Uutta ohjelmaa

AlfaTV:n syksy 2022

Uutiset

(Uutiset joka päivä klo 19.30 ja arkisin myös klo 18.00) AlfaTV lupaa täydentää kotimaista uutistarjontaa tuoreella otteella. Uutisankkureina vuorottelevat Satu Tuomisto, Minna Pentti ja Heikki Kauhanen.


Sanna Ukkola Live

(ma ja pe klo 19.45, kesto 45 min)

Suomen paras ajankohtaisohjelma, jossa haastatellaan Suomen eturivin poliitikkoja, päättäjiä ja asiantuntijoita tärkeimmistä uutis- ja ajankohtaisaiheista. Toimittajana Sanna Ukkola.


Viikon Parkkonen

(ti klo 19.45, kesto 45 min)

Politiikkaa rennosti suorassa lähetyksessä. Ohjelmassa käydään viikon päätteeksi läpi kuluneen viikon yhteiskunnallisia ja poliittisia tapahtumia. Vieraina nähdään ja kuullaan poliitikkoja sekä muita oman elämänsä asiantuntijoita. Toimittajana Tommi Parkkonen.


Se on Soini. Kuulen ääniä.

(ke klo 19.45, kesto 45 min)

Ohjelmassa avataan ihmiset, avataan asiat. Kyseessä on isäntänsä näköinen ohjelma, jossa puhutaan asiaa leppoisasti. Timo Soini kuuntelee ja puhuu meille tärkeistä asioista kiinnostavien vieraiden kanssa. Sarjan jaksoissa annetaan ääni suomalaiselle.


Hjallis – Lisää rahaa!

(to klo 19.45, kesto 45 min)

Hjallis tenttaa ja tekee suorassa lähetyksessä ne kysymykset, joita muut eivät uskalla tehdä.


Cafe Finland, kausi 2

(alkaa la 3.9. klo 10.00)

Ohjelmasarjassa yrittäjä ja teollisuusneuvos Martti Kiikka perkaa Suomen kannalta tärkeitä teemoja faktapohjaisesti ja arvokeskustelua kaihtamatta. Mukana soppaa hämmentämässä on näyttelijä Minna Kivelä. Café Finland on Suomi 125 -ajatusleipomon pyörittämä puolueista riippumaton ajatusten kahvila. Se kutsuu kaikki kansalaiset avoimeen keskusteluun siitä millaisella reseptillä maamme menestyy vielä täyttäessään 125 vuotta.


Matkalla Miss Suomeksi, kausi 3

(alkaa ma 15.8. klo 21.30, 5 jaksoa)

Miss Suomi -kilpailun voitto on tänä päivänä kovan työn takana ja siihen tarvitaan vahva tahtotila kehittää itseään ja osaamistaan. Matkalla Miss Suomeksi -sarjassa seurataan kilpailua castingistä finaalikiertueelle saakka. Sarjassa tutustutaan finalisteihin ja mm. More than Beauty Academyn koulutuksiin. Matka huipentuu jännittävään finaaliin. Ohjelmasarjan juontaa vuoden 2021 Miss Suomi Essi Unkuri.


Mahdottoman tavallinen Jorma Laine, kausi 1

(alkaa 15.8. ja esitetään ma-to klo 17.30, jaksoja 9, kesto 30 min)

Mahdottoman tavallinen Jorma Laine on komediasarja, jossa Puntti Valtosen näyttelemä nimihenkilö etsii epätoivoisesti uutta työpaikkaa. Mies, joka ei koskaan anna periksi, löytää töitä – ongelmana vaan on niiden pitäminen. Joka jaksossa nähdään vierailevia tähtiä, kuten Jukka-Pekka Palo, Antti Litja, Johanna Raunio ja Helge Herala. Sarja on kuvattu vuosina 1996–1997 ja sen on ohjannut Anssi Mänttäri.


Jukka Kuoppamäen 80-vuotisjuhlakonsertti Salmelassa

(la 20.8. klo 21.00, kesto 90 min)

Rakastettu sinivalkoinen ääni Jukka Kuoppamäki palaa Salmelan puistonäyttämölle 80-vuotiskonsertissaan. Kuoppamäen laajan tuotannon helmiä esittävät artistin itsensä lisäksi vierailevat artistit taustallaan Salmelan oma Festivaaliorkesteri.


Ristiin rastiin rannikkoa

(alkaa maanantaina 22.8. klo 19.00, 5 jaksoa, kesto 30 min)

Ristiin rastiin rannikkoa -ohjelmasarjassa kuljetaan upeilla hiekka- ja kalliorannoilla ja tutustutaan matkan varrella rannikkokaupunkien, kuten Haminan, Kotkan ja Porvoon värikkääseen historiaan. Matkalla pysähdytään useissa linnoissa ja linnoituksissa, jotka kätkevät sisäänsä mielenkiintoisia tarinoita. Suomen rannikolla näkyvät edelleen sotien jäljet, jotka muistuttavat meitä edellisten sukupolvien raskaista uhrauksista . Salpalinja Miehikkälässä ja Hangossa ja monet muut kohteet kertovat meille itsenäisen maamme karua historiaa. Myös Ruotsin ja Venäjän vallan aika on jättänyt ikimuistettavia tarinoita muistomerkkeineen.

Sarjassa tutustutaan värikkääseen jugend-arkkitehtuuriin Eirassa ja pistäydytään perinteitä vaalivassa Seurasaaren ulkomuseossa sekä selvitetään Helsingin ja Strömforsin ruukin syntyhistoriaa. Saaristoreitillä kuljetaan laivanvarustajien Nauvoon. Ahvenanmaalla vieraillaan mm. Kasteholman linnassa, Pommern-purjelaivassa ja Svartholman linnoituksessa. Merenkurkun maailmaperintökohteessa tutustutaan Raippaluodon upeisiin nähtävyyksiin ja Kokkolassa vanhaan kaupunkiin ja laajaan hiekkaranta-alueeseen. Lopuksi hypätään ammattikalastajan venekyytiin ahtojäiden sekaan ja tutustutaan mielenkiintoiseen Maa- ja Ulkokallan historiaan.


Soiva postikortti

(alkaa to 1.9. klo 21.00, 10 jaksoa, kesto 60 min)

Soivan postikortin kolmannella kaudella soivat kuumaakin kuumemmat lattarirytmit. Saija Tuupasen ja Mikael Konttisen juontamassa ohjelmassa vierailevat nimekkäät artistit: Pepe Willberg, Nina Tapio, Arja Koriseva, Amadeus Lundberg, Kyösti Mäkimattila, Marita Taavitsainen, Charles Plogman, Tauski ja Vili Mustalampi.


Jukka Laaksonen Show

(alkaa pe 9.9. klo 21.00, 12 jaksoa, kesto 60 min)

Koko kansan tunteman Jukka Laaksosen luotsaama rento ja viihdyttävä talk show, jossa huippuvieraat istahtavat Jukan keltaiselle sohvalle. Tunnelmaa studiossa ylläpitävät pianisti Mikael Konttinen ja Katariina Juselius. Tuotanto toteutetaan yhteistyössä Ten Years Production Oy:n kanssa.


Tractor pulling

(alkaa lauantaina 10.9. klo 18.00, jaksoja 7, kesto 60 min)

Tractor Pulling on moottoriurheilulaji, jossa traktorilla tai muulla vetoajoneuvolla vedetään

jarruvaunua vähintään 130 metrin pituisella ja vähintään 10 metriä leveällä maaradalla mahdollisimman pitkä matka. Esityspäivät lauantaina 10.9. Humppila, 17.9. Haapajärvi, 24.9. Härmä, 1.10. Lievestuore, 8.10. Honkajoki, 15.10. Kalajoki ja 22.10. Tyrnävä.


Miss Suomi 2022 finaali

(suora lähetys lauantaina 17.9. klo 21.00, kesto 90 min)

Kenestä kruunataan Miss Suomi 2022? Finaaligaala järjestetään Helsingin Valkoisessa salissa. Voittaja ratkeaa suorassa lähetyksessä.


Maalaislääkäri Kiminkinen

(3. kausi alkaa ma 19.9. klo 21.30, 12 jaksoa, kesto 30 min)

Saarijärven terveysasemalla työskentelevä terveyskeskuslääkäri Tapani Kiminkinen ottaa jälleen vastaan potilaita 12-osaisessa ohjelmasarjassa. Tapani Kiminkinen on tehnyt uran monipuolisena yleislääkärinä. Työn tekemisen lomassa hän osallistuu yhteisönsä elämään iloineen ja suruineen.


Parlamentti

(alkaa ma 26.9. klo 21.00, kesto 30 min)

Parlamentti on draamallinen viihdeohjelma, jossa taksikuski Juho (Tero Tiittanen), kulttuurituottaja Kaisa (Anu Niemi), hotellin vastaanottopäällikkö Hese (Ville Virkkunen) ja huoltomies AP (Ilkka Heiskanen) kokoontuvat kahvikupin ääreen puhumaan asiat halki. Tapahtumat sijoittuvat Helsingin Käpylässä sijaitsevan hotellin aulaan. Keskustelu pyörii kiivaana, mutta huumorilla höystettynä ajankohtaisissa ja polttavissa asioissa, oli sitten kyse maailman tai kotimaan politiikasta.

Tässä parlamentissa ei tulla lyömään päätöksiä pöytään, koska täällä ei kukaan pysty ottamaan vastuuta mistään, hyvä että edes itsestään. Jaksoissa hotellin ovesta astuu parahiksi sisään Arkadianmäeltä tuttuja päättäjiä, joiden joukossa on puolueiden puheenjohtajia ja ministereitä. Keskustelut käydään kulloisenkin jakson aiheen tiimoilta näyttelijöiden ja poliitikkojen välisinä improvisaatioina. Lopputulos saattaa yllättää katsojat, näyttelijät ja vieraan.

Parlamentin vakiokasvoja ovat MTV:n Penkinlämmittäjistä ja Salatut elämät tv-sarjasta tuttu Tero Tiittanen, Uusi päivä tv-sarjasta tuttu Anu Niemi, Kotikadusta ja Kontio ja Parmas -sarjoista tuttu Ilkka Heiskanen sekä ohjelman käsikirjoittaja ja näyttelijä Ville Virkkunen.


Pohjanmaan kautta -maalaiskomediasarja

(alkaa ti 27.9. klo 21.00, jaksoja 9, kesto 30 min)

Antero on kuollut hiukan epäselvissä olosuhteissa edellisenä vuotena venetsialaisten – eli mökkikauden päättäjäisjuhlien aikaan. Koska Anteron haaveena oli aina ollut mennä Kauhavan Lentäjien juhannusjuhlille limusiinilla, Pena ja Kale päättävät toteuttaa unelman jälkijättöisesti. Auton laadusta on tosin hiukan jouduttu tinkimään. Matkaan tulee kuitenkin mutkia heti alkumetreillä, kun mukaan tulee muitakin kyydittäviä, muun muassa muistoseuroihin tulossa oleva oululainen runoilija Torsti.

Sarja koostuu Muistoseurat-elokuvista:

Muistoseurat 1 (2017), ohjaus Katja Kujala

Muistoseurat 2 (2018), ohjaus Jukka Mäkinen

Muistoseurat 3 (2020), ohjaus Jukka Mäkinen


Syksyn Sävel 2022

Legendaarinen kevyen musiikin sävellyskilpailu Syksyn Sävel järjestetään jälleen tulevana syksynä. Kilpailun juontavat Mikael Konttinen ja Lola Odusoga. Tänä vuonna kilpailun näkymisestä sosiaalisessa mediassa vastaa Katariina Juselius, joka tuo Syksyn Sävelen seuraajille tunnelmia ja haastatteluja kilpailun kulisseista. AlfaTV-kanavalla lokakuussa nähtävät lähetykset sisältävät kaksi semifinaalia ja finaalin. Suorat lähetykset nähdään lauantaina 1.10. klo 21.00 (semifinaali 1), 8.10. klo 21.00 (semifinaali 2) ja 15.10. klo 21.00 (finaali). Kilpailulähetysten lisäksi esitetään voittajan konsertti la 22.10. klo 21.00. Lähetysten kesto 120 min ja konsertti 90 min. Lisätietoja: syksynsavel.fi


Tanssi kanssain

(uudet jaksot alkavat keskiviikkona 14.9. klo 21.00 ja uusinnat lähetetään aina lauantaisin klo 20.00, kesto 60 min)

Tuttu tanssiohjelma, jossa kohdataan tähtiesiintyjiä Suomen huipulta ja kuullaan henkilöhaastatteluja. Ohjelman pääosassa ovat lavatanssin ystävät ja tanssijat


Ikuisen maalaispojan 70-vuotisjuhlakonsertti

(esitetään Lavalla-sarjassa lauantaina klo 21.00 marras-joulukuun aikana, kesto 120 min)

Satojen laulujen mies Mikko Alatalo juhlii seitsenkymppisiään juhlakonsertilla. Luvassa on läpileikkaus Alatalon ja Harri Rinteen tuotantoa, myös Juicea muistellen. Artistivieraina ovat mm. Maarit Hurmerinta, Anna Hanski, Sani sekä Pispalan rock-legendat Pauli Hanhiniemi ja Heikki Salo. Myös Manserokin kingi Pate Mustajärvi on mukana. Muita vieraita ovat mm. kantrikitaristi Larry Peninsula, Mikon poikien bändit Hauli Bros ja Kormus, rap-ryhmä Mansesteri sekä Eero ja Ronja Alatalo. Juontajana nähdään tv-toimittaja Marko Terva-aho, ja iltaa säestää Alatalo Brothers Band. Konsertti taltioidaan Tampere-talosta 30.10. ja esitetään AlfaTV:n Lavalla-sarjassa marras-joulukuussa.


Wiipuri-ooppera

(ti 6.12. klo 14.00, kesto 120 min)

Taidekeskus Salmelassa taltioidun Wiipuri-oopperan aarioita esittävät oopperan solistit Hanna Hoikkala ja Ville Rusanen.