä

1 dl sinappi

Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään.

 

CHIPOTLEKETSUPPI

2 dl Heinz tomaattiketsuppia

2 rkl Chipotle tahnaa

Sekoita raaka-aineet keskenään.

 

SALAATTIPIKKELI

1 Amerikansalaattia

1 pnt ruohosipulia

1 dl väkiviinaetikka

2 dl sokeria

2 dl vettä

Sekoita vesi, etikka ja sokeri keskenään. Viipaloi salaatit ja hienonna sipuli ja sekoittaa liemen joukkoon. Anna marinoitua hetki.

 

Jakso 6: GRAAVILOHIPIZZA

  

PIZZATAIKINA

15 g tuorehiiva

750 g vehnäjauhoja

15 g Pansuolaa

525 g vettä

15 g sokeria

0,5 dl Neito Rypsiöljyä

Sekoita kaikki aineet yleiskoneessa keskenään ja vaivaa n. 10 minuuttia. Kohota kylmässä mieluiten yön yli. Leikkaa taikinasta 100 g paloja ja kauli 1- 2 mm paksuisiksi pizzapohjiksi.

 

GRAAVKIRJOLOHI

500 g Benella kirjolohta

100 g Pansuolaa

100 g sokeria

1 kpl sitruunakuorta

3 rkl kapriksia

½ pnt tilliä, hienonnettuna

Fileoi Benella kirjolohi. Sekoita keskenään Pansuola, sokeri ja sitruunankuori. Laita astian pohjalle 50 g Pansuolaa ja 50 g sokeria. Aseta suola-sokeriseoksen päälle fileoitu Benella kirjolohi ja laita loput suola-sokeriseoksesta kalan päälle. Anna kalan marinoitua yön yli. Leikkaa graavatusta kalasta ohuita viipaleita pizzan päälle.

 

MÄTIMOUSSE

2 dl smetanaa

1 dl valutettua siian mätiä

0,5dl tilli haketta

ripaus Santa Maria Tellicherry mustapippuria

Vaahdota smetana ja lisää loput raaka-aineet joukkoon sekoita.

 

PIKKELÖITY PUNASIPULI

1 kpl punasipulia

½ dl väkiviinaetikkaa

1 dl sokeria

1 dl vettä

Sekoita vesi, etikka ja sokeri keskenään. Viipaloi sipulit ja sekoittaa liemen joukkoon. Anna marinoitua hetki.

 

BBQ GRILLETTI

4 kpl Muu Kasvigrillettiä

1 dl Bull´s Eye BBQ kastiketta

Grillaa Muu Kasvigrilletit grillissä ja sivele grillauksen aikana niitä Bull´s Eye BBQ kastikkeella.

 

SITRUUNA-BASILIKAMAJONEESI

1 kananmuna

2 dl Apetit Sitruuna-basilika rypsiöljyä

1 rkl vahvaa sinappia

1 rkl väkiviinaetikkaa

0,5tl Pansuolaa

Laita kaikki ainekset korkeaan astiaan. Vie sauvasekoittaja astian pohjalle ja poraa sekoittajalla muutamia kertoja ylöspäin nostaen. Näet kuinka ainekset muuttuvat majoneesiksi.

 

SALAATTI VERDE

100 g pinaattia

100 g ruocolaa

100 g lehtikaalia

100 g fenkolia

1 pnt persilja, hienonnettuna

1 dl Neito Yrtinmakuinen rypsiöljyä

3 rkl väkiviinaetikkaa

3 rkl sokeria

Pansuolaa

Santa Maria Tellicherry mustapippuria

Sekoita keskenään etikka, sokeri ja öljy. Hienonna fenkoli ja persilja. Sekoita kaikki aineet keskenään. Mausta Pansuolalla ja Santa Maria Tellicherry mustapippurilla

 

BROCCOLIINI JA PARSAA

400 g broccoliinia

400 g parsaa

1 dl Apetit Struuna-basilika rypsiöljyä

Pansuolaa

Santa Maria Tellicherry mustapippuria

Leikkaa parsasta kannat pois. Laita kulhoon parsat, broccoliinit ja Apetit Sitruuna-basilika rypsiöljy. Sekoita. Grillaa parsat ja broccoliinit noin 3 minuuttia molemmilta puolilta. Mausta Pansuolalla ja Santa Maria Tellicherry mustapippurilla.

 

Jakso 7: BBQ KANANPOJAN PAISTIVARRAS & GRILLATTU SUKLAAKAKKU

  

BBQ PAISTINVARRAS

8 kpl Kariniemen Kananpojan paistivarrasta

Neito Rypsiöljyä

Kuivaa Karinemen Kananpojan paistivartaat marinadista ja sivele Neito Rypsiöljyllä. Grillaa kanavartaat grillissä keskilämmöllä molemmilta puolelta 5 minuuttia.

 

MANGOKETSUPPI

2 dl Heinz tomaattiketsuppia

1 mangoa

Kuori mango, leikkaa hedelmäliha irti kivestä ja kuutioi. Laita mangopalaset astiaan ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää joukkoon Heinz tomaattiketsuppi ja sekoita tasaiseksi.

 

WASABI & SESAMI MAJONEESI

2 dl Heinz majoneesi

2 rkl Santa Maria Wasabi & Sesame mausteseosta

½ sitruunan mehu

Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna maustua hetki.

 

GRILLATTU SYDÄNSALAATTI JA WASABI & SESAME VINEGRETTE

4 kpl sydänsalaattia

½ dl soija

2 dl Neito Sitruuna mausteöljyä

2 rkl Santa Maria Wasabi & Sesame mausteseosta

Pansuolaa

Sokeria

Santa Maria Tellicherry mustapippuria

Sekoita kaikki aineet paitsi salaatit keskenään. Leikkaa salaatit keskeltä kahtia. Sivele salaatteja vinegrettekastikeella ja grillaa molemmilta puolelta muutama minuutti. Grillauksen jälkeen sivele salaatteja vielä reilusti vinegrettekastikkeella ja mausta Pansuolalla ja Santa Maria Tellichelly mustapippurilla.

 

GRILLATTU SUKLAAKAKKU

100 g sokeria

100 g voita

100 g suklaata

2 kpl kananmunia

2 rkl maizena maissitärkkelystä

Neito Rypsiöljyä

Pieniä alumiinivuokia

Sulata kattilassa suklaa ja voi. Lisää joukkoon sokeri, kananmunat ja Maizena. Sekoita tasaiseksi. Voitele alumiinivuoat Neito Rypsiöljyllä ja kaada taikina vuokiin. Täytä vuoat vaan 2/3 osa. Kypsennä suklaakakut grillin epäsuorassa lämmössä kunnes ovat kypsiä.

 

VANILJAJÄÄTELÖ

2 dl vaniljajäätelöä

 

TUOREMARJASALAATTI

1 dl mansikoita

1 dl mustikoita

1 dl vadelmia

½ dl Neito Mansikkaöljyä

2 rkl sokeria

Sitruunanmehu

Sekoita kaikki aineet kulhossa ja anna maustua hetki.

 

Jakso 8: GRILLATTUA PAKETTISIIKAA & HOT DOGEJA

GRILLATTU PAKETTISIIKA

4 kpl Benella siikapaloja à160g

20 kpl kivetön kalamata-oliivia

20 kpl paahdettuja manteleita

12 kpl isoja kapriksia

1 dl ruohosipuli haketta

4 sitruuna viipaletta

80 g voita

Pansuolaa

Santa Maria Tellicherry mustapippuria

Leikkaa leivinpaperista 4 x 40 cm pitkiä paloja. Mausta Benella siikapalat Pansuolalla ja Santa Maria Tellycherry mustapippurilla. Aseta siikapala keskelle leivinpaperia ja sen päälle 20g voita, 5 kpl kalamata-oliiveja, 5 kpl paahdettuja manteleita, 3 kpl kapriksia ja 1 sitruunaviipale. Sulje tiiviiksi paketiksi ja vuoraa paketti foliolla. Kypsennä Grillin epäsuorassa lämmössä noin 25 min. Avaa paketit vasta pöydässä ja nauti niiden ihanasta tuoksusta.

 

JUGURTTIPAVUT

200 g neulapapuja, ryöpättynä

1 dl turkkilaista jugurttia

½ dl Heinz majoneesia

½ dl sitruunanmehua

Pansuolaa

Santa Maria Tellicherry mustapipuria

Sokeria

Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarkista maku.

 

GRILLATTUJA UUNIPERUNOITA

4 kpl isoja uuniperunoita (Rosamunda)

1 dl Neito valkosipuli mausteöljyä

Pansuolaa

Santa Maria Tellicherry mustapippuria

Leikkaa perunat noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi ja keitä Pansuolalla maustetussa vedessä 15 minuuttia, kunnes perunat ovat melkein kypsiä. Sivele perunat Neito valkosipuli mausteöljyllä ja grillaa kunnes perunat ovat kypsiä. Mausta Pansuolalla ja Santa Maria Tellicherry mustapippurilla.

 

ORIGINAL HOT DOG

4 kpl Muu Kasvigrillimakkara Originalia

Grillaa makkarat grillissä.

 

CHILI MAJONEESI

2 dl Heinz majoneesia

1 dl Heinz tomaattiketsuppia

1 rkl Santa Maria Chili explosion maustetta

Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarkista maku

 

HOT DOG SÄMPYLÄ

4 kpl hot dog briossisämpylöitä

Lämmitä sämpylät grillissä.

 

LIMEPIKKELÖITY JALOPENO

1 dl väkiviinaetikka

2 dl sokeria

2 dl vettä

1 kpl limen mehu ja kuori

5 kpl jalopenoja

Sekoita vesi, etikka, sokeri ja limen mehu sekä kuori keskenään. Viipaloi jalopenot ja sekoittaa liemen joukkoon. Anna tekeytyä hetki.

 

Jakso 9: TOMAATTI-BASILIKA BROILERIFILEETÄ JA GRILLATTUJA PERSIKOITA

  

TOMAATTI-BASILIKA BROILERIFILEE

2 pkt Kariniemen Kananpojan rintafilee tomaatti-basilika

½ dl Apetit Valkosipuli-basilika rypsiöljyä

Pansuolaa

Keitä Kariniemen Kananpojan rintafileitä myyntipakkauksessa seitsemän minuuttia. Avaa paketti, kuivaa fileet ja sivele Apetit Valkosipuli-basilika rypsiöljyllä. Grillaa fileitä kuumalla grillillä molemmilta puolelta muutama minuutti. Mausta Pansuolalla.

 

SAVUSTETTU CAPRESE

2 kpl Mozzarella juustoa

4 kpl tomaatteja

1 pnt basilikaa

½ dl Apetit Valkosipuli-basilika rypsiöljyä

Pansuolaa

Santa Maria Tellichery mustapippuria

Kuivaa Mozzarella juustot paperilla. Savusta juustoja savustimessa n.  5 minuuttia. Leikkaa juustot ja tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna basilika. Laita juusto ja tomaattiviipaleet limittäin ja sivele pintaan Apetit Valkosipuli-basilika rypsiöljyä. Ripottele päälle hienonnettu basilika. Mausta Pansuolalla ja Santa Maria Tellicherry mustapippurilla.

 

GRILLATTU KESÄKURPITSA

1 kesäkurpitsa

1 dl Bull´s Eye Original BBQ kastiketta

Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin neljään osan, sivele pintaan Bull´s Eye BBQ kastiketta. Grillaa kesäkurpitsoja molemmilta puolilta muutama minuutti.

 

LÄMMIN MURSKATTUA TOMAATTI-BASILIKAPERUNA

4 dl kuohukerma

1 kpl Reformi Luomu Basilika-tomaattiliemikuutio

600 g peruna, kypsänä

1 pnt basilikaa

2 kpl tomaatteja

Pansuolaa

Santa Maria Tellicherry mustapippuria

Kiehauta kattilassa kerma ja Reformi Luomu Basilika-tomaattiliemikuutio. Lisää keitetyt perunat, murskaa ne ja lämmitä seos. Lisää lopuksi kuutioidut tomaatit ja basilika, mausta Pansuolalla ja Santa Maria Tellicherry mustapippurilla.

 

GRILLATTUJA PERSIKOITA

4 kpl persikoita

Neito Rypsiöljyä

Leikkaa persikat keskeltä kahtia, poista kivi ja voitele persikat Neito rypsiöljyllä. Grillaa persikoita molemmilta puolilta muutama minuutti. ¨

 

MASCARPONEMOUSSE

1 prk Mascarpone tuorejuustoa (250g)

2 dl kuohukerma

1  sitruunankuori

1 dl tomusokeria

Sekoita kaikki aineet keskenään ja vaahdota vispilällä kevyeksi vaahdoksi.

 

Jakso 10: MAJONEESIKIRJOLOHTA, KASVIGRILLIMAKKARAA JA GRILLIPÄÄRYNÄT

  

MAJONEESIKIRJOLOHI

800 g Benella kirjolohta (4 noin 200 gr palaa)

1 dl Heinz Seriously Good Majoneesia

Pansuolaa

Voitele lohipalat kauttaaltaan Heinz majoneesilla. Majoneesia antaa makua ja estää tarttumasta kalaa grilliin. Mausta Pansuolalla. Aseta Benella kirjolohipalat nahkapuoli ylöspäin grilliin suoraan lämpöön ja grillaa 3 minuuttia / puoli. Kala saa jäädä puolikypsäksi.

 

KERMAVIILI-PERUNASALAATTI

400 g keittyjä viipaloituja perunoita

200 g ryöpättyjä vihreitä papuja

1 kevätsipuli, hienonnettuna

1 prk kermaviiliä

1 rkl vaaleaa balsamiviinietikka

1 tl Pansuolaa

0,5 tl Santa Maria Tellicherry mustapippuria

Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään. Tarkista maku ja anna mausta 15min.

 

ANJOVISVOI

200 g huoneen lämpöistä voita

1 prk anjovista + liemi

1 puntti tilliä

1 sitruunan kuori, raastettuna

Leikkaa anjovikset ja tilli pieneksi hakkeeksi ja sekoita voin joukkoon. Vaahdota vispilällä 5 min kevyeksi vaahdoksi.

 

KASVIGRILLIMAKKARAA

4 kpl Muu Kasvigrillimakkara Originalia.

Grillaa makkarat grillissä.

 

LÄMMIN OMENASINAPPI

1 omena, raastettuna

1 sipulia

½ dl Neito Sitruuna mausteöljyä

2 dl sinappia

2 rkl vaaleata balsamiviinietikka

Pansuolaa

Santa Maria Tellicherry mustapippuria

Hienonna sipulit ja kuullota kevyesti Neito Sitruuja mausteöljyssä, lisää omena ja sinappi ja kiehuta. Mausta Pansuolalla ja Santa Maria Tellicherry mustapippurilla.

 

GRILLIPÄÄRYNÄT

4 kpl päärynää

2 rkl Neito Sitruuna mausteöljyä

¼ sitruunan mehu

1 tl tomusokeria

Leikkaa päärynät pituussuunnassa kahtia, poista siemenkodat. Voitele päärynöiden leikkuupinta Neito Sitruuna mausteöljyllä ja grillaa grillissä molemmalta puolelta muutaman minuutin. Ripottele päärynöiden päälle tomusokeria ja sitruunanmehua.

 

MINTTU-HUNAJA-JOGURTTI

200 g turkkilaista jogurttia

50 g hunaja

1 pnt minttua

1 rkl tomusokeria

ripaus Pansuolaa

Hienonna minttu, sekoita kaikki raaka-aineet keskenään ja anna hetki maustua.

 

PAAHDETUT MANTELILASTUT

100 g mantelilastuja

Paahda mantelilastut grillikorissa kullanruskeiksi.

 

________________

Annin uunissa (kausi 1)

Jakso1: Kristalli-laskiaispullat vaniljatäytteellä (M)

 

Pullataikina (noin 20 pullaa)

  • 1 dl Kaslink Aito Vaahtoutuva Kaura Vaniljakastiketta
  • 2 dl Kaslink Aito Kaurajuomaa
  • 25 g tuorehiivaa
  • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 tl Santa Maria kardemummaa
  • 0,5 tl Santa Maria suolaa
  • noin 7 dl vehnäjauhoja
  • 75 g maidotonta margariinia

Kristallisointi

  • noin 20 g sulaa maidotonta margariinia voiteluun
  • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  1. Sekoita keskenään kaurajuoma ja vaniljakastike. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liota hiiva nesteeseen.
  2. Lisää sokerit, suola ja kardemumma sekoittaen taikinaan.
  3. Lisää jauhoja hiljalleen koko ajan taikinaa alustaen.
  4. Lisää huoneenlämpöinen pehmeä voi vaivaamisen loppuvaiheessa.
  5. Kun taikina irtoaa sormista, kulhon reunoista ja on kimmoisaa, se on valmista.
  6. Anna taikinan kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa noin 60 minuuttia (esim. mikrossa).
  7. Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois.
  8. Jaa taikina kahtia ja pyörittele puolikkaat tangoiksi. Leikkaa noin 20 palaa tangoista.
  9. Pyörittele palat kiinteiksi pulliksi ja nosta SAGA Leivinpaperilla vuoratulle pellille. Peitä pullat liinalla ja anna kohota vielä 30 minuuttia.
  10. Paista pullia 200 asteessa noin 10-15 minuuttia.
  11. Voitele pullat sulalla margariinilla ja kasta hienoon sokeriin.

Vaniljavaahto

  • 2,5 dl Kaslink Aito Vaahtoutuva Kaura Vaniljakastiketta
  1. Vaahdota vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Laita vaahto pursotinpussiin, jossa on tähtitylla.

Vinkki! Lisää sekaan vaniljakreemijauhetta tai vatkattua Kaslink Aito Kauravispiä, jos haluat jämäkämpää vaahtoa.  

Helppo vaniljakreemi

  • 4 dl Kaslink Aito Kaurajuoma Baristaa
  • 2 keltuaista
  • 3 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 3 rkl maissitärkkelystä
  • 2 Santa Maria vaniljatangon siemenet
  1. Mittaa kaurajuoma ja keltuaiset kattilaan ja vispaa sekaisin.
  2. Lämmitä seosta sekoitellen vispilällä ja lisää sokeri sekä vaniljatangon siemenet.
  3. Lisää lopuksi maissitärkkelys vispaten sekaan. Kuumenna varovasti koko ajan pohjaa myöten sekoittaen vispilällä, kunnes kreemi pulpahtaa.
  4. Ota kattila heti pulpahtamisen jälkeen pois levyltä. Siirrä kreemi kulhoon ja anna kreemin jäähtyä esimerkiksi jääkaapissa.
  5. Laita kreemi pursotinpussiin.

Pullien täyttö

  1. Leikkaa pullan hattu pois.
  2. Koverra hieman sisältä ja pursota sopivasti (reilu teelusikallinen) vaniljakreemiä sisään.
  3. Pursota vaahdotettu vaniljakastike kreemin ympärille ja laita pullan hattu päälle.
  4. Tarjoile ihanat kristalli-laskiaispullat tuoreina, jolloin ne ovat parhaimmillaan!

Jakson kaikki astiat ovat Carlsonilta.

Jakso 2: Tex Mex Pizza ja makeat jälkiruokapizzat

Kylmäkohotettu pizzataikina

  • 2,5 dl vettä
  • 1 g hiivaa eli ihan pieni nokare
  • 350 g 00-vehnäjauhoja
  • 1,5 tl Santa Maria suolaa
  • noin 2 rkl oliiviöljyä
  1. Mittaa haalea vesi isoon kulhoon.
  2. Lisää hiiva ja sulata veteen.
  3. Lisää jauhoja suolan kanssa vähän kerrallaan puuhaarukalla sekoitellen.
  4. Kun kaikki on hyvin sekaisin, laita liina kulhon päälle ja anna taikinan nousta 30 minuuttia rauhassa.
  5. Laita taikina yleiskoneeseen tai vaivaa käsin noin 10 minuuttia. Anna levätä 15 minuuttia ja toista vaivaus, mutta tällä kertaa 5 minuuttia. Anna taikinan taas levätä hetki.
  6. Lopuksi muotoile taikinasta pöydällä pallo ja laita se puhtaaseen kulhoon, jonka olet sivellyt oliiviöljyllä. Peitä kulho kannella tai SAGA tuorekelmulla.
  7. Laita taikina jääkaappiin 1-2 vuorokaudeksi.
  8. Pizzan leipomispäivänä taikina kannattaa ottaa huoneenlämpöön muutama tunti etukäteen.
  9. Kaada taikina kulhosta jauhotetulle alustalle ja muotoile taikinasta pizzapohjia. Ohuita pyöreitä pizzoja saat tästä taikinasta 2-3 kpl.

Täytteet (1 pizza)

  • 150 g kanafileesuikaleita
  • 2 tl Santa Maria Spice mix for Enchilada mausteseosta + 1 rkl vettä
  • maun mukaan Santa Maria Pizza Sauce –kastiketta
  • noin 1 dl cheddar juustoraastetta
  • Santa Maria Green Jalapeño Hot
  • Santa Maria Pizza Spices Herbs & Chili
  • Santa Maria Pizza Topping
  • 1 avocado
  • 1 lime
  • nippu tuoretta korianteria

Pizzan valmistus

  1. Paista kanafileet ja mausta mausteseoksella pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Lisää pannulle maustamisen yhteydessä 1 rkl vettä.
  2. Levitä muotoilemasi pizzapohjan päälle pizzakastiketta ja juustoraaste.
  3. Lisää kanat ja jalapeñoja makusi mukaan.
  4. Paista pizzaa uunin keskitasolla mielellään pizzakiven päällä noin 10-12 minuuttia.
  5. Viimeistele pizza Santa Marian mausteseoksella, pizza toppingilla, ja avocadolla.
  6. Puristele vielä limen mehua ja revi korianteria päälle.

Makeat täytteet (4 pientä makeaa pizzaa)

  • 2 dl nutellaa
  • 2 dl vadelmia, mustikoita, mansikoita
  • 2 rkl mantelilastuja
  • 2 tl Dansukker tomusokeria
  1. Muotoile jäljelle jääneestä taikinasta 4 pientä pizzapohjaa.
  2. Paista pohjat 250 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  3. Nosta pizzat uunista ja levitä niiden päälle nutellaa.
  4. Ripottele marjoja ja mantelilastuja nutellan päälle.
  5. Koristele tomusokerilla ja tarjoile.

Jakson kaikki astiat ovat Carlsonilta.

 

Jakso 3: Mansikka-suklaaleivokset (G)

Browniepohja noin 15 leivosta

  • 1 dl Risenta kaurajauhoja
  • 1 dl Risenta riisijauhoja
  • ripaus Santa Maria suolaa
  • 1 tl Santa Maria leivinjauhetta
  • 1 tl Risenta psylliumia
  • 150 g tummaa suklaata (50%)
  • 150 g voita
  • 1 Dansukker taloussokeria
  • 0,5 dl Dansukker tummaa muscovadosokeria
  • 2 kananmunaa
  1. Mittaa jauhot, suola, psyllium ja leivinjauhe valmiiksi yhteen kulhoon ja sekoita.
  2. Mittaa voi pieneen kattilaan ja sulata juoksevaksi. Lisää suklaa pieninä paloina ja anna sulaa sekaan.
  3. Siirrä voi-suklaaseos kulhoon ja lisää sokerit sekoitellen.
  4. Anna jäähtyä ja lisää sitten kananmunat yksitellen joukkoon kevyesti vispaten.
  5. Lisää jauhot erissä ja kääntele taikinaan.
  6. Vuoraa 28x 18 cm brownievuoka kostutetulla SAGA leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
  7. Paista brownieta uunin keskitalolla 175 asteessa noin 30 minuuttia.
  8. Anna jäähtyä ja valmista kuorrute.

Kuorrute

  • 2 dl vispikermaa
  • 0,5 dl Dansukker tomusokeria
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl mansikkapyreetä
  1. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi, jätä sivuun.
  2. Mittaa sokeri ja tuorejuusto toiseen kulhoon ja
  3. Lisää mansikkapyree ja vatkaa tasaiseksi.
  4. Kääntele sekaan kermavaahto ja levitä kuorrute jäähtyneen brownien päälle.

Koristeet

  • marjajauhetta
  • tuoreita mansikoita
  • syötäviä kukkia
  1. Sihtaa kuorrutteen päälle marjajauhetta, leikkaa brownie paloiksi isolla veitsellä.
  2. Koristele leivokset syötävillä kukilla ja tuoreilla mansikoilla.

Jakson kaikki astiat ovat Carlsonilta.

Jakso 4: Kinuski-vadelmakakku (G)

Kakkupohja (noin 15 hlö)

  • 50 g voita
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl Dansukker taloussokeria
  • 1 tl Dansukker vaniljasokeria
  • 1 dl Risenta kaurajauhoja
  • 1 dl Risenta riisijauhoja
  • 1 tl Risenta psylliumia
  • 0.5 tl Santa Maria leivinjauhetta
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pingota korkean halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuoan pohjalle SAGA leivinpaperi. Vuoraa myös vuoan reunat leivinpaperilla.
  2. Sulata voi ja jätä sivuun. Sekoita jauhot, psyllium ja leivinjauhe keskenään.
  3. Kaada munat ja sokerit monitoimikoneeseen tai kulhoon ja vatkaa munasokerivaahto oikein paksuksi, vaaleaksi ja kuohkeaksi.
  4. Lisää jäähtynyt voi ohuena nauhana sekaan koko ajan vatkaten.
  5. Lisää jauhot muutamassa erässä siivilän läpi munavaahtoon ja kääntele varovasti nuolijalla. Kun taikina on tasaista, kaada se kakkuvuokaan.
  6. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 35-45 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla, uuneissa on aina eroja.
  7. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja kippaa se sitten jäähdytysritilälle jäähtymään.

Vadelmamousse

  • 2 dl vispikermaa
  • 3 liivatetta ja tilkka vettä
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 0,5-1 dl Dansukker tomusokeria
  • 1 tl Dansukker vaniljasokeria
  • 2 dl vadelmasosetta (tee itse kotimaisista vadelmista tai käytä valmista sosetta)
  1. Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi, jätä sivuun.
  2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (noin 5 minuuttia).
  3. Vatkaa tuorejuusto ja sokerit notkeaksi.
  4. Lisää vadelmasose edelleen vatkaten tuorejuustoseokseen.
  5. Liota puristetut liivatteet tilkkaan kuumaa vettä, anna jäähtyä hetken.
  6. Kaada liivate ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten.
  7. Kääntele tai vatkaa lopuksi sekaan kermavaahto.
  8. Täytä kakku moussella mielellään heti valmiiksi leikatun kakun väliin – mousse hyytyy kakun väliin jääkaapissa.

Kostutus

  • 1 dl Kaslink Aito kaurajuomaa
  • 1 tl Dansukker vaniljasokeria
  1. Sekoita keskenään

Kakun kokoaminen

  1. Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen veitsellä tai kakkusahalla.
  2. Kasaa kakku reunakalvolla vuorattuun vuokaan, jossa paistoit kakkupohjan.
  3. Kokoa näin: ensin pohja ja kevyt kostutus, sitten kakkumousse. Toista sama, kunnes koko kakku on koottu.
  4. Kostuta pohjat vaniljamaidolla ennen moussen lisäämistä.
  5. Vedä kootun kakun päälle SAGA tuorekelmu ja laita kakku jääkaappiin ja anna maustua yön yli tai ainakin pari tuntia. Samalla kakku tekeytyy täydellisen tasaiseksi.
  6. Irrota kakku vuoasta kääntämällä vuoka ja tiputtamalla kakku kakkualustalle, jos käytät irtopohjavuokaa irrota ensin lukitus.
  7. Laita kakku aina suoraan kakkualustalle, jossa kakkua on helppo kreemittää, koristella ja siirtää. Näin saat myös kakun näppärästi ulos vuoasta.

Kreemi

  • 200 g voita
  • 4 dl Dansukker tomusokeria
  • 3 rkl maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 tippa pinkkiä pastaväriä
  1. Anna voin pehmentyä huoneenlämmössä.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Tähän menee useampi minuutti. Näet selvästi, kuinka kreemin väri vaalenee.
  3. Lisää tuorejuusto lusikallinen kerrallaan ja jatka vatkausta.
  4. Valmis voikreemi on kuohkeaa ja vaaleaa ja se ei maistu voilta. Kuohkea, vaalea ja notkea kreemi on helppo levittää kakun päälle palettiveistä apuna käyttäen. Kreemin vatkaamiseen menee noin 10 minuuttia.
  5. Värjää osa kreemistä juuri ennen kreemin levitystä pinkiksi.
  6. Levitä kakun päälle vaaleaa kreemiä kauttaaltaan. Jähmetä pinta välillä jääkaapissa.
  7. Lisää vaaleanpunaista kreemiä kakun alalaitaan. Käytä palettiveistä apuna.
  8. Laita kakku taas jääkaappin ja valmista kinuski.

Kinuski

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl Dansukker fariinisokeria
  • nokare voita
  1. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan ja keitä keskilämmöllä noin 15 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes kinuski paksuuntuu. Vinkki! Voit testata kinuskin tiputtamalla pisaran kinuskia kylmään veteen. Jos pisara hajoaa niin kinuski ei ole valmista, jos pisara jähmettyy, on kinuski valmis.
  2. Lisää nokare voita lopuksi ja anna kinuskin jäähtyä.
  3. Kaada kinuski kakun päälle (jähmettyneen kreemin) ja auta palettiveitsellä kinuski valumaan niistä kohdista kuin haluat. Nosta kakku kylmään, jotta kinuski jähmettyy kakun päälle.

Koristeet

  • tuoreita vadelmia
  • syötäviä kukkia
  1. Pursottele loput kreemit kakun päälle ja asettele vadelmia ja kukkia koristeeksi.
  2. Kakku on nyt valmis tajoiltavaksi. Se kestää hyvin myös jääkaapissa seuraavaan päivään!

Jakson kaikki astiat ovat Carlsonilta.

 

Jakso 5: Hedelmäjuustokakku (G) (Ve)

Noin 12 hlö

Pohja

  • 200 g gluteenittomia kaurakeksejä
  • 70 g maidotonta margariinia
  1. Laita SAGA leivinpaperi halkaisijaltaan noin 18-20 cm korkean irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Asettele vuoan reunoille reunakalvo, jos haluat siistin tuloksen.
  3. Murskaa keksit muruksi esimerkiksi blenderissä.
  4. Sulata margariini ja sekoita keksimurun sekaan.
  5. Painele keksiseos vuokaan kevyesti ja nosta vuoka jääkaappiin.

Täyte

  • 2,5 dl Kaslink Aito kauravispiä
  • 300 g kasvipohjaista maustamatonta tuorejuustoa
  • 1,5 dl Dansukker tomusokeria
  • 1 limen kuori ja 1 tl mehua
  • 1 appelsiinin kuori ja 1 tl mehua
  • 1 sitruunankuori ja 1 tl mehua
  • 1 dl mangososetta
  1. Vaahdota kauravispi kuohkeaksi ja jätä sivuun.
  2. Vatkaa kauratuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa notkeaksi.
  3. Raasta sekaan kaikkien sitrushedelmien kuoret ja lisää mehut sekä mangosose.
  4. Lopuksi kääntele kauravispi joukkoon, kunnes täyte on täysin tasaista.
  5. Nostele juustokakkutäyte keksinpohjan päälle, kopistele vuokaa, että täyte asettuu ja tasoita pinta lusikalla.
  6. Siirrä kakku jääkaappiin tekeytymään.

Kiille

  • 1 kiwi
  • 2 mansikkaa
  • 1 säilykepersikka
  • 1 säilykemango
  • 1 säilykepäärynä
  • muutama viipale appelsiinia
  • vadelmia
  • 1 dl appelsiinin ja limen mehua
  • 0,75 dl säilykehedelmien lientä
  • 0,25 dl vettä
  • 1 dl Dansukker hyytelösokeria
  1. Leikkaa kaikki hedelmät ja mansikat viipaleiksi.
  2. Asettele ne kakun päälle kauniisti, niin että koko kakun pinta peittyy.
  3. Valmista kiille kiehauttamalla mehu, liemi ja vesi pienessä kattilassa.
  4. Lisää hyytelösokeri vispaten sekaan ja kiehauta liemi uudestaan. Siirrä kattila pois liedeltä.
  5. Siivilöi kiille, jos sen päälle muodostuu vaahtoa.
  6. Kun kiille jäähtyy hiukan ja paksunee, sivele se hedelmien päälle ja lusikoi loput niin, että hedelmiä peittää kaunis kerros kiillettä.

Vinkki! Halutessasi voit tehdä kakun myös maitotuotteilla. Lisää silloin juustokakkutäytteeseen 2-3 liivatetta tai kasvipohjaista hyytymisainetta.

Jakson kaikki astiat ovat Carlsonilta.

Jakso 6: Juusto-kasvispiirakka (M)

Pohja

  • 100 g maidotonta margariinia jääkaappikylmänä
  • 2,5 dl sämpyläjauhoja
  • 0,5 tl Santa Maria suolaa
  • 1 jääkaappikylmä kananmuna
  1. Kuutioi margariini pieniksi paloiksi ja mittaa kulhoon jauhojen sekä suolan kanssa.
  2. Sekoita keskenään murumaiseksi monitoimikoneessa tai nyppimällä.
  3. Lisää kananmuna ja sekoita nopeasti taikinaksi. Lisää hiukan jauhoja, jos taikina tuntuu liian märältä.
  4. Kääri taikina SAGA tuorekelmuun ja pane jääkaappiin 30 minuutiksi.
  5. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  6. Painele taikina halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille, joka on vuorattu SAGA leivinpaperilla.
  7. Pistele pohja haarukalla ja laita uunin alatasolle.
  8. Esipaista piirakkaa noin 10 minuuttia ja valmista sillä aikaa täyte.
  9. Laske paistolämpötila 200 asteeseen.

Täyte

  • 1 punainen paprika
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 pieni punasipuli
  • 200 g broccolinia
  • 4 dl Kaslink Aito kauraruoka juustonmakuinen
  • 4 kananmunaa
  • maun mukaan Santa Maria mustapippuria
  • maun mukaan Santa Maria suolaa
  1. Hienonna paprika ja sipulit. Kuullota öljyssä pannulla ja mausta halutessasi.
  2. Leikkaa broccolinit sormenpään kokoisiksi paloiksi (myös varsi).
  3. Vispaa 4 kananmunaa ja juustonmakuinen kauraruoka kulhossa. Mausta suolalla, pippurilla.
  4. Levitä sipuli-paprikaseos esipaistetulle pohjalle. Lisää myös broccolinit.
  5. Kaada munakauraseos päälle ja paista piirakkaa uunin alatasolla noin 45 minuuttia, kunnes piirakka ei tutise enää keskeltä ja on kauniin värinen.
  6. Anna piirakan tekeytyä ja jäähtyä hieman ennen tarjoilua.

Vinkki! Lisää halutessasi täytteeseen rapeaksi paistettuja pekonimuruja!

Lisäksi

  • muutama broccolinin varsi
  • noin 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • Santa Maria suolaa
  • Santa Maria mustapippuria
  • noin 100 g salaattisekoitusta
  1. Kuullota muutama broccolinin varsi 1 rkl öljyssä kevyesti. Mausta suolalla ja pippurilla kevyesti.
  2. Pese salaatti ja laita se kulhoon. Pirskota päälle 1 rkl oliiviöljyä ja 1 rkl valkoviinietikkaa. Rouhi päälle hieman mustapippuria.
  3. Tarjoile kasvispiirakkapiirakka salaatin ja broccolinien kanssa.

 

Jakson kaikki astiat ovat Carlsonilta.

Jakso 7: Sitruuna-bebet

Noin 20 Bebe -leivosta. 

Pohja

  • 100 g pehmeää voita (huoneenlämpöistä)
  • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 muna
  • 1 sitruunan kuoriraaste
  • noin 3 dl vehnäjauhoja
  1. Vaahdota sokeri ja huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Lisää muna vatkaten sekaan. Raasta sitruunan kuori vaahtoon.
  2. Lisää jauhot pikkuhiljaa sekoittamalla taikinaan. Lisää hieman jauhoja, jos taikina tuntuu liian pehmeältä. Voit kääriä taikinan SAGA Tuorekelmuun ja laittaa sen hetkeksi jääkaappiin, jolloin sitä on helpompi käsitellä.
  3. Ota taikinasta noin 20 pientä palleroa ja painele pallerot sormin muffinipellin koloihin. Voit myös kaulita taikinan ja ottaa siitä pyöreällä muotilla tai lasilla ympyröitä ja painaa ne pellin koloihin.
  4. Paista pohjia 175 asteessa noin 10-13 minuuttia riippuen uunistasi.
  5. Ota pohjat uunista, jäähdytä pohjia hetki pellillä ja nostele sitten varovasti ritilälle jäähtymään.

Vinkkejä! Varo pohjat palavat herkästi, seuraa paistoa 10 minuutin jälkeen. Valmiit pohjat ovat saaneet mukavasti väriä reunoilta.

Täyte

  • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 3 rkl vettä
  • 3 keltuaista
  • 300 g voita
  • 3 tl Dansukker vaniljasokeria
  • 1 sitruunankuori
  1. Mittaa sokeri, vesi ja  keltuaiset kattilaan. Kuumenna seosta koko ajan vispilällä sekoitellen. Varo kuumentamasta liikaa tai liian voimakkaalla teholla ettei keltuainen kokkaroidu.
  2. Kun seos on paksuuntunut sopivasti, niin nosta se jäähtymään jääkaappiin (siirrä mielellään kattilasta toiseen kulhoon).
  3. Vatkaa voi ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi (noin 10 minuuttia). Kun keltuaisseos on jäähtynyt tarpeeksi, lisää se voikreemiin vatkaten.
  4. Täytä pohjat täytteellä palettiveitsen avulla ja laita leivokset jääkaappiin kovettumaan.

Kuorrutus

  • noin 200 g Dansukker tomusokeria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl vettä
  • tippa keltaista pastaväriä

Koristeet

  • linnunmuna suklaamunia
  1. Mittaa sokeri ja nesteet astiaan. Sekoittele rauhassa. Lisää tarvittaessa hieman vettä tai tomusokeria – kuorrutuksen koostumus tulee olla hieman napakkaa, jotta se on helppo levittää.
  2. Värjää kuorrutus lopuksi. Keltaiseen kuorrutteeseen riittää pieni tippa pastaväriä.
  3. Levitä kuorrute pienellä palettiveitselläleivosten päälle. Koristele suklaamunilla ja siirrä leivokset jääkaappin jähmettymään.

Jakson kaikki astiat ovat Carlsonilta.

Jakso 8: Passion-pavlova (M)

Noin 10 hlö

Pavlova

  • 5 kananmunan valkuaista
  • 3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 tl maissitärkkelystä tai perunajauhoja
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  1. Laita uuni kuumenemaan 110-120 asteeseen.
  2. Sekoita keskenään sokeri ja maissitärkkelys.
  3. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset vaahdoksi. Ensin miedolla teholla ja sitten keskiteholla.
  4. Aloita lisäämään sokeritärkkelystä lusikallinen kerrallaan valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten keskiteholla. Vatkaa niin kauan, kunnes sokerikiteet ovat kokonaan sulaneet.
  5. Lisää ihan viinietikka lopuksi ja vatkaa vielä minuutin verran.
  6. Nostele marenkimassa korkeaksi keoksi uunipellille, jossa on SAGA leivinpaperi.
  7. Muotoile marenkimassa pyöreäksi ja kaiva marengin keskelle tilaa täytettä varten.
  8. Paista pavlovaa noin 1,5 tuntia ja jätä marenki vielä uuniin jälkilämmölle jäähtymään.

Vinkki! Jos marengin pinta alkaa tummua säädä uunin lämpötilaa pienemmälle. Jos marengin pohja vaikuttaa siltä, ettei se ole kypsä pidä pavlovaa uunissa alalämmöllä vielä 20 minuuttia.

Täyte ja koristeet

  • 250 ml Kaslink Aito kauravispiä
  • noin 3 rkl Dansukker vaaleaa luomusiirappia
  • 4-5 passionhedelmää
  • 2 dl mangokuutioita
  • 1 dl Risenta kuorittuja pistaasipähkinöitä
  • syötäviä kukkia
  1. Vatkaa kauravispi vaahdoksi ja mausta 1 rkl siirapilla (loput siirapit valutetaan pavlovan päälle).
  2. Nosta puolet kauravispistä pavlovan sisään. Nostele passion hedelmien sisusta, mangopaloja ja pistaasipähkinöitä ja toista sama.
  3. Koristele pavlova syötävillä kukilla ja tarjoille mielellään heti.

Vinkki! Täytä pavlova vasta ennen tarjoilua. Pavlova pehmenee ja vetistyy helposti, joten sitä ei kannata täyttää liian aikaisin.

Jakson kaikki astiat ovat Carlsonilta.

Jakso 9: Lämmin tex mex voileipäkakku

Ohje

10-11 palaa täysjyvä paahtoleipää

Täyte

250 g maustamatonta härkistä

puolikas pussi Santa Maria Spice mix for Taco -mausteseosta

2 prk Santa Maria Chunky Salsa -kastiketta (a 230 g)

100 g mascarponejuustoa

2-3 tomaattia

150 g cheddar juustoraastetta

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Vuoraa irtopohjavuoka SAGA leivinpaperilla (pohja ja reunat). Leikkaa reunoille korkeampi kaistale leivinpaperia, jotta saat korkeutta vuoalle sekä kakulle.
  3. Sekoita puoli pussia taco mausteseosta härkiksen sekaan. Lisää myös 2 purkkia salsaa ja sekoita hyvin.
  4. Viipaloi tomaatit ohuiksi siivuiksi ja ota mascarponejuusto esille.
  5. Asettele irtopohjavuoan pohjalle paahtoleipiä noin 3,5 palaa. Leikkaa osa pienemmiksi paloiksi, jotta pohjasta tulee tiivis. Lisää päälle 1/3 härkis-seosta. Sen päälle 5 lusikallista mascarponejuustoa ja tasaisesti tomaattiviipaleita sekä juustoraastetta.
  6. Tee samoin seuraava kerros.
  7. Kolmannen kerroksen eli päällimmäisen kerroksen päälle lisää loput härkikset ja reilusti juustoraastetta.
  8. Laita kakku uunin keskitasolle ja paista noin 30 minuuttia.

Vinkki! muista jättää reilusti juustoa kakun päälle!

Kakun päälle ja lisukkeeksi

Salsa

  • 2 tomaattia
  • 1 punasipulia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 limen menu
  • 1 chili
  • Santa Maria Tellicherry mustapippuria
  • Santa Maria suolaa
  1. Hienonna tomaatti ja sipuli. Poista chilistä siemenet ja hienonna.
  2. Sekoita kaikki keskenään, lisää limen mehu ja mausteet.
  3. Sekoita ja maista.

Lisäksi

  • Santa Maria maissilastuja
  • Santa Maria jalapeñoja
  • tuoretta korianteria
  1. Irrota kakku vuoasta ja laita sen päälle itse tehtyä tomaattisalsaa, jalapeñoja ja maissilastuja.
  2. Revi kakun päälle korianteria.
  3. Tarjoile tex mex voileipäkakku lämpimänä.

Helppo suklaatrifle

4 annosta

  • noin 100 g kakkupohjaa
  • noin 1 dl vahvaa kahvia
  • 200 g maitosuklaata
  • 4 dl vispikermaa
  • 1 tl Dansukker vaniljasokeria
  • syötäviä kukkia
  • rouhittua suklaata koristeluun
  1. Ota esille 4 annoslasia. Jaa kakkupohja lasien pohjalle. Kostuta kahvilla.
  2. Sulata suklaa ja anna jäähtyä.
  3. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Jaa kahteen osaan.
  4. Sekoita toiseen osa sulasta suklaasta ja toiseen vaniljasokeri.
  5. Nostele kumpaakin vaahtoa vuorotellen laseihin, lisää myös kakkupohjaa ja sulaa suklaata ja toista täyttö.
  6. Koristele syötävillä kukilla ja suklaarouheella.
  7. Tarjoile heti!

GLUTEENITON: Käytä gluteenitonta kakkupohjaa.

Jakson kaikki astiat ovat Carlsonilta.

Jakso 10: Churrot eli espanjalaiset munkkitangot ja lime-chilisima

Ohje

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl Santa Maria leivinjauhetta
  • 1 tl Dansukker vaniljasokeria
  • 1 rkl Dansukker taloussokeria
  • ripaus Santa Maria suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl Kaslink Aito kaurajuomaa
  • 50 g sulaa voita tai margariinia
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Vispaa munat kevyesti kaurajuomaan ja lisää sula rasva.
  3. Yhdistä seokset ja jätä liinan alle 15 minuutiksi.
  4. Laita taikina pursotinpussiin, jossa on noin 8 mm tähtitylla.

Vinkki! Raasta taikinaan sitruunankuorta tai lisää hieman Santa Maria kardemummaa!

Paisto

  • 1 l rypsiöljyä
  1. Kuumenna öljy 180 asteiseksi  ja pursota öljyyn noin 10-15 cm pituisia taikinapötköjä.
  2. Paisto on noin 2-4 minuuttia riippuen churron paksuudesta. Oikea aika löytyy testaamalla.
  3. Nosta valmiit churrot reikäkauhalla lautaselle, jossa on SAGA talouspaperi. Anna enimmän rasvan imeytyä talouspaperiin.

Suklaadippi

  • 200 g tummaa suklaata (50%)
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl voita
  • ripaus Santa Maria cayennepippuria
  1. Mittaa kerma ja paloiteltu suklaa kattilaan.
  2. Lämmitä ja sekoittele, kunnes suklaa on kokonaan sulanut.
  3. Lisää sekaan voi ja cayennepippuri.

Mangodippi

  • 2 dl mangopyrettä
  • 1 limen mehu
  • 1 rkl Dansukker fariinisokeria
  1. Mittaa kaikki aineet pieneen kattilaan ja keitä muutaman minuutin ajan sekoitellen, kunnes seos paksuuntuu.
  2. Jäähdytä dippikastike ennen tarjoilua.

Pinnalle

  • 1 tl Santa Maria Ceylon kanelia
  • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  1. Sekoita kaneli ja sokeri keskenään ja laita laakeaan kulhoon.
  2. Pyöräytä valutetut ja hieman jäähtyneet churrot kanelisokerissa.
  3. Tarjoile dippien kanssa!

Lime-chilisima

4 litraa simaa

  • 4 litraa vettä
  • 500 g Dansukker ruokokidesokeria
  • 4 limeä (2 limen kuoriraaste)
  • 1 chili
  • 1 sitruuna
  • nokare tuorehiivaa
  • rusinoita ja Dansukker taloussokeria
  1. Pese limet kunnolla. Purista limen mehu, raasta kuori ja pese chili, poista siemenet ja hienonna.
  2. Mittaa sokerit, limen mehu, chilit sekä kaksi litraa vettä kattilaan. Kiehauta niin, että sokeri sulaa.
  3. Pese sitruuna ja raasta sen kuori kulhoon, purista myös mehu kulhoon.
  4. Kaada päälle limenchililiemi ja kaada loput vedet kylmänä sekaan.
  5. Kun seos on kädenlämpöistä lisää sekaan pieni pala hiivaa.
  6. Sekoita, peittele SAGA tuorekelmulla ja jätä tekeytymään huoneenlämpöön.
  7. Noin 24 tunnin päästä siivilöi sima ja pullota se pulloihin joiden pohjalla on 1 tl sokeria ja rusina tai kaksi.
  8. Laita pullot jääkaappiin. Sima on valmista noin 6 päivän päästä, kun rusina nousee pintaan.
  9. Valmis sima säilyy hyvänä noin viikon.

Vinkki! Sima valmistuu nopeammin huoneenlämmössä, jopa kolmessa vuorokaudessa! 

Vinkki! Varmista pullonkorkkien olevan kunnolla kiinni, että simaan muodostuu happoa! 

Jakson kaikki astiat ovat Carlsonilta.